Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καταγγελία της ΛΑΕ Καβάλας για πρώτη απόπειρα ηλ. πλειστηριασμού στη Π.Ε Καβάλας (video)

image_print

Από τους 332 πανελλαδικά προγραμματισμένους για χθες, Τετάρτη, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διεξήχθησαν μόλις 95, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Αναλυτικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, ως διαχειριστής της νόμιμης διαδικασίας των πλειστηριασμών, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι την Τετάρτη, 7.3.2018, ημέρα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πανελλαδικά είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν 332 πλειστηριασμοί.

Συγκεκριμένα, από τους 332 πλειστηριασμούς, οι 95 κρίθηκαν γόνιμοι, οι 96 πλειστηριασμοί ανεστάλησανκατόπιν συνεννόησης των οφειλετών και του επισπεύδοντα,8 ματαιώθηκαν και 133 κηρύχθηκαν άγονοι και θα επαναληφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας ΠΕ Καβάλας γνωστοποίησαν χθες ότι την Τετάρτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο πρώτος πλειστηριασμός πρώτης και μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Πρόκειται για διαδικασία που έγινε χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος αφού δεν υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα να ματαιωθεί.

Πλέον είναι θέμα της τράπεζα το τι θα πράξει στο εξής. Το πιθανότερο είναι να τον επαναλάβει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η ΛΑΕ σε όλη την Ελλάδα ενδιαφέρεται για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η οργάνωση της Καβάλας κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε σχετικές συναντήσεις με τους συμβολαιογράφους και με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Προς το παρόν δεν ανοίγει τα χαρτιά της αναφορικά με το πώς θα αντιδράσει εάν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας επιχειρηθεί κι επόμενος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Φαίνεται πάντως ότι παρακολουθεί στενά την όλη υπόθεση στην τοπική της διάσταση.

Ο άγονος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε από ένα συμβολαιογράφο από τους δύο συνολικά της ΠΕ Καβάλας, που φέρονται να είναι πιστοποιημένοι για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Εκπρόσωπος του συμβολαιογράφου που ρωτήθηκε χθες από την εφημερίδα μας, διαφώνησε με όσα ισχυρίζεται η ΛΑΕ Καβάλας, καθώς μας είπε ότι το ακίνητο που βγήκε σε πλειστηριασμό δεν είναι πρώτη κατοικία.

Αντίθετη άποψη παρουσιάζουν τα στελέχη της ΛΑΕ, αφού ισχυρίζονται ότι βγήκε σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία και ειδικότερα ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων πρώτου ορόφου στην περιοχή της Ελευθερούπολης. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη ΛΑΕ, προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου. Το χρέος που προκάλεσε τον πλειστηριασμό ξεπερνά συνολικά τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ κι έχει σχέση με την Alpha Bank. Ωστόσο, ο πλειστηριασμός για το διαμέρισμα αφορά σε μέρος του χρέους ύψους 17.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κείμενο του πλειστηριασμού, όπως γνωστοποιείται μέσω της ανάρτησής του στο διαδίκτυο, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα με ηλεκτρονικό τρόπο. Το διαμέρισμα περιγράφεται ως αυτοτελής κι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, με μικτά τετραγωνικά 42,8 και καθαρή επιφάνεια 36,7 τετραγωνικά μέτρα.

Η ΛΑΕ Καβάλας ισχυρίζεται βλέπει συνεχώς τα στοιχεία όπως αναρτώνται στο διαδίκτυο και παρακολουθεί ώστε να καταγγείλει εάν χρειαστεί κάποια παρόμοια υπόθεση.

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σε δύο ταχύτητες η λαϊκή αγορά της Καβάλας – Περιορισμένες αγορές σε ρούχα και αυξημένο ενδιαφέρον για φρούτα

image_print

Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους τομείς της λαϊκής αγοράς της Καβάλας, με την εμπορική κίνηση να παραμένει χαμηλή στους πάγκους των βιομηχανικών ειδών, την ώρα που τα φρούτα συγκέντρωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές.

Στους πάγκους με ενδύματα, υποδήματα και είδη για το σπίτι, η προσέλευση δεν μεταφράστηκε σε αντίστοιχο αριθμό αγορών. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της λαϊκής, οι περισσότεροι πολίτες εξετάζουν προσεκτικά τις τιμές και αποφεύγουν τις δαπάνες που δεν θεωρούν απολύτως απαραίτητες.

Η πίεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό οδηγεί τους καταναλωτές σε πιο συγκρατημένες επιλογές, με βασική προτεραιότητα τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής ανάγκης. Η γενικότερη ακρίβεια εξακολουθεί να περιορίζει την αγοραστική δυνατότητα, επηρεάζοντας περισσότερο τα προϊόντα που μπορούν να περιμένουν.

Πιο θετική ήταν η εικόνα στους πάγκους των παραγωγών και των πωλητών φρούτων. Παρά τη δροσιά που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, το ενδιαφέρον των καταναλωτών παρέμεινε αυξημένο για προϊόντα όπως καρπούζια, πεπόνια, ροδάκινα, νεκταρίνια και άλλα εποχικά φρούτα.

Οι καταναλωτές αναζητούν συνδυασμό καλής ποιότητας και προσιτής τιμής, συγκρίνοντας συχνά τα προϊόντα πριν πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Παρά την αυξημένη κίνηση στα φρούτα, πάντως, οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν τη συνολική εμπορική δραστηριότητα συγκρατημένη.

Οι πωλητές ευελπιστούν ότι το επόμενο διάστημα η αγορά θα κινηθεί σε καλύτερους ρυθμούς, προσδοκώντας ενίσχυση της κατανάλωσης και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα το 35ο Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού «Βασίλης Θεοδωρίδης»

image_print

Η Καβάλα ετοιμάζεται να υποδεχθεί κορυφαίους σκακιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2026 θα διεξαχθεί το 35ο Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης».

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας , έναν από τους πλέον εμβληματικούς χώρους της πόλης, μετατρέποντας την Καβάλα σε επίκεντρο του διεθνούς σκακιστικού ενδιαφέροντος.

Το Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Καβάλας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του ελληνικού σκακιού, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη του αθλήματος όσο και στην προβολή της πόλης ως προορισμού αθλητικού τουρισμού και διεθνών διοργανώσεων.

DNews Widget
Continue Reading

LIFESTYLE

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στο «Olga On Air» για την παράσταση «Πολυάννα – Το Παιχνίδι της Χαράς»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη κατά τη συνέντευξή της στην εκπομπή «Olga On Air» του Ena Channel.
image_print

Η αγαπημένη δημιουργός του παιδικού και οικογενειακού θεάτρου, Κάρμεν Ρουγγέρη, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Olga On Air» του Ena Channel, όπου μίλησε με αγάπη για τη νέα της θεατρική παραγωγή «Πολυάννα – Το Παιχνίδι της Χαράς», μια παράσταση βασισμένη στην κλασική και διαχρονική νουβέλα της Έλενορ Πόρτερ.

Η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων , που εδώ και δεκαετίες χαρίζει μοναδικές θεατρικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους, υπογράφει τόσο το κείμενο όσο και τη σκηνοθεσία της παράστασης, μεταφέροντας στη σκηνή το αισιόδοξο μήνυμα της Πολυάννας: να αναζητούμε πάντα τη χαρά, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής.

Η περιοδεία της παράστασης έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα και ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό. Επόμενος σημαντικός σταθμός είναι η Καβάλα, όπου η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 30 Αυγούστου στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, προσφέροντας στο κοινό μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αισιοδοξία, μουσική και μαγεία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en