Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός | Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

image_print

Καιρός: Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και σκόνη από την Αφρική – Σε ποιες περιοχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά – Πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια θα σαρώνει τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας. Ήδη ο καιρός θα αρχίζει να αλλάζει από την Κυριακή (20/01), όπου σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα από την Τρίτη θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνιχτική, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (21/01) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη (22/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Τετάρτη (23/01) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. από τα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (24/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (25/01) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καιρός στην Καβάλα: Βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά

image_print

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Καβάλα, με τις βροχές να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα του Νομού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteokav, υπάρχει υψηλή πιθανότητα βροχής στα ορεινά, ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι του Νομού Καβάλας.

Πού αναμένονται τα φαινόμενα

Αξιόλογη πιθανότητα βροχής υπάρχει και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο τμήμα του Νομού, καθώς και σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους.

Στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας, η πιθανότητα βροχής εμφανίζεται μικρότερη.

Προσοχή στις μετακινήσεις

Οι οδηγοί που κινούνται προς ορεινές και ημιορεινές περιοχές καλό είναι να είναι προσεκτικοί, καθώς τοπικές βροχές μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος.

Η εικόνα του καιρού δείχνει ότι τα φαινόμενα θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα, με έμφαση στα βόρεια και ορεινά σημεία της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Θρακικό Πέλαγος

image_print

Θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στο Θρακικό Πέλαγος, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, όπως γνωστοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Συγκεκριμένα, από τις 22:00 το βράδυ της 30ης Απριλίου έως τις 09:00 το πρωί της 1ης Μαΐου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 έως 8 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται έγκαιρα από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Θράκη: Χιόνια στα ορεινά λίγο πριν τον Μάιο

image_print

Χιονοπτώσεις καταγράφονται σήμερα στα ορεινά της Θράκης, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου και λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μαΐου.

Χιόνια στον Λειβαδίτη

Το φαινόμενο εντοπίζεται από το χωριό Λειβαδίτης και πάνω, σε υψόμετρο περίπου 1.300 μέτρων, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με αναρτήσεις της ομάδας Καιρικά Νέα Θράκης, η χιονόπτωση είναι έντονη σε σημεία και ήδη έχει αρχίσει να σημειώνεται χιονόστρωση.

Βίντεο από την κακοκαιρία

Μέλη της ομάδας κατέγραψαν εικόνες από την περιοχή, αποτυπώνοντας το ασυνήθιστο σκηνικό για την εποχή.

Η ομάδα δραστηριοποιείται από το 2012 και αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη που καταγράφουν καιρικά φαινόμενα στη Θράκη.

«Φθινοπωρινό» σκηνικό για δύο ημέρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η χώρα εισέρχεται σε ένα σύντομο διάστημα αστάθειας.

Από σήμερα αναμένονται:

  • βροχές στα κεντρικά και βόρεια
  • καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα

Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα, επηρεάζοντας:

  • Πελοπόννησο
  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα

Βελτίωση του καιρού από Παρασκευή

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από την Παρασκευή, επιστρέφοντας σε πιο ανοιξιάτικες συνθήκες.

Ωστόσο, στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο η αστάθεια θα διατηρηθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en