Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα θα πτωχεύσει αλλά χωρίς Grexit

image_print
Financial Times: Μπορεί να μην πληρωθούν μισθοί δημοσίων υπαλλήλων ή συντάξεις
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση, αλλά δεν θα βγει από το ευρώ, εκφράζει ο Β. Μίνχαου σε άρθρο του στους Financial Times.

Όπως αναφέρει: «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα οι συζητήσεις για την Ελλάδα δεν πήγαιναν καλά. Αυτό άλλαξε όταν το «τσίρκο» της διεθνούς χρηματοοικονομικής διπλωματίας μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της παγκόσμιας Τράπεζας. Τότε έγιναν χειρότερες. Η αίσθησή μου είναι ότι αυτή η παράσταση θα συνεχιστεί αρκετά ακόμα. Οι Έλληνες θέλουν να συγχωνεύσουν τις συζητήσεις για την επέκταση του τρέχοντος δεύτερου προγράμματος με τις συζητήσεις για ένα τρίτο.

Για να λειτουργήσει αυτό θα χρειαστούν χρηματοδότηση-γέφυρα για να βγάλουν το καλοκαίρι.

Αυτό ακούγεται σαν κάποιος να έχει ένα σχέδιο. Αλλά αυτό δεν είναι η εντύπωσή μου. Δεν έχω δει ποτέ ευρωπαίους αξιωματούχος που χειρίζονται τα χρηματοοικονομικά να είναι τόσο «χαμένοι».

Το μεγάλο ερώτημα – αν η Ελλάδα θα αφήσει την ευρωζώνη- παραμένει αναπάντητο. Αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα πτωχεύσει. Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης μελετούν την πιθανότητα μια ελληνικής πτώχευσης αλλά χωρίς Grexit».

Όπως σημειώνει ίσως να είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουν την απόλυτη καταστροφή.

Μάλιστα τονίζει ότι το κράτος δεν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις για να μείνει η χώρα στο ευρώ… «Σε ποιον θα μπορούσε, ή θα έπρεπε, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει; Θα μπορούσε να χρεοκοπήσει έναντι των πολιτών με το να μην πληρωθούν μισθοί δημοσίων υπαλλήλων ή συντάξεις» αναφέρει αλλά προσθέτει: «Αυτό θα ήταν ηθικά απεχθές και πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση που ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρητικά θα μπορούσε να πτωχεύσει στα δύο δάνεια που έλαβε από την ΕΕ αν και το πρώτο θα αρχίσει αποπληρώνεται το 2020 και το δεύτερο το 2023. Θα μπορούσε επίσης να χρεοκοπήσει έναντι των ιδιωτών κατόχων ομολόγων όμως αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα. Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί τον ιδιωτικό τομέα αργότερα.

Ισως χρεοκοπούσε απέναντι στο ΔΝΤ ή την ΕΚΤ. Το ΔΝΤ αναμένει σειρά πληρωμών. Η ΕΚΤ αναμένει σε λίγους μήνες πίσω τα κεφάλαιά της.

Η χρεοκοπία στο ΔΝΤ ή την ΕΚΤ είναι η μόνη που μπορεί να φέρει πραγματική οικονομική ανακούφιση στην Ελλάδα βραχυχρόνια. Κανείς δεν το έχει πράξει. Θα μπορούσε να προκαλέσει Grexit.

Από την άλλη ίσως δεν το προκαλέσει. Η χρεοκοπία δεν είναι συνώνυμη με την έξοδο. Δεν υπάρχει ένα κανόνας στην ΕΕ που να λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις την ένωση όταν χρεοκοπείς».

Όπως λέει η σύνδεση μεταξύ χρεοκοπίας και εξόδου είναι έμμεση.

Μάλιστα συμφωνεί με τον Γιάννη Βαρουφάκη. όπως σημειώνει: «Επί της ουσίας, τείνω να συμφωνήσω με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη: Η οικονομική διαχείριση της κρίσης της ευρωζώνης ήταν καταστροφική. Υπό τις παρούσες παραμέτρους είναι μη βιώσιμη.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σπαταλά τόσο χρόνο σε «περίβλεπτα» συνέδρια, κάνοντας κήρυγμα σε πρόσωπα του τείνουν να συμφωνήσουν μαζί του. Δεν θα έπρεπε να εργάζεται για τις σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά και για το Plan B;

Tόσο το Grexit όσο και ένα default είναι ικανά να φέρουν στα όρια τους πόρους ακόμα και των πιο οργανωμένων κρατών. Θα απαιτούσαν στρατιωτικού τύπου προετοιμασία: Κεφαλαιακούς ελέγχους, προσωρινό κλείσιμο συνόρων και αεροδρομίων, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών εν μια νυκτί. Είναι η ελληνική κυβέρνηση τόσο έξυπνη ώστε να περιμένει τη μοιραία στιγμή να έρθει και κατόπιν να διευθύνει μια τέτοια διαδικασία σε πραγματικό χρόνο χωρίς σενάριο;»

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένουν σε δύσκολη κατάσταση οι κτηνοτρόφοι

image_print

Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στους κτηνοτρόφους, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις για τις ζωοτροφές, παρά το γεγονός ότι η οικονομική πίεση στον κλάδο παραμένει ιδιαίτερα έντονη.

Οι συνεχείς αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών, της ενέργειας και των καυσίμων έχουν εξαντλήσει τις οικονομικές αντοχές πολλών εκμεταλλεύσεων. Για αρκετούς παραγωγούς, η συγκεκριμένη ενίσχυση αποτελεί απαραίτητη «ανάσα» για να μπορέσουν να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία των μονάδων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άνοιξε η νέα ρύθμιση της ΑΑΔΕ για παλαιές οφειλές έως και σε 72 δόσεις

image_print

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας φορολογούμενοι και επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας μια σημαντική «ανάσα» σε όσους δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Η νέα ρύθμιση αφορά οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι νεότερες οφειλές, από το 2024 και μετά, δεν μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εξακολουθούν να ρυθμίζονται μέσω των πάγιων ρυθμίσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myAADE, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2026. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης ορίζεται στα 30 ευρώ, ενώ ο αριθμός των δόσεων μπορεί να φτάσει έως τις 72, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τους όρους της ρύθμισης.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη είναι οι συγκεκριμένες οφειλές να μην βρίσκονται ήδη σε ενεργή ρύθμιση. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να παραμένουν συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, καθώς η μη εμπρόθεσμη πληρωμή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ρύθμισης και στην επαναφορά των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Η ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης αποτελεί μέρος των μέτρων για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, με στόχο να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, διευκολύνοντας παράλληλα την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ στο myAADE.

DNews Widget
Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά την επιδότηση, οι τιμές των καυσίμων παραμένουν υψηλές λόγω της ανόδου στις διεθνείς αγορές

image_print

Παρά την κρατική επιδότηση των 10 λεπτών ανά λίτρο στη βενζίνη και των 5 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, καθώς η άνοδος στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου περιορίζει το όφελος για τους καταναλωτές.

Οι οδηγοί διαπιστώνουν ότι, παρά τη στήριξη που παρέχεται στην αντλία, το κόστος ανεφοδιασμού παραμένει αυξημένο. Η πρόσφατη άνοδος των διεθνών τιμών των καυσίμων έχει μεταφερθεί σταδιακά στη λιανική αγορά, με αποτέλεσμα η επιδότηση να απορροφά μόνο ένα μέρος των αυξήσεων.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές ενέργειας, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος μεταφοράς και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, εξακολουθούν να διαμορφώνουν υψηλές τιμές στα πρατήρια καυσίμων.

Οι καταναλωτές εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς οι συνεχείς αυξήσεις επηρεάζουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά το αυτοκίνητό τους για εργασία ή επαγγελματικές μετακινήσεις.

Η πορεία των τιμών το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου. Μέχρι τότε, η επιδότηση προσφέρει μια περιορισμένη ανακούφιση, χωρίς όμως να αντισταθμίζει πλήρως τις πιέσεις που προκαλούν οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των καυσίμων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en