Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Θράκη | Αντιδήμαρχος αναγνωρίζει το status του Αχμέτ Μετέ!

Μετά τη νομιμοποίηση του ψευδομουφτή Ξάνθης από την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης κ. Παπαναστασίου τώρα η Αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, αναγνωρίζει το status του αποκαλώντας τον «Μουφτή μου»

Μετά λοιπόν τη νομιμοποίηση του από την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης κ. Παπαναστασίου, η οποία τον κατέστησε νόμιμο συνομιλητή (με τη σφραγίδα μάλιστα της Ελληνικής Δημοκρατίας), τώρα έρχεται η Αντιδήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου να τον αποκαλέσει «Μουφτή» απαξιώνοντας και αυτή με τη σειρά της επίσημους θεσμούς και όργανα της ελληνικής Πολιτείας όπως τον νόμιμο Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου.

Η κ. Μουσταφάογλου μάλιστα δεν διστάζει καθόλου να το κάνει αυτό και με τρόπο δημόσιο, μέσω λογαριασμού της που διαθέτει στο twitter, παρά τον σάλο και την γενική κατακραυγή που προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση ΕΚΑΒ. Δείγμα του ότι όχι μόνο δεν σέβονται τη νομιμότητα αλλά αγνοούν πλήρως την ελληνική Πολιτεία και τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες παρακολουθούν αμήχανα αδυνατώντας να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.

Ειδικότερα, η Αντιδήμαρχος Κομοτηνής με ανάρτηση της στο twitter καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης (εννοώντας την υποτιθέμενη απαγωγή συνεργάτη του), τον προσφωνεί «Μουφτή μου» και εύχεται ο «Αλλάχ να είναι στο πλευρό του μουφτή Μετέ».

simpel_twitter

«Είμαστε Τούρκοι, νιώθουμε τη Θράκη πατρίδα μας»

Αυτή πάντως δεν είναι και η πρώτη φορά που η κ. Μουσταφάογλου προκαλεί με τέτοιο τρόπο καθώς με ανάλογα περιστατικά είχε απασχολήσει παλαιότερα μέχρι και ολόκληρο το πανελλήνιο. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 παρουσιάζοντας τον συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», με τον οποίον διεκδίκησε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους τον Δήμο Κομοτηνής, δήλωσε πως «είμαστε Τούρκοι και νιώθουμε τη Θράκη πατρίδα μας». Τον συνδυασμό τότε είχαν στηρίξει μεταξύ άλλων το Προξενείο Κομοτηνής, το τουρκόφρονο κόμμα ΚΙΕΦ και φυσικά οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ωστόσο των τότε δημοτικών εκλογών παρ’ όλη και τη συσπείρωση των εξτρεμιστών δεν ήταν το αναμενόμενο καθώς η μειονότητα τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη με την κ. Μουσταφάογλου να λαμβάνει τελικά μόλις 2.727 ψήφους. Αποτέλεσμα το οποίο και φυσικά δεν έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής του συνδυασμού οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του «κακού» ελληνικού Κράτους κατηγορώντας το για «νοθεία» και «παράξενα παιχνίδια» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά τους μουσουλμάνους της περιοχής.

«Υποτιθέμενη η Γενοκτονία των Ποντίων»

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, η κ. Μουσταφάογλου προκαλεί για ακόμη μια φορά την κοινή γνώμη παραβιάζοντας και πάλι τη νομοθεσία. Υιοθετώντας πλήρως την εγκάθετη πολιτική της Άγκυρας προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να καταργηθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης γιατί όπως λέει «στοχοποιούνται οι πολιτικοί και αξιωματούχοι της μειονότητας». Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε τότε έκανε λόγο για «υποτιθέμενη» Γενοκτονία των Ποντίων, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Συνεργασία με την «Κοινωνία Πολιτών» και τον Γιώργο Πετρίδη

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν εμπόδισαν τον νυν Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, να ανοίξει τις αγκαλιές της δημοτικής του παράταξης και να συνεργαστεί πλήρως με την κ. Μουσταφάογλου και τον συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με απώτερο σκοπό προφανώς να επιτύχει την επανεκλογή του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Μια συνεργασία που επετεύχθη με ήπιους τόνους και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και η οποία είχε ως πολιτικό αντάλλαγμα την παράδοση μιας θέσης Αντιδημάρχου Κομοτηνής στην κ. Μουσταφάογλου. Ο κ. Πετρίδης πάντως αυτή τη φορά θα πρέπει να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Αποδέχεται τις απόψεις της Αντιδημάρχου του; Αναγνωρίζει η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής τον κ. Μετέ ως «Μουφτή»; Κι αν όχι, τι προτίθεται να πράξει γι’ αυτό;

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα (17/05), η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών εν γένει. Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του εθνικού σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • Οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
  • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • Παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

1715933842829

 

1715933842870

 

b511d3f4 f082 4b7a 8bb8 c6b0a2b542c6

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής κλινικής του Δ.Π.Θ | Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσει πως η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MDS Center of Excellence), από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en