Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Παννελήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 2/9

image_print

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν για όλα τα σχολεία της χώρας οι εκδηλώσεις της Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Φέτος θα διεξαχθεί για 4η χρονιά, με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι- χαράζω το μέλλον» κι έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Η μέρα αυτή έρχεται ως συνέχεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα be active) και έχουν γίνει ή συνεχίζονται μια σειρά από δράσεις κι εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα 2/10 οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός των σχολείων που θα περιλαμβάνουν αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες και σε αρκετές περιπτώσεις συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα, επισκέψεις σε Εθνικά Γυμναστήρια αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., επίσκεψη επίλεκτων και διακριθέντων αθλητών. Στις 8:30πμ σε όλα τα σχολεία θα γίνει μια 5λεπτη εισαγωγή με παιχνίδι με μπάλα που τα παιδιά θα κρατήσουν όσο γίνεται στον αέρα και στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Όπως αναγράφεται από το Υπουργείο Παιδείας- Έρευνας- Θρησκευμάτων, στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και των μαθητριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έβρο: Νέο γήπεδο 8×8 ανακοινώθηκε για το Τυχερό

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος κατά την επίσκεψή τους στο Τυχερό Έβρου.
image_print

Την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυχερό Έβρου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου άθλησης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής, καλύπτοντας μια ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται, η κατασκευή του γηπέδου προχωρά έπειτα από πρόταση του κ. Δερμεντζόπουλου προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, η οποία παρουσιάστηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Τυχερό και στη συνέχεια ωρίμασε, οδηγώντας στη σημερινή ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στον Έβρο, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκαν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, όπου ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των υποδομών και συζήτησαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και της ΕΠΣ Έβρου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δερμεντζόπουλος χαρακτήρισε την ανακοίνωση για το νέο γήπεδο ιδιαίτερα σημαντική για το Τυχερό, ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και υποστήριξε ότι το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τη νέα γενιά του Έβρου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΟΚ: Διπλή μεταγραφική ενίσχυση στην άμυνα με Κυριαλάνη και Λύρατζη

image_print

Σε δύο ακόμη μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε ο ΑΟ Καβάλα το μεσημέρι της Πέμπτης, ενισχύοντας την αμυντική του γραμμή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «Αργοναύτες» ανακοίνωσαν την απόκτηση του έμπειρου αριστερού μπακ Θανάση Κυριαλάνη, αλλά και του νεαρού αμυντικού Ευθύμη Λύρατζη, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό τους με συνδυασμό εμπειρίας και επένδυσης στο μέλλον.

Ο 26χρονος Θανάσης Κυριαλάνης αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και έχει πλούσιες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες, ενώ υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας U17. Στην πορεία της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες των ΠΑΟΚ U20, Εργοτέλη, Νίκης Βόλου, Αγροτικού Αστέρα, Πανθρακικού, Ηρακλή Λάρισας και ΠΑΣ Κόρινθος, ενώ διαθέτει και εμπειρία από το κυπριακό πρωτάθλημα με τον Ερμή Αραδίππου. Η διοίκηση του ΑΟΚ τον καλωσόρισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει σημαντική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Παράλληλα, η ομάδα της Καβάλας ανακοίνωσε την ένταξη του Ευθύμη Λύρατζη, ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου αμυντικού, γεννημένου στις 15 Οκτωβρίου 2008 στην Καβάλα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, όπου αγωνιζόταν από το 2021, έχοντας προηγουμένως περάσει από τη Δόξα Ρετζικίου. Η απόκτησή του εντάσσεται στη φιλοσοφία του συλλόγου να επενδύει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με προοπτική και να τους δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούν σε υψηλό επίπεδο.

Με τις δύο αυτές προσθήκες, ο ΑΟΚ ενισχύει τόσο το παρόν όσο και το μέλλον του, προσθέτοντας στο ρόστερ έναν έμπειρο αμυντικό και έναν εξελίξιμο νεαρό ποδοσφαιριστή, καθώς συνεχίζεται η στελέχωση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Α.Ο. Θήρας η Θωμαή Οικονομίδου από τη Θάσο

Η Θωμαή Οικονομίδου από την Θάσο.
image_print

Το πρώτο της βήμα στη Volley League Γυναικών ετοιμάζεται να κάνει η Θωμαή Οικονομίδου, καθώς ο Α.Ο. Θήρας ανακοίνωσε την απόκτησή της ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2026-2027.

Η 24χρονη πασαδόρος, με καταγωγή από τη Θάσο, μετακομίζει στη Σαντορίνη μετά την παρουσία της στον Περσέα Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την ομάδα του Α.Ο. Θήρας στη θέση της πασαδόρου.

Η Οικονομίδου έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, της Α2 και της Pre League, φορώντας στο παρελθόν τις φανέλες του Ανδροσθένη Θάσου, του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, του ΑΟ Καβάλας, των Αμαζόνων Μαΐστρου και του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης.

Με τη μεταγραφή της στον Α.Ο. Θήρας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, με τη διοίκηση του συλλόγου να της εύχεται υγεία και επιτυχίες με τη νέα της ομάδα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en