Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Κομοτηνή | 3o Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής

Στην Κομοτηνή η μπύρα και η μουσική ρέει άφθονη. Rock από το «Γραμμόφωνο» και το Δήμο Κομοτηνής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

«Το «Φεστιβάλ Μπύρας & Μουσικής Κομοτηνής», φέτος γιορτάζει την τρίτη του χρόνια, παραμένοντας πιστό στο ετήσιο ραντεβού του και περιμένοντας ανθρώπους απ΄ όλη την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο στο Θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, σήμερα αύριο και την Κυριακή» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Γραμμόφωνο» κ. Μάκης Πατρωνίδης (σύλλογος με μέλη όλα τα μουσικά σχήματα της περιοχής)και εξηγεί στην ΕΡΤ Κομοτηνής τι μπορεί να ακούσει κανείς παίρνοντας μέρος στο Φεστιβάλ.

Η αρχή γίνεται σήμερα με τον Κώστας Μακεδόνα και τη Μαίρη Δούτση , αλλά και οι 1000mods το Σάββατο παίρνουν την σκυτάλη. Στο πλευρό τους πολλά μουσικά σχήματα της Κομοτηνής φέρνουν δροσιά υποσχόμενα να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές. Τοπικοί καλλιτέχνες και μπάντες, άφθονη, φθηνή, τοπική μπύρα, μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, αλλά και ταλαντούχοι νέοι. Η Κομοτηνή γίνεται αγαπημένο μουσικό στέκι για ένα τριήμερο…

Πηγή:  ΕΡΤ Κομοτηνής

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες του 11ου Δημοτικού Σχολείου

Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες του 11ου Δημοτικού Σχολείου από το Κληροδότημα «Μητσάκου-Εμφιετζόγλου Κατίνας χήρας Λυκούργου».

O Δήμος Σερρών βράβευσε δεκαοχτώ αριστούχους μαθητές, που αποφοίτησαν από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών το σχολικό έτος 2021-2022 και τριάντα αριστούχους μαθητές, αποφοίτους του ίδιου σχολείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 από το Κληροδότημα «Μητσάκου-Εμφιετζόγλου Κατίνας χήρας Λυκούργου». 

Η τελετής απονομής επαίνων στους μαθητές και τις μαθήτριες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ). 

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν επελέγησαν από την Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος με κριτήρια την υψηλή βαθμολογία απολυτηρίου τους, κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 με βαθμολογία άριστα, «10» και την εξαίρετη διαγωγή τους. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερρών κ. Αθανάσιος Βαβατζιάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιώτης Κείσογλου και η Διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Σοφία Καρατζά. 

Καθηλωτική ήταν η παρουσίαση της ζωής της Κατίνας Μητσάκου-Εμφιετζόγλου χήρας Λυκούργου από τη συγγενή της κ. Μαρία Εφετζή, εκπαιδευτικό του 13ου ΔΣ Σερρών. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς των βραβευθέντων μαθητών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο Σερρών «φωτίστηκε» στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 13 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χρυσούπολη | Σύσκεψη για τις ζημιές στα ακτινίδια από το χαλάζι

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινιδίου καθώς και γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ποσοστό ακαρπίας το οποίο ξεπερνάει το 40% μεσοσταθμικά σε επίπεδο νομού και οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των δέντρων. Πρωτοφανής είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μη εμπορεύσιμων καρπών σε σχήμα “πεταλούδας”, οι οποίοι αφαιρούνται από τα δέντρα κατά το αραίωμα και πιστεύουμε ότι και αυτό οφείλεται στην κλιματική κρίση. Στα ήδη μειωμένα κατά το ήμισυ τονάζ ανά στρέμμα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται τεράστιες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν καθολικά τη περιοχή μας, σπάζοντας μεγάλο ποσοστό βλαστών από τα δέντρα. 

Οι ζημίες στα κιλά υπολογίζονται από 40% – 80% και αυτό συνεπάγεται με μια τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δήμου Νέστου. Η ζημία θα μετακυλήσει και στην επόμενη χρονιά διότι το ακτινίδιο καρπίζει σε κλαδιά της προηγούμενης χρονιάς.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Επιχειρήσεις του νομού Καβάλας θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τεκμηριώνοντας θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.     

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en