Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεοδωράκης | Ο Τσίπρας, τα έχει παρατήσει, περιμένει τα προβλήματα να σαπίσουν

«Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους»

«Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κόψουμε τις σπατάλες», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε πολιτική εκδήλωση στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο της σχετικής καμπάνιας ενημέρωσης του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το φόρους, φόρους, φόρους. Η λύση όμως υπάρχει. Και εμείς το φωνάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες: Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους». Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι από τις συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις του Ποταμιού, μπορούν να εξοικονομηθούν «περίπου τρία δισεκατομμύρια», ένα «τεράστιο» ποσό, το οποίο, όπως είπε, «αυτή τη φορά καλύπτεται από καινούργιους φόρους, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα, με συνήθη υποζύγια, είτε κυβερνάει ο ένας είτε κυβερνάει ο άλλος, να πληρώνουμε όσο δυνατόν περισσότερους φόρους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το Ποτάμι και εάν υποδηλώνουν ενδεχόμενη πρόθεση συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Να μην υπερβάλλουμε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σ’ αυτή τη μεγάλη κουβέντα για να ξαναστήσουμε τη χώρα, το Ποτάμι μπορεί να είναι ένας σύμμαχος και ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Εμείς το έχουμε πει, ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, εδώ και πολύ καιρό, τα έχει παρατήσει, περιμένει τα προβλήματα να σαπίσουν και μετά να δώσει λύσεις. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι υποχρέωση μας να αναζητήσουμε προοδευτικές, κεντρώες λύσεις. Είμαστε απέναντι όμως, σε συντηρητικές, δεξιές λύσεις, όπως είμαστε απέναντι σε λαϊκίστικες, αριστερές λύσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε «το Ποτάμι να είναι η “νύφη” για τον κόσμο και να μην είναι η νύφη για τα άλλα σχήματα». Για τις δημοσκοπήσεις απάντησε «σίγουρα, δε με ευχαριστούν», αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να λέει αυτά που πιστεύει, «όσο κι αν είναι πιθανόν δυσάρεστα» και ότι δεν τον ενδιαφέρει, τελικά, τι λένε οι δημοσκοπήσεις.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Λέσβο, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι βοηθάει να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα στην Ευρώπη : «Οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Παρά την ανίκανη κυβέρνηση, οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Και το καθήκον τους πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης και δεν το έχουν κάνει». «Θα πρέπει να αναλάβουν και αυτοί ένα μέρος της ευθύνης» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη σύντομη εισήγηση του στην εκδήλωση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι μια λαϊκίστικη κυβέρνηση, ένα μείγμα ιδεοληπτικών αριστερών και ακροδεξιών» και ότι «είναι μια κυβέρνηση που το Ποτάμι δεν θα στηρίξει με κανέναν τρόπο». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει προτάσεις και λύσεις και ότι πράγματι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, αλλά υπό δύο προϋποθέσεις, η πρώτη, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου «για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και η δεύτερη ότι «ο κορμός της προσπάθειας, για να σώσουμε τη χώρα, δεν μπορεί να είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει τα λάθη του παρελθόντος».

Κατά την εκδήλωση, που συντόνισε η πρώην βουλευτής και στέλεχος του κόμματος Χριστίνα Ταχιάου, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Σπύρος Πέγκας, ανέλυσαν τις προτάσεις του κόμματος, αναφέροντας και τα ποσά που θα εξοικονομούνταν εάν εφαρμόζονταν αυτές, όπως, φορολογική σταθερότητα, μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% σε βάθος πενταετίας, καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών, ενοποιήσεις τμημάτων και υπηρεσιών, υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα, απαλλαγή από το ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο ως τριάντα χιλιάδων ευρώ με αντιστάθμισμα ένα τέλος εξαίρεσης, μείωση των αποσπασμένων υπαλλήλων, επιτάχυνση της δικαιοσύνης, πάταξη παραοικονομίας, κ.ά.

«Αν μειωθεί η κρατική σπατάλη κατά 3%, δηλαδή τα έξοδα από το 49,3 % στο 46,3% του ΑΕΠ, δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί καμία αύξηση της φορολογίας» σημείωσε η κ. Μάρκου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αποκέντρωσης και εκχώρησης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, με την οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Λεωνίδας Παππάς: “Με το ΠΑΣΟΚ για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της βιώσιμης ανάπτυξης”

Σε συνέντευξη του στον Αναλυτή, ο Λεωνίδας Παππάς, πολιτευτής στην Καβάλα του ΠΑΣΟΚ, αναλύει το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών και εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιογράφος: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κύριο διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών;

Λεωνίδας Παππάς:  Το κύριο διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών είναι η πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η κοινωνική συνοχή, η οικονομική ανάπτυξη, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η δημοκρατία. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί προς μια κατεύθυνση προόδου και δικαιοσύνης ή αν θα συνεχίσει σε μια πορεία αυξανόμενων ανισοτήτων και απομακρυσμένων πολιτικών ελίτ.

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές;

Λεωνίδας Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μακρά ιστορία προάσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της προόδου. Σε αυτές τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια Ευρώπη που θα λειτουργεί για όλους τους πολίτες της, με έμφαση στην αναδιανομή του πλούτου, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κώστας Μορφίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προόδου στην Ευρώπη”

Σε συνέντευξη στον Αναλυτή προχώρησε ο Κώστας Μορφίδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, μιλώντας για το κρίσιμο διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών και εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το κόμμα του για μια δίκαιη, προοδευτική και δημοκρατική Ευρώπη.

Δημοσιογράφος: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κύριο διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών;

Κώστας Μορφίδης:  Το κύριο διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια, ειδικά όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Οι ευρωεκλογές αυτές θα καθορίσουν αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να πορεύεται προς μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση ή αν θα στραφεί προς μια προοδευτική, δίκαιη και δημοκρατική πορεία, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων.

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

Κώστας Μορφίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων. Στις ευρωεκλογές αυτές, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν μια πολιτική δύναμη που μάχεται για την αναδιανομή του πλούτου, την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση της δημοκρατίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: “Η Νέα Δημοκρατία είναι η εγγύηση για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη”

Σε συνέντευξη του στον Αναλυτή ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης αναλύει το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών και εξηγεί γιατί οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν το κόμμα του για μια ισχυρή και δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσιογράφος: Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το κύριο διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών;

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Το κύριο διακύβευμα των ευρωεκλογών αυτών είναι η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την κατεύθυνση που θα πάρει η Ένωση σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας, μετανάστευσης και περιβάλλοντος. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε εκπροσώπους που θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα ενώ παράλληλα θα εργάζονται για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της συνεργασίας.

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές;

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι η παράταξη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας στην ανάπτυξη και την ευημερία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε σαφές σχέδιο για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και καινοτομίας, την ενίσχυση της ασφάλειας μέσω στενότερης συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπιστικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en