Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | 269 νέα κρούσματα – 73 διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 28/09/2020

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στον ΕΛΓΑ Αθήνας για τις πληγείσες καλλιέργειες του Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε χθες το Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να δει τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από το χαλάζι και για να συναντηθεί με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους.

Ο Βουλευτής προχώρησε τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες και επισκέφτηκε σήμερα τον ΕΛΓΑ Αθήνας για να ενημερώσει τους αρμοδίους, προσκομίζοντας αντίστοιχο οπτικοαστικό υλικό.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, βρισκόμενος σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους της γης συμμερίζεται την αγωνία τους, γνωρίζει καλά τα ζητήματα που προκύπτουν και ενημερώνει καθημερινά τους αρμόδιους, ώστε να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δρομέα Θράκης | Πεζοπορία στο Νερόμυλο Καβάλας την Κυριακή 12/5/24

Την Κυριακή 12 Μαΐου του 2024, οι λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας έχουν μια ξεχωριστή πρόσκληση: μια πεζοπορία στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας και στον επιβλητικό καταρράχτη που βρίσκεται εκεί. Μετά τις ημέρες των εορτών, αποφάσισαν να τιμήσουν την ημέρα της “μητέρας” με μια πανέμορφη διαδρομή στη φύση, απολαμβάνοντας τη δροσιά και την ομορφιά που προσφέρει αυτή η περίοδος. Είναι μια πρόσκληση να ανακαλύψουν τα μυστικά της περιοχής και να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις!

Αναλυτικότερα:

Συνεχίζουμε τις πεζοπορικές μας εξορμήσεις μετά τις ημέρες των εορτών για να τιμήσουμε την ημέρα της γιορτής της “μητέρας” την Κυριακή στις 12 Μαΐου του 2024 με μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση και την δροσιά που μας προσφέρει αυτή την περίοδο στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας και στον ομώνυμο καταρράχτη που υπάρχει στην περιοχή.
Η διαδρομή είναι μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου, με αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο και με υψομετρικά γύρω στα 200 μέτρα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ξεκινάμε από το χωριό της Παλιάς Καβάλας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι και θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στον παλιό Νερόμυλο.
Έπειτα κατηφορίζουμε μέσα από το μονοπάτι το οποίο κρύβει μια άγρια παραμυθένια ομορφιά ενός πλατανώνα κατά μήκος του όποιου συναντάμε ξύλινα γεφυράκια για να διασχίσουμε το ποταμάκι και ξύλινα σκαλοπάτια στα ποιο δύσκολα σημεία και όμορφα σημεία θέασης όπου υπάρχουν ξύλινα παγκάκια για να απολαύσουμε τη δροσιά που μας προσφέρει η φύση αυτή την περίοδο κάνοντας το διάλειμμα μας.
Στη συνέχεια θα φτάσουμε στον πανέμορφο καταρράχτη όπου οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη δροσιστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και θα είναι και το μεγάλο μας διάλειμμα πριν την επιστροφή.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα (“Σκάβαλα”) της περιοχής και στη συνέχεια μια στάση στην πόλη της Καβάλας για καφεδάκι πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.!
” Σημαντικές Πληροφορίες :
– Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 08:00 από το Στάδιο Φώτης Κοσμάς.!
– Αναχώρηση από Κομοτηνή στις 09:00 από την πλατεία Σπαθί.!
– Αναχώρηση από το Φρέσκο στην είσοδο της πόλης της Ξάνθης στις 09:30.!
– Τελικό ραντεβού στις 10:30 στην Παλιά Καβάλα στο σημείο εκκίνησης του Μονοπατιού στο χώρο του πάρκινγκ απέναντι από την ταβέρνα “Σκάβαλα”. !
Αρχηγός αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος – 6937318054
Εγγραφές στην ηλεκτρονική φόρμα:
ή στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (καθημερινές 5-8μμ)
ή στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ βιβλιοπωλείο στην Κομοτηνή
Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικό μποτάκι, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, ελαφρύ αντιανεμικό, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, αντηλιακό, σνακ, ατομικό σακίδιο πλάτης …
και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!
Μια συνεργασία ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ με το Dimokriteio Travel.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 33χρονος χάρισε ζωή με τον θάνατό του – Δωρεά οργάνων και ιστών αποφάσισε η οικογένειά του

Δώρα ζωής προσέφερε με τον θάνατό του 33χρονος που νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β΄ ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Οι οικείοι του, στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή, αποφάσισαν να προσφέρουν δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Η δωρεά οργάνων και ιστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή του Πάσχα. Το χειρουργείο της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Τα συλλυπητήριά της αλλά και τις θερμότατες ευχαριστίες για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν εκφράζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου προς τους οικείους του δωρητή. Επιπλέον, η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Γ. Παπανικολάου» και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Καρδιολογικού Τμήματος, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου, του Αιματολογικού Εργαστηρίου και τη Αιμοδοσίας και του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας. «Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, πολιτισμού και αλτρουισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en