Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Η αποψίλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ πρέπει να σταματήσει άμεσα !

image_print

Με την έκδοση του υπ’ αριθμόν 81 ΠΔ: «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», το οποίο δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Α’ 125), μία σημαντική σειρά υπηρεσιακών μονάδων του Λιμενικού Σώματος καταργούνται (μεταξύ των οποίων αυτές στον Πρίνο της Θάσου, στις Ελευθερές, στα Άβδηρα, στο Φανάρι και στην Μαρώνεια). Ενώ το Υπολιμεναρχείο του Πόρτο Λάγος μετατρέπεται σε Β’ Λιμενικό Τμήμα.

Την ίδια στιγμή στην Καβάλα θα εδρεύει η  2η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος σε αντικατάσταση της προηγούμενης Π.Δ., η οποία έδρευε και λειτουργούσε στην πόλη της Καβάλας εδώ και χρόνια.

Σχετικά ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της Περιφερειακής Αναγέννησης, κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου τύπου σχεδιασμούς επί χάρτου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ιδιαιτερότητες, που στο τέλος κοστίζουν πολύ περισσότερο. Είναι λάθος στρατηγικής, η συνέχιση της κατάργησης υπηρεσιών στην έκταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, που δημιουργεί ζήτημα, το οποίο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια και στην ανάπτυξη της περιοχής. Σήμερα σε μία, ήδη, μακρά λίστα προσθέτουμε και την κατάργηση μίας σημαντικής σειράς υπηρεσιακών μονάδων του Λ.Σ.  από τις ακτές της περιφέρειας. Ο ρόλος των καταργούμενων υπηρεσιών φοβόμαστε ότι δεν είναι εύκολο να καλυφθεί από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Λ.Σ. Είναι ευτύχημα ότι διατηρήθηκε η Περιφερειακή Διοίκηση του Λ.Σ. στην πόλη της Καβάλας μετά από μία σημαντική σειρά ενεργειών μας.

Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ενίσχυση και αισιοδοξία και όχι αφαιρέσεις στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.»

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: 1.500 ευρώ τον μήνα για στέγαση και σίτιση παθολόγων στο Νοσοκομείο

Δράμα-οικονομικό κίνητρο για στέγαση και σίτιση Ειδικών Παθολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
image_print

Σε εφαρμογή τίθεται η απόφαση του Δήμου Δράμας για τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων ύψους έως 1.500 ευρώ μηνιαίως, με στόχο την κάλυψη εξόδων στέγασης και σίτισης τεσσάρων Ειδικών Παθολόγων που θα στελεχώσουν το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, με την οποία ο Δήμος αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και αντιμετώπισης του προβλήματος στελέχωσης των νοσοκομείων της περιφέρειας.

Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχθηκε στο γραφείο της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας τον νέο Ειδικό Παθολόγο, Πέτρο Γλούφτσιο, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον νέο γιατρό και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του Νοσοκομείου Δράμας.

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, κ. Καρατζόγλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αποτελεί καθοριστική παρέμβαση για την κάλυψη κρίσιμων ιατρικών θέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα», Παρθένα Κιόρτεβε, καθώς και ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη και Ζωή», Χρήστος Μπακόπουλος.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Ο Δήμος Δράμας γίνεται ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θεσπίζει οικονομικό κίνητρο έως 1.500 ευρώ τον μήνα για τη στέγαση και τη σίτιση τεσσάρων Ειδικών Παθολόγων του Ε.Σ.Υ., με στόχο την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει συνεργασία και αποφασιστικότητα, μπορούμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.»

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θάσος: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακεκριμένη κλοπή και απόπειρα διάρρηξης

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Θάσο μετά τη σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα διάρρηξης επιχείρησης
image_print

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση απόπειρας διάρρηξης επιχείρησης και κλοπής οχήματος στο νησί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρεις άγνωστοι συνεργοί, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς και δύο ακόμη δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να διαρρήξουν επιχείρηση σε οικισμό της Θάσου. Σε κοντινή απόσταση φέρεται να τους περίμενε τέταρτος συνεργός, ως οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τρία τελάρα με σακούλες. Ένας από αυτούς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου προέκυψε επίσης ότι το βράδυ της 6ης Ιουλίου οι δράστες είχαν αφαιρέσει το Ι.Χ.Φ. όχημα που χρησιμοποιούσαν από οικισμό της Θάσου.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα τρία τελάρα, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γάντια, μία κουκούλα τύπου Full Face και είδη ρουχισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καβάλα: Αποζημιώσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε 257 αμυγδαλοπαραγωγούς

Καβάλα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ σε αμυγδαλοπαραγωγούς για απώλεια παραγωγής 2023
image_print

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.700.823,41 ευρώ θα πιστωθούν σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 257 αμυγδαλοπαραγωγών της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με ενημέρωση του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, Γιάννη Πασχαλίδη.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ΚΟΕ για απώλεια παραγωγής του 2023 και καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ σε παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Πασχαλίδης, χθες, 7 Ιουλίου 2026, πιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ στους λογαριασμούς Καβαλιωτών δικαιούχων επιπλέον αποζημιώσεις συνολικού ποσού 147.593,94 ευρώ.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για την εξασφάλιση αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις του για τις αποζημιώσεις ΚΟΕ αμυγδάλων ήταν καταλυτικές.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άριστη συνεργασία καθώς και όλους τους αρμοδίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Είδα από κοντά, όπως κάνω πάντα, τις τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή και κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en