Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατήγγειλαν στον λαό της πόλης την απαράδεκτη σύλληψη του Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του Κόμματος (ΦΩΤΟ)

Μαζική εξόρμηση πραγματοποίησαν το απόγευμα οι Οργανώσεις Καβάλας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη παραλία της πόλης, ως απάντηση στην προκλητική σύλληψη του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα ξεκαθαρίζοντας πως αυτού του είδους οι πρακτικές δεν θα καταφέρουν να μπουν εμπόδιο στη πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών.

Θυμίζουμε πως ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου με τις γελοίες αιτιολογίες της διατάραξης της κοινής ησυχίας και της απείθειας, λόγω των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από άνδρες του λιμενικού σώματος.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατήγγειλαν στο λαό της πόλης την προκλητική αυτή ενέργεια, διακινώντας και μεταφέροντας με ντουντούκα πλατιά την σχετική ανακοίνωση. Έκαναν στάση και στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο και κατέληξαν στο Πάρκο Φαλήρου, το σημείο όπου είχαν πραγματοποιηθεί επιτυχημένα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

«Η συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ, το πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο, έδωσε μια σημαντική ανάσα και προσέφερε ουσιαστική ψυχαγωγία στο πλήθος των επισκεπτών. Αυτό το πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ, η επιτυχία του, η σημαντική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών και μαθητών, την αντιιμπεριαλιστική δράση, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας που μοιράστηκε.

Η σύλληψη του Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας «αποτελεί κλιμάκωση στην προσπάθεια να περιοριστεί η δράση και επιρροή του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις ημέρες της προετοιμασίας των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή», υπογραμμίζει η ΤΕ στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συνεχίζουμε να δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί. Η κοινή μας πάλη δίνει την καλύτερη απάντηση και σε αυτές τις στοχεύσεις τους. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα στο λαό να τολμήσει στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Είναι ασπίδα στο σήμερα και ελπίδα για το αύριο!».

Σημειώνεται πως την σύλληψη του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας κατήγγειλε και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: 902.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα Δημοκρατία | Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων

Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων και τα μέτρα για την αύξηση των τμημάτων βρεφικής φροντίδας βρίσκονται στην προμετωπίδα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

«Τους τελευταίους δέκα μήνες βλέπουμε τα πρώτα βήματα του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων υπό την ηγεσία δύο εξαιρετικών γυναικών πολιτικών, των συναδέλφων κκ Σοφίας Ζαχαράκη και Μαρίας Κεφάλα, βήματα σταθερά και μεθοδικά, μακριά από την εύκολη αντιπολιτευτική ρητορεία ότι σε όλα τα πεδία της κοινωνικής πολιτικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μαγικό ραβδί ή να επιλυθούν με έναν νόμο και ένα άρθρο» ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ, Μαρία Σουκούλη Βιλιάλη, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια επί του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους” και άλλες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας – Σύσταση οριζόντιων υποστηρικτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και άλλες διατάξεις».

«Από τον Ιούλιο του 2019, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλοι εμείς, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δεσμευτήκαμε απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα επιτύχουμε την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας που είχε διαρραγεί από την πολυετή οικονομική κρίση, και μάλιστα ότι η επίτευξη του συγκεκριμένου στρατηγικού στόχου θα περιελάμβανε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς κανέναν πολίτη να μείνει πίσω» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Ως προς τον πυρήνα του νομοσχεδίου, η κ. Σουκούλη Βιλιάλη είπε ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί ένα έμπρακτο νομοθετικό βήμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση σειράς θεμάτων που αφορούν στη δημιουργία ίσων ευκαιριών κοινωνικής ένταξης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, στην κινητροδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συμπερίληψη και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων στη διαμόρφωση πολιτικών δράσεων, στην ενίσχυση του πλαισίου παιδικής προστασίας αλλά και στην ενίσχυση της διοικητικής λειτουργίας του Υπουργείου για την αποδοτικότερη επιτέλεση της σημαντικής αποστολής του».

«Το νομοσχέδιο είναι απολύτως κατώτερο των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αντιμετωπίζει πραγματικά πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας των πολιτικών Μητσοτάκη» είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Έχετε ένα υπερυπουργείο, το οποίο συγκεντρώνει στο χαρτοφυλάκιό του όλες εκείνες τις πολύ κρίσιμες αρμοδιότητες, την προστασία του παιδιού, της οικογένειας, την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στεγαστική κρίση, τη δημογραφική πολιτική, τις πολιτικές για τους νέους, για τους άνεργους, για τους ευάλωτους, για τα άτομα με αναπηρία, για τους Ρομά, για όλους. Θα περίμενε λοιπόν κανείς από ένα τέτοιο υπερυπουργείο να κάνει τη νομοθετική του εκκίνηση με ένα νομοθέτημα εμβληματικού χαρακτήρα, προτείνοντας και φέρνοντας πολιτικές λύσεις για κάθε ένα από τα πεδία της αρμοδιότητάς του, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα έδινε πραγματική λύση σε ζητήματα, όχι ένα νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων με διευθετήσεις τυπικού χαρακτήρα, πολλές φορές διορθώσεις νομοθετημάτων πριν από τη σύσταση του ίδιου του Υπουργείου, διατάξεις κάποιες από αυτές με φαινομενικά θετικό περιεχόμενο, όμως σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών». Με τέτοιου είδους επικοινωνιακά τρικ, είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι έχει βάλει την κοινωνική πολιτική στον πάγο.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία σήμερα είναι το στεγαστικό. Απαιτούνται αποφασιστικές πολιτικές και γενναία μέτρα» είπε η ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Καζάνη και πρόσθεσε: «Η λύση δεν μπορεί να έρθει με την εφαρμογή ημίμετρων και πρόχειρα σχεδιασμένων προγραμμάτων, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Νοικιάζω”. Δίνετε επιδότηση 4.000 ευρώ για ένα σπίτι με πολλές ανάγκες επισκευών και δεν καθορίζετε κάποιο πλαφόν στις τιμές ενοικίου. Με τον ίδιο τρόπο αυξάνονται οι τιμές της αγοράς με το πρόγραμμα της Golden Visa και τη μακροχρόνια μίσθωση. Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε τη σύνδεση αυτή και έστω αργοπορημένα να υιοθετεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη περιορισμών στο πρόγραμμα της Golden Visa και στο σύστημα Airbnb».

«Ο βασικός πυρήνας των μέτρων παραμένει η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση της φτώχειας, όπου οι λεγόμενες στοχευμένες πολιτικές δράσεις σε τι μεταφράζονται; Σ’ ένα ελάχιστο δίκτυ προνοιακών παροχών» είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα και πρόσθεσε: «Πρόκειται για οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη ψηφισμένης από προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την πολιτική που αναπαράγει στρατιές ανέργων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Αυτή η πολιτική, όμως, διαπερνά και τις διατάξεις του άρθρου 3 του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση των ωφελούμενων του προγράμματος στέγαση και εργασία για τους αστέγους. Η κυβέρνηση κάνει κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο. Εντάσσει στους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα ακόμα και ιδιωτικές μονάδες απεξάρτησης, νομιμοποιώντας την ιδιωτικοποίηση και αυτού του ευαίσθητου τομέα».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κασσελάκης για δημοσίους υπαλλήλους | Ο Μητσοτάκης να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού

«O πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. ‘Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε’. Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.Για εμάς, αυτό αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο | «Επιβραβεύουμε τους δημόσιους υπαλλήλους»

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα του Δημοσίου που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

«Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει οριζόντια θεσμοθέτηση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής στο Δημόσιο και η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού.

«Κεντρικός στόχος της πολιτικής μας είναι να βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών και με τολμηρές μεταρρυθμίσεις να φτάσουμε τα επίπεδα της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο νέο δικαστικό χάρτη και μίλησε για μια μεγάλη τομή μετά από 110 χρόνια με ρυθμίσεις που αφορούν το ΣτΕ, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει αντίκτυπο στα μεγάλα έργα για να μείνει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Επίσης, όπως είπε, θέτει αυστηρές προϋποθέσεις και περιορίζει τις αναβολές και διευρύνεται η λογοδοσία των δικαστών.

Ακόμη, δήλωσε ότι προχωρά η διαδικασία της ανάδειξης νέων διοικήσεων στο δημόσιο και παρά τις αντιδράσεις γίνονται με ευθύνη του ΑΣΕΠ και τεστ δεξιοτήτων. Μίλησε για μια σημαντική κατάκτηση για όσο πιο αντικειμενική αξιολόγηση σε θέσεις ευθύνης.

Ξεχώρισε επίσης το σχέδιο «Μια Ελλάδα για Όλους» για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και σημείωσε ότι όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονται σε αυτό, θα επιβλέπονται από την γενική γραμματεία της κυβέρνησης, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και η ποιότητας ζωής να ευθυγραμμιστεί με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε πως «συνεχίζουμε την πορεία τω μεγάλων αλλαγών με ταχύτητα και ένταση ενόψει εκεί που θα φανεί πόσο δυνατές και αποτελεσματικές θα είναι οι φωνές μας στην ευρωβουλή αλλά και πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις μέρες που έρχονται και να θυμίσουμε στους πολίτες την σημασία της επιστολής ψήφου έχουμε ξεπεράσεις τις 180.000 εγγραφές και η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα». 

Και επανέλαβε το μήνυμα αποφυγής της αποχής ή μίας επιπόλαιης ψήφου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε την ευκαιρία και το επόμενο διάστημα, αν θα αν και θα υπάρξει ένα, υπουργικό συμβούλιο πριν από τις ευρωεκλογές, να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή ή μια άστοχη, επιπόλαιη επιλογή από την άλλη, χωρίς να αφήνουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να επηρεάζουν τους πολίτες.

Στα λεφτόδεντρα που βλέπω ότι φυτρώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας με τις παρεμβάσεις μας και τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Από σήμερα είπε ακόμα λειτουργεί η νέα έκδοση του e-katanalotis, όπου ο πολίτης μπορεί να διαλέγει ανάμεσα σε 3.000 κωδικούς.

«Πρέπει να αναγνωρίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται, από την άμυνα το μεταναστευτικό, μέχρι την οικονομία τα μεγάλα έργα, την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, στην πολιτική μας είναι πάντα τα ρήματα ακούμε και προσπαθούμε, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε την επόμενη ψήφο της εκλογικής αναμέτρησης ως ψήφο για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά» τόνισε.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en