Κορονοϊός – Βρετανία | 953 νεκροί σε μία μέρα – 9.016 θάνατοι συνολικά

Η κυβέρνηση του Ηνωμένο Βασιλείου έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας

Θλιβερό ρεκόρ καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ακόμη 953 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη χώρα το τελευταίο 24ώρο λόγω κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν ακόμη 953 θάνατοι, εκ των οποίων οι 866 στην Αγγλία, οι 48 στη Σκοτία και οι υπόλοιπο στην Ουαλία.  Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένο Βασιλείου έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, με τον Μπόρις Τζόνσον να κατηγορείται για «καθυστερημένη αντίδραση».

Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, παραμένει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «St Thomas», ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.