Ινδονησία: Τουλάχιστον 46 οι νεκροί από τον σεισμό στη Δυτική Ιάβα
Ο απολογισμός του σεισμού, που έπληξε την Ιάβα της Ινδονησίας, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 46 νεκρούς, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.
«Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Εκατοντάδες, ίσως ακόμη και χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Αυτή τη στιγμή, 46 άνθρωποι είναι νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χέρμαν Σούχερμαν, εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Σιαντζούρ στη δυτική Ιάβα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για σχεδόν 20 νεκρούς. «Τα θύματα προέρχονταιαπό πολλές περιοχές. Περίπου 700 άνθρωποι τραυματίστηκαν», είπε στο Kompas TV.
Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τζακάρτα περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά, όπου οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα πολυώροφα κτήρια. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.