Quantcast
Connect with us

ΘΕΑΤΡΟ

Η ηθοποιός Βέρα Κρούσκα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου για την παράσταση “Που είναι η μάνα σου μωρή” (Video)

image_print

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, για δύο μόνο παραστάσεις, το έργο της Δήμητρας Πέτρουλα «Πού είναι η μάνα σου μωρή» με τη Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Ένκε Φεζολλάρι και σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΘΕΑΤΡΟ

Καβάλα: Το «Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό» στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Η παράσταση Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα
image_print

Η κοινωνική κωμωδία «Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό» έρχεται στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου για μόνο τρεις παραστάσεις.

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην Αθήνα, η παράσταση συνεχίζει την πορεία της στην Καβάλα, στο πλαίσιο της Β΄ καλλιτεχνικής περιόδου 2025-2026.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 22 Μαΐου και το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, στις 21:00, καθώς και την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, στις 19:00.

Βασισμένο στη βραβευμένη ταινία του Radu Jude

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και βασίζεται στο σενάριο της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας του Radu Jude, η οποία τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2021.

Τη διασκευή υπογράφει η Κατερίνα Παπαναστασάτου, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σωτήρης Ρουμελιώτης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ελένη Βαΐτσου, Ελένη Δαφνή, Σωτήρης Ρουμελιώτης και Σπύρος Σουρβίνος.

Η υπόθεση της παράστασης

Η ιστορία ξεκινά όταν ένα βίντεο με ιδιωτικές ερωτικές στιγμές μιας δασκάλας δημοτικού διαρρέει στο διαδίκτυο.

Οι γονείς των μαθητών αποφασίζουν τότε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μετατρέποντας μια σχολική συνέλευση σε ένα ιδιότυπο λαϊκό δικαστήριο.

Με καυστικό χιούμορ, απρόσμενες ανατροπές και συνεχείς συγκρούσεις, η παράσταση θέτει ερωτήματα γύρω από τα ταμπού της σεξουαλικότητας, τους κοινωνικούς ρόλους, την ευθύνη του γονέα και τα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο.

Μια αιχμηρή ματιά στη σύγχρονη κοινωνία

Η θεατρική διασκευή μεταφέρει την ιστορία στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, σχολιάζοντας μια κοινωνία που συχνά ζει μέσα από εικόνες, εύκολες κρίσεις και δημόσιες καταδίκες.

Όταν όμως οι άνθρωποι καλούνται να συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς την προστασία της οθόνης, οι μάσκες της προοδευτικότητας πέφτουν και οι κοινωνικές προκαταλήψεις αποκαλύπτονται με τραγελαφικό τρόπο.

Συντελεστές

Διασκευή: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός φωτισμών: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Σκηνικά: Αιμιλία Κακουριώτη
Κοστούμια: Θεανώ Τσαλόγλου
Μουσική: Γιώργος Χρυσικός
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Γέφυρα

Παίζουν: Ελένη Βαΐτσου, Ελένη Δαφνή, Σωτήρης Ρουμελιώτης, Σπύρος Σουρβίνος

Πληροφορίες παραστάσεων

Παρασκευή 22 Μαΐου 2026: 21:00
Σάββατο 23 Μαΐου 2026: 21:00
Κυριακή 24 Μαΐου 2026: 19:00

Χώρος: Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ κανονικό
12 ευρώ μειωμένο για φοιτητές, άνω των 65 και ΑμεΑ

Η φυσική προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά, 11:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00, στο ταμείο του Θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

Καβάλα: «Μια βόλτα ρε γαμώτο» στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

image_print

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2026, στις 20:00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Κολτσακίδου.

Η παράσταση ζωντανεύει δώδεκα μικρές ιστορίες καθημερινότητας, οι οποίες προέρχονται από τη συλλογή δημοσιευμένων διηγημάτων του Τάσου Βιζικίδη, με γενικό τίτλο «Ιστορίες από το παράθυρό μου».

Τα διηγήματα παρακολουθούν ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές μέσα από στιγμές της καθημερινής ζωής.

Από τις ιστορίες του Τάσου Βιζικίδη στη σκηνή

Ο τίτλος της παράστασης προέρχεται από το μικρό διήγημα του Τάσου Βιζικίδη «Η άνοιξη σταμάτησε στις σκάλες».

Μέσα από τη σκηνική μεταφορά των ιστοριών, η παράσταση αναδεικνύει την καθημερινότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ανάγκη για μια κοινωνία πιο προσβάσιμη και φιλόξενη για όλους.

Οι συντελεστές

Συγγραφέας: Τάσος Βιζικίδης
Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Μαρία Κολτσακίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παρασκευή Πανταζίδου
Επιμέλεια Ήχου: Αθανάσιος Μουστακίδης
Επιμέλεια Φωτισμού: Παρασκευή Πανταζίδου

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν

Στην παράσταση συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι:

Αγγελοπούλου Χρύσα, Αϊβαζίδης Γρηγόρης, Βιζικίδης Τάσος, Βλαχάκη Ελένη, Γεωργιάδου Τάνια, Γκόγκου Φωτεινή, Ζαφειρίου Γιώργος, Μαρκοπούλου Νικολέτα, Πολυχρονιάδου Ευγενία, Πυργιλής Χρήστος, Ρακιτζής Επαμεινώνδας, Φαρσακόπουλος Μισαήλ, Χατζηδημητρίου Μάγδα και Tohganipoor Mohammed.

Είσοδος ελεύθερη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η διανομή δελτίων εισόδου γίνεται καθημερινά, από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00, στο ταμείο του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2510 620566 και 2510 834777.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνδιοργάνωση από ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Northern Lights Aid

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και της Northern Lights Aid.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 220876, από τις 10:00 έως τις 14:00.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσο: Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιμένα παρουσιάζει την κωμωδία «ΡάΟυΣ»

image_print

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιμένα παρουσιάζει τη νέα της θεατρική παραγωγή με τίτλο «ΡάΟυΣ», μια κωμική παράσταση γεμάτη χιούμορ, ανατροπές και ξεκαρδιστικές στιγμές.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 13, 14, 15, 16, 17 και 18 Μαΐου 2026, με ώρα έναρξης 21:15, στο Καλογερικό Θάσου.

Φέτος, η ομάδα συνεργάζεται με τον γνωστό ηθοποιό Μάκη Κατσανέα, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην παράσταση, ενισχύοντας το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με την εμπειρία και την παρουσία του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αμάντα Καταρτζή, τα σκηνικά επιμελείται ο Αναστάσιος Μπίλιας και το μακιγιάζ η Θωμαή Κοπρίνου.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι:
Καλούδη Νάτασα – Καταρτζή Αμάντα – Κατσανέας Μάκης – Κορκάρη Δούκισσα – Μπίλιας Αναστάσιος – Παναγιώτου Ευστρατία – Σωτηρίου Συμεών – Φωτιάδης Βασίλης.

Η παράσταση υπόσχεται άφθονο γέλιο και μια απολαυστική θεατρική εμπειρία για το κοινό, μέσα από ευρηματικούς διαλόγους και ζωντανές ερμηνείες.

Κρατήσεις: 6946506997

Σημειώνεται ότι η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en