Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων η παράσταση <<Συρανό>> στις 22 και 23 Ιουλίου 2016

image_print

Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης θα παρουσιαστεί στην Καβάλα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων  την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου στα πλαίσια της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016. 

 

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.

 

Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.

 

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει.

 

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δίνει τη δική της νότα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο. 

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης

 

Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη

 

Trailer παράστασης : https://www.youtube.com/watch?v=qKoh_WJ5Km0

 

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 

Προπώληση εισιτηρίων:

 

-Τηλ. Προπώληση: ΚΑΒΑΛΑ Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών (πρώην ΕΟΤ)Κεντρική Πλατεία (2510-620566)

-ΔΡΑΜΑ «Granazi Store» Δεκάτης Ενάτης Μαϊου 89 & Γεωργίου Παπανδρέου 21 Τηλ. Τηλ. 25210-45812

-ΞΑΝΘΗ Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ» Βενιζέλου 29 (25410-27777)

 

 

 

Ηλεκτρονική προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/syrano/#cast

 

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 16 ευρώ

Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65 ετών: 13 ευρώ

 

βξ

Πριν από δύο χρόνια άνοιξε ένα από τα πιο όμορφα κεφάλαια στην καλλιτεχνική μου πορεία. Η αναμέτρησή μου και το στοίχημα να προσπαθήσω να υποδυθώ μια τέτοια μοναδική πολύπλευρη προσωπικότητα όπως είναι ο Συρανό ντε Μπερζεράκ στο αριστουργηματικό κείμενο του Ροστάν, κατέληξε σε ένα υπέροχο γλυκό όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Οι απρόσμενες και συγκινητικές αντιδράσεις των θεατών στην Αθήνα που παρακολούθησαν αυτήν την παράσταση ήταν η κινητήριος δύναμη να παλέψουμε να ταξιδέψει για πρώτη φορά αυτό το έργο σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Οι συνθήκες για να το καταφέρουμε δυσκολότερες από ποτέ, τα βάρη που επωμιζόμαστε επίσης… Έχουμε όμως κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε… Είμαστε καλλιτέχνες και δεν μπορούμε παρά να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε ότι εμείς με τα λόγια … μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!

Καλό μας ταξίδι!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΛΕΑ

Ο «Συρανό», η έμμετρη ηρωική κωμωδία του Εντμόντ Ροστάν, γραμμένη το 1897, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Ο συγγραφέας με τον «Συρανό» προτείνει μια ερωτική παραμυθένια απόδραση από ένα κόσμο κουρασμένο, αντι-ποιητικό και σοβαροφανή. Ο ήρωας του αντισυμβατικός, ονειροπόλος και ριψοκίνδυνος, με πνεύμα ελεύθερο και σπινθηροβόλο μας ταξιδεύει με χιούμορ και ρομαντική διάθεση σε ένα ταξίδι ερωτικό. 

Ο ήρωας του έργου ο Συρανό είναι ένας ποιητής αλλά και σπουδαίος ηθοποιός. Μοναδικός στην τέχνη της ποίησης και της υπόκρισης γοητεύει με την ποιητική του μαεστρία που αναβλύζει αβίαστα από μέσα του, γεμάτος  πάθος για ζωή και έρωτα.

Η εμπειρία του ανεβάσματος του «Συρανό» είναι συναρπαστική.

Από την πρώτη πρόβα μέχρι και σήμερα αυτό το έργο έχει την μαγική δύναμη να μας συγκινεί, να μας χαροποιεί, να μας οδηγεί βαθιά στον πυρήνα του ποιητικού μας εαυτού και τελικά να μας αναστατώνει. Το ίδιο διαπιστώσαμε να συμβαίνει στις παραστάσεις με τους  θεατές που παρακολουθώντας τον εξαίσιο έμμετρο λόγο του έργου και την αφήγηση της περιπέτειας  του Συρανό γοητεύονται, διασκεδάζουν και συγκινούνται βαθιά.

Ο «Συρανό» είναι ένα έργο γενναιόδωρο, που με την συγγραφική του δεξιοτεχνία αναζωογονεί την επιθυμία για ζωή, για περιπέτεια και για έρωτα, κάτι που πάντα θα έχουμε ανάγκη για να υπάρξουμε αληθινά.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ   ηκγκη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

τδξγ γλθξξ,λ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ρτγωφ γηνξγη ξη ηκκ

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Καβάλα: Με επιτυχία η παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» της ΣΑΕΚ

Καβάλα – Θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» από τη Θεατρική Σκηνή της ΣΑΕΚ Καβάλας
image_print

Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 η θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» από τη Θεατρική Σκηνή της Δημόσιας ΣΑΕΚ Καβάλας.

Η παράσταση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και ανέβηκε σε σκηνοθεσία και διασκευή του Ευθύμιου Ακριτίδη, εκπαιδευτή του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης της ΣΑΕΚ, με την υποστήριξη και τη συνδρομή της επίσης εκπαιδεύτριας του ίδιου τμήματος, Καλλιόπης Πρεπόνη.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων, στην Πετρούσα Δράμας, ο οποίος παραχώρησε ευγενικά τον χώρο του, στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους δημιουργούς και το έργο της σχολής.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές της ΣΑΕΚ Καβάλας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την άψογη φιλοξενία.

Καθοριστική για το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα της παράστασης ήταν και η συμβολή της τοπικής επιχείρησης, του καφέ «Ριφιφί», που προσέφερε τα σκηνικά.

Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής γέμισαν την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους σπουδαστές για τις ερμηνείες τους.

Η Δημόσια ΣΑΕΚ Καβάλας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες των νέων.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Στον νέο χώρο λειτουργεί από σήμερα το ΤΕΠ του Νοσοκομείου

Καβάλα – Νέος ανακαινισμένος χώρος Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο
image_print

Στον νέο, πλήρως ανακαινισμένο χώρο θα λειτουργεί από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Νοσοκομείου, η λειτουργία του ΤΕΠ στον νέο χώρο ξεκινά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση – Αναδιάρθρωση – Ανακαίνιση και Εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας».

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αναφέρει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και ζητά την κατανόηση όσων προσέλθουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του στον νέο χώρο.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en