Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πρόγραμμα εορτασμού μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με την ευκαιρία του εορτασμού Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την 22η Μαΐου 2016, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 22 η Μαΐου 2016.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της Μαΐου 2016 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2016

Τα ποντιακά σωματεία του Νομού Καβάλας ενόψει του εορτασμού της Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου, και στην συνέχεια λαμπαδηφορία προς την πλατεία ελευθερίας.
Το πρόγραμμα της Λαμπαδηφορίας είναι το παρακάτω:
19:00 Ώρα συγκέντρωσης.
19:30 Έναρξη λαμπαδηφορίας με προπορευόμενο άγημα της Ελληνικής σημαίας.
Τερματισμός στην πλατεία Ελευθερίας, όπου από τις 19:00 θα ηχεί η καμπάνα του Πόντου και θα προβάλλονται video με θέμα τη Γενοκτονία.
20:30 Στην κεντρική πλατεία θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί Επισήμων.
Ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα εκφωνήσει, ο Δικηγόρος Καβάλας κ. Παύλος Γεωργιάδης.
Η χορωδία θα αποδώσει:

α. Χορός “Θανατη Λάγγεμα”.
β. Χορός “Σέρρα”.
Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016
08.00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.
09:40 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:00 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Προκοπίου. Ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα εκφωνήσει ο Φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.
11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ποντίων «ο Ακρίτας του Πόντου» (περιοχή Ιχθυόσκαλα), από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας., εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων και εκπροσώπους νομικών προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.
20.05 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.
Τελετάρχης ορίζεται η κ.Φιλιππία Κοχλιαρίδου υπάλληλος της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με βοηθούς την κ.Ευδοξία Τσιώνη, Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Σπουδαστών ΤΕΙ ΑΜΘ, και τον κ. Ιορδάνη Ζαχόπουλο εκπρόσωπο των ποντιακών Σωματείων Νομού Καβάλας.

ΚΑΒΑΛΑ, 11 Μαΐου 2016

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ
ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΑΣΟΥ ‘’ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ’’
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2016

10:00 Τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών Ελλήνων, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση
11:15 Κατάθεση στεφάνων
11:20 Χαιρετισμοί
11:30 Ομιλία για από τον κ. Χαράλαμπο Τσιρκινίδη, Ιστορικό.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2016

10:00 Τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών Ελλήνων, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου,στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λεύκης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016
19:00 Παράσταση με θέμα «Το Αντάρτικο του Πόντου» στο Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης στο χώρο του Αμφιθεάτρου.

ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ 2016

20:15 Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σπυρίδων Σφέτα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕ Καβάλας.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ ‘’Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ’’
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΔΙΑΣ ‘’Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ’’
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016

10:00 Τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών Ελλήνων, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά στο Ζυγό Καβάλας. Μετά το πέρας της λειτουργίας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας η παιδική χορωδία των συλλόγων θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια που αρμόζουν στην ημέρα μνήμης.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Ο ΑΚΡΙΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016
19:00 Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου ο Ακρίτας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση – Ομιλία με θέμα Πόντος Ιστορία και Πολιτισμός στον κινηματογράφο ΌΣΚΑΡ με κεντρικούς ομιλιτές τον κ.Αναστάσιο Κυριακίδη και την Ελένη Αθανασίου.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016

10:15 Τέλεση Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών Ελλήνων, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κρηνίδων.
Μετά το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσει πομπή στην πλατεία του ποντιακού Ελληνισμού όπου στο μνημείο της γενοκτονίας και θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Εκπαιδευτικό κ. Αικατερίνη Ιωαννίδου.
Ενώ στο τέλος θα παρατεθεί δεξίωση με ποντιακά εδέσματα.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016

11:30 Ο Ποντιακός Σύλλογος Κεχροκάμπου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» στα πλαίσια σχετικής εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία του Κεχροκάμπου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επετειακή έκθεση Θέμη Κελέκη | 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας

Ο Θέμης Κελέκης, γιορτάζει τα 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του και μας προσκαλεί κοντά του από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και συνδιοργανώνεται από το «ΕΝΑ Media Group» και την εφημερίδα «Επικαιρότητα Νέστου».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης : Κώστας Χατζηγεωργίου – Θεοδόσης Κελέκης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρεις αθλήτριες του Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας στα κλιμάκια της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας.

Πράγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη προπόνηση κλιμακίων ΕΤΑΒΕ την Κυριακή 26 Μαϊου 2024.

Οι προπονήσεις των κλιμακίων της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) ξεκίνησαν και πάλι με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, στο Basketball Airdome SKG.

Από τον σύλλογό μας συμμετείχαν οι αθλήτριες

ά ί

όυ ί

ί ή

Οι οποίες έδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις.Στην προπόνηση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 160 αθλητές, οι οποίοι είναι στελέχη των κλιμακίων και πρωταθλητές στις κατηγορίες τους.

Την προπόνηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος Κλιμακίου τη συντώνησε ο προπονητής Παλτόγλου Χάρης, ο οποίος με την εμπειρία και την καθοδήγησή του συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας για την υποστήριξή της και την οργάνωση αυτής της σημαντικής  διοργάνωσης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαιού | JuniorXpress – Ένα χρηματοδοτούμενο έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα JunioXpress, το οποίο συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Υπόλοιποι εταίροι: Actionaid Ελλάς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Βόλβης.

Σκοπός του Έργου JuniorXpress είναι η προώθηση μιας φιλικής προς τα παιδιά τοπικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, καθώς και σε παιδιά και εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της αξιοποίησης 6 Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας (των Δήμων Λαρισαίων, Παγγαίου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Βόλβης) και της διασύνδεσής τους με 9 Ελληνικούς Δήμους.
Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργου Junior Xpress, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 36 μελών από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Λάρισας, Καβάλας και Παγγαίου καθώς και εκπροσώπων των δήμων.
Με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και την κοινότητά τους, την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων τους αλλά και την ενίσχυση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδεύτηκαν στις ακόλουθες θεματικές:
▪️Εκπαίδευση πάνω στα δικαιώματα των παιδιών, με έμφαση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ώστε να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στις κοινότητες τους.
▪️Ενημέρωση και οδηγίες εφαρμογής της Πολιτικής Παιδικής Προστασίας: αρχές και κανόνες εφαρμογής, μηχανισμός αναφοράς περιστατικών και ο ρόλος των νεαρών προπονητών.
▪️Mentoring: Εκπαίδευση στη διαδικασία της διαβούλευσης και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω βιωματικών και συμμετοχικών δράσεων.
▪️Εκπαίδευση πάνω στην προσέγγιση των παιδιών που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
▪️Εκπαίδευση στο συ-σχεδιασμό δράσεων για την πόλη μαζί με τα παιδιά
Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέοι μας, αφήσαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους διοργανωτές για τη συνέπεια, τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος συγχαίρει και στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεών Δήμου Παγγαίου, έχοντας εμπιστοσύνη στη θέληση και τις δυνατότητες της νέας γενιάς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en