Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέσεις νεαρών στους πίνακες αξιολόγησης

 Οι θέσεις των νεαρών διεθνών μας στους πίνακες αξιολόγησης μετά τη συμμετοχή τους στο Contender της Αυστρίας 

Στο Λιντς ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα (14/01) το δυνατό World Table Tennis Youth Contender της Αυστρίας, που είχε πολυάριθμη ελληνική αποστολή. Σήμερα 17/01 εκδόθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης οι πίνακες αξιολόγησης της 3ης εβδομάδας του 2023 και στις νεαρές ηλικίες είχαν για τα γαλανόλευκα χρώματα νέες εμφανίσεις, όπως και ορισμένες αξιοσημείωτες μεταβολές. Στα αγόρια έως 13 ετών  ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης βρίσκεται πια μέσα στους 65 πρώτους του κόσμου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βελτίωσε ελαφρώς τη θέση της και είναι κοντά στην πρώτη 100άδα, ενώ στις ηλικίες των νεανίδων εμφανίζονται πρώτη φορά η Ζωή Καζάκου, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Κατερίνα Αλεξούδη, οι οποίες έκαναν στην Αυστρία το ντεμπούτο τους σε τουρνουά Youth Contender.

Ο Αλεξούδης είχε στο Λιντς το καλύτερο πλασάρισμα από την ελληνική πλευρά. Στη δική του ηλικιακή κατηγορία, την Under 13, μπήκε στην πρώτη 16άδα. Απέσπασε 13 βαθμούς και με συνολικά 26 ανέβηκε στο νούμερο 64 της παγκόσμιας κατάταξης από το 107 της 2ης εβδομάδας του χρόνου. Στην κατηγορία Under 15 ο αθλητής της Φιλία Ορεστιάδας μετακινήθηκε στο νούμερο 254, μάλιστα εκεί με τους ίδιους βαθμούς (26) είναι και ο Κώστας Φάκαρος.

Η έμπειρη πια από τέτοια τουρνουά, Παπαδημητρίου, που θυμίζουμε ότι αγωνίζεται και προπονείται στο Λιντς, βρέθηκε δύο θέσεις ψηλότερα. Στο αυστριακό Youth Contender προχώρησε στον γύρο των «32» του απλού κοριτσιών Under 19. Στη διεθνή κατάταξη πήγε στο νούμερο 115 από το 117 της περασμένης βδομάδας.

Στην είσοδό της στα ranking list η 17χρονη Αλεξούδη εμφανίζεται στο νούμερο 341 της Under 17 και το 514 της Under 19. Στο αυστριακό όπεν η πρωταθλήτρια από τον Έβρο, είχε περάσει επιτυχώς την προκριματική διαδικασία στην ηλικιακή κατηγορία της και είχε πλασαριστεί στις θέσεις 33-64.

Η 16άχρονη Καζάκου και η 17χρονη Μεραμβελλιωτάκη είχαν αποκλειστεί στα γκρουπ, αλλά πήραν κάποιους πόντους από τη διεθνή συμμετοχή τους. Με τους ίδιους βαθμούς (9) η ITTF έχει στην κατηγορία Under 17 τη Μεραμβελλιωτάκη στο νούμερο 631 και την Καζάκου στο 635 και στην Under 19 την αθλήτρια του Ολυμπιακού στο Νο 855 και την αθλήτρια των Χανίων στο 861. Η Μεραμβελλιωτάκη επανήλθε στους πίνακες μετά από πολύ καιρό, είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή της ως κορασίδα. Να σημειωθεί τέλος, ότι μαζί τους με 9 βαθμούς είναι και η (επίσης 17χρονη) Δέσποινα Άμπα από τη Φλώρινα και εμφανίζεται στις θέσεις 628 και 851 αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο Σερρών «φωτίστηκε» στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 13 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χρυσούπολη | Σύσκεψη για τις ζημιές στα ακτινίδια από το χαλάζι

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινιδίου καθώς και γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ποσοστό ακαρπίας το οποίο ξεπερνάει το 40% μεσοσταθμικά σε επίπεδο νομού και οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των δέντρων. Πρωτοφανής είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μη εμπορεύσιμων καρπών σε σχήμα “πεταλούδας”, οι οποίοι αφαιρούνται από τα δέντρα κατά το αραίωμα και πιστεύουμε ότι και αυτό οφείλεται στην κλιματική κρίση. Στα ήδη μειωμένα κατά το ήμισυ τονάζ ανά στρέμμα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται τεράστιες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν καθολικά τη περιοχή μας, σπάζοντας μεγάλο ποσοστό βλαστών από τα δέντρα. 

Οι ζημίες στα κιλά υπολογίζονται από 40% – 80% και αυτό συνεπάγεται με μια τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δήμου Νέστου. Η ζημία θα μετακυλήσει και στην επόμενη χρονιά διότι το ακτινίδιο καρπίζει σε κλαδιά της προηγούμενης χρονιάς.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Επιχειρήσεις του νομού Καβάλας θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τεκμηριώνοντας θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.     

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία (17-20 ετών).

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής» θα γεμίσει από αθλητές και αθλήτριες 57 σωματείων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε αθλήματα στίβου, για να καταρρίψουν τα δικά τους, ατομικά ρεκόρ. 

Φέτος, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν στις Σέρρες, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς, ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων κ. Κωνσταντίνος Σιάχος και η Έφορος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ κ. Θωμαή Θεοδωρίδου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου για την αθλητική διοργάνωση. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών στέκεται αρωγός σ’ αυτές τις διοργανώσεις. «Οφείλουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, καθώς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει σ’ ένα επίπεδο συμπερίληψης, πολιτισμού και αποδοχής όλων των συνανθρώπων μας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, στην καθημερινότητα και στον αθλητισμό. Ως Δήμος Σερρών είμαστε και θα είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες» τόνισε η κ. Μητλιάγκα. 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en