Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θάνατος 19χρονης δοκίμου | Πιθανό σενάριο η δηλητηρίαση

Τη δηλητηρίαση φέρεται να θεωρεί ως επικρατέστερο σενάριο της ξαφνικής της απώλειας η οικογένεια της άτυχης 19χρονης. Στην Τυνησία στρέφονται οι έρευνες.

Απαντήσεις για τον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αναζητά η οικογένειά της.

Η 19χρονη από τη Λάρισα άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης (25/08), σε νοσοκομείο της Νάπολης στην Ιταλία.

Η δηλητηρίαση φέρεται ως το επικρατέστερο σενάριο της απώλειάς της, όπως μεταφέρει το onlarissa, μεταφέροντας πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο της άτυχης κοπέλας και αποκαλύπτοντας τις πρώτες της εκτιμήσεις στο άκουσμα της τραγικής είδησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η κοπέλα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ είχε αναρρώσει από τον κορονοϊό στον οποίο είχε νοσήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, αφού σε σχετικό τεστ που είχε υποβληθεί φέρεται να είχε βγει αρνητική.

Μάλιστα, οι έρευνες φέρονται να στρέφονται στη στάση που έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Τυνησία και το πού έφαγε η 19χρονη. Να σημειωθεί πως με παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται δύο ακόμη δόκιμοι στο νοσοκομείο της Νάπολης.

Την ίδια ώρα, με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που αναμένεται να γίνουν σήμερα Παρασκευή, αλλά ίσως να χρειαστούν ημέρες για να αποφανθούν τα αίτια του θανάτου, λόγω των τοξικολογικών ερευνών που πρέπει να γίνουν και είναι χρονοβόρες.

Παράλληλα, σχετικά με τα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από το Πολεμικό Ναυτικό και τον λόγο για τον οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε άμεσα ελικόπτερο για τη μεταφορά της 19χρονης σε χερσαίο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε την Παρασκευή ο ΣΚΑΊ, η απάντηση που φέρεται να δόθηκε από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού για το συγκεκριμένο ερώτημα ήταν ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία.

“Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και πυρετό”, λέει ο αδελφός της

Ο αδελφός της άτυχης ναυτικής δοκίμου μίλησε στο MEGA για τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της, αναφέροντας πως είχαν πληροφορίες για ένα εξάνθημα στο πόδι και για ελεγχόμενο πυρετό στις 23 Αυγούστου.

Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά η κόρη σας, από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα”, ανέφερε ο αδελφός της 19χρονης και πρόσθεσε:

“Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν”.

Ο αδελφός της δοκίμου δήλωσε πως είχαν συχνή επικοινωνία. Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς”, είπε.

“Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά Πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή”, ανέφερε για την 19χρονη.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

“Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της”.

 

Πηγή : news247

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en