Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Η χώρα του αύριο (video)

image_print

Η Disneyland στην Σανγκάι μας προετοιμάζει για το μέλλον.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάρκος Λεζές για τον Μιχάλη Μόσιο: «Δεν απαντούσε στα τηλέφωνα – Τον βρήκαν νεκρό στο μπάνιο»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση
image_print

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Μάρκου Λεζέ

Ο ηθοποιός Μάρκος Λεζές μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε γνωστός ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Μιχάλη Μόσιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Όπως αποκάλυψε, οι οικείοι του ανησύχησαν όταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά και ενημέρωσαν τις Αρχές, οι οποίες μετέβησαν στο σπίτι του στην Κερατέα.

«Τον βρήκαν στο μπάνιο»

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Μάρκος Λεζές περιέγραψε τα όσα έμαθε από την οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος και ταλαντούχος. Είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια στην Κερατέα. Τον κυνηγούσα για να μην καπνίζει, του έλεγα ότι θα τον καταστρέψει. Τηλεφωνιόμασταν κάθε εβδομάδα», ανέφερε.

Στη συνέχεια εξήγησε πως επικοινώνησε με τη σύζυγο του Μιχάλη Μόσιου.

«Πήρα τη γυναίκα του, τη Βάσια, μου είπε ότι τον βρήκαν στο μπάνιο. Τη ρώτησα πώς έγινε αυτό και μου είπε “δεν ξέρω”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο Μιχάλης Μόσιος ζούσε μόνος του στην Κερατέα, ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά τους διέμεναν στη Νέα Σμύρνη.

Όπως περιέγραψε, όταν οι συγγενείς του δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Τον έπαιρναν τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Έστειλαν την αστυνομία, φώναζαν, αλλά δεν απαντούσε. Τα φώτα ήταν αναμμένα. Ο γείτονας δίπλα είχε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και τον βρήκε», ανέφερε ο Μάρκος Λεζές.

.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία στην Αμβέρσα

image_print

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου, όταν μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε δεκαώροφο συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Λίνκεροεβερ, προκαλώντας τον θάνατο αρκετών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημο απολογισμό θυμάτων, καθώς οι έρευνες στο εσωτερικό του κτηρίου συνεχίζονται για τον εντοπισμό πιθανών εγκλωβισμένων. Το συγκρότημα, στο οποίο διέμεναν περισσότεροι από 200 άνθρωποι, εκκενώθηκε μέσα σε συνθήκες μεγάλης κινητοποίησης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί σε πολυκατοικία στην οδό August Vandermeylelaan. Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ άλλοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμβέρσας διευκρίνισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον όγδοο όροφο και όχι από τον δέκατο, όπως είχε αρχικά μεταδοθεί. Όταν οι πρώτες δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, μεγάλο μέρος του κτηρίου είχε καλυφθεί από πυκνούς καπνούς, γεγονός που δυσκόλεψε σημαντικά την επιχείρηση διάσωσης.

Οι πυροσβέστες χαρακτήρισαν την επιχείρηση ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η αναζήτηση ανθρώπων μέσα στο κτήριο συνεχίζεται παράλληλα με την προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης. Αν και η φωτιά δεν έχει ακόμη τεθεί ολοκληρωτικά υπό έλεγχο, οι αρχές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος επέκτασής της.

Για τον εντοπισμό των κατοίκων χρησιμοποιείται λίστα με τα ονόματα όσων διέμεναν στο συγκρότημα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και ειδική ομάδα αναρρίχησης, προκειμένου να απομακρυνθούν άτομα από σημεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πυροσβεστικά οχήματα και τις σκάλες.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας

image_print

Σημαντική επιδείνωση φαίνεται να καταγράφεται στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Σαουδική Αραβία, καθώς η Ουάσινγκτον εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο περιορισμού της στρατιωτικής της παρουσίας στο βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, βρίσκονται σε εξέλιξη προκαταρκτικές συζητήσεις για αναδιάταξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, με πιθανή μεταφορά μέρους τους σε χώρες που στήριξαν πιο ενεργά τις πρόσφατες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ και η Ιορδανία. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Η επιχείρηση «Project Freedom»

Η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Ριάντ φέρεται να κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Project Freedom», που είχε στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε αρχικά να επιτρέψει τη χρήση των στρατιωτικών βάσεων και του εναέριου χώρου της, επιμένοντας ότι η κρίση θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί μέσω διαπραγματεύσεων με το Ιράν και όχι με στρατιωτικά μέσα.

Η στάση αυτή οδήγησε τις ΗΠΑ στην προσωρινή διακοπή της επιχείρησης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή της από τον Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο.

Πιέσεις μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων

Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Τραμπ προειδοποίησε το Ριάντ πως θα μπορούσε να καθυστερήσει την παράδοση πυραύλων αναχαίτισης, απαραίτητων για την αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, εάν δεν άλλαζε στάση.

Τελικά, η σαουδαραβική κυβέρνηση επέτρεψε ξανά τη χρήση των αμερικανικών βάσεων και του εναέριου χώρου της, ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο συμμάχων έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα τεταμένες ήταν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του διαδόχου του σαουδαραβικού θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Διπλωματικά μηνύματα

Ενδεικτική της ψυχρότητας θεωρείται και η πρόσφατη περιοδεία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στον Κόλπο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, χωρίς να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία.

Παρότι η Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι ο Ρούμπιο συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο Ριάντ η απουσία του θεωρήθηκε σαφές διπλωματικό μήνυμα.

Παράλληλα, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φέρεται να απέρριψε πρόσκληση συμμετοχής στη Σύνοδο της G7, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διαφωνίες είχαν ξεκινήσει πριν από τη σύγκρουση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών είχαν εμφανιστεί ήδη πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Κόλπου είχαν προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη προσπάθεια ανατροπής του ιρανικού καθεστώτος θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, με σοβαρές επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές ενέργειας και στην παγκόσμια οικονομία.

Παρότι στη συνέχεια επέτρεψαν τη χρήση των βάσεών τους από τις αμερικανικές δυνάμεις και, σύμφωνα με αμερικανικές και αραβικές πηγές, συμμετείχαν διακριτικά σε επιχειρήσεις κατά ιρανικών πυραύλων και drones, απέφυγαν να το αναγνωρίσουν δημόσια.

Ανησυχία για την ασφάλεια στον Κόλπο

Οι επιθέσεις του Ιράν σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και άλλες κρίσιμες υποδομές στον Κόλπο ενίσχυσαν τις ανησυχίες της Σαουδικής Αραβίας για την ασφάλεια των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ριάντ ζήτησε από την Ουάσινγκτον να πιέσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν και να επιστρέψουν στη διπλωματική οδό, καθώς και να άρει τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ διατήρησε τον αποκλεισμό και δεν επανενεργοποίησε την επιχείρηση Project Freedom. Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ΗΠΑ συντόνισαν διακριτικά τη διέλευση εμπορικών πλοίων από τον Περσικό Κόλπο κατά τις νυχτερινές ώρες, με απενεργοποιημένους τους πομποδέκτες τους.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en