Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επιστροφή των διαιτητών στη δράση

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις διαβουλεύσεις των φορέων και την απόφαση των διαιτητών να άρουν την αποχή τους από τη δράση. Η ενημέρωση της ομοσπονδίας αναφέρει: 

“Την απόφασή τους να άρουν την αποχή, την οποία ομόφωνα εξήγγειλαν μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους κ. Αθ. Τζήλου, και να επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, αποφάσισαν σήμερα οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της Α΄ κατηγορίας.

Της λήψης της απόφασης προηγήθηκε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, με αντικείμενο την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των διαιτητών, μετά την πρόσφατο απαράδεκτο συμβάν, η οποία οργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησε στη σύσκεψη αυτή ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ενώ παρέστησαν ακόμα ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Νικόλαος Βακάλης, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλέξης Δέδες, την Super League ο πρόεδρoς κ. Ευάγγελος Μπαταγιάννης, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο πρόεδρoς κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και τα μέλη της κ.κ. Χουάν Μάριν και Λιφ Λιντμπεργκ, τις FIFA και UEFA ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων κ. Πετρ Φούσεκ, τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Α΄ κατηγορίας οι κ.κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Ευθυμιάδης, την Ελληνική Αστυνομία ο Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, με πρόταση του προέδρου της Ε.Π.Ο., αποφασίστηκαν:
• η αυστηροποίηση του υφισταμένου πειθαρχικού πλαισίου αντιμετώπισης των δυσμενών κρίσεων κατά των διαιτητών,
• η επιπλέον πρόβλεψη στο υπό κατάθεση στη Βουλή νέο αθλητικό νομοσχέδιο για ύπαρξη συμπληρωματικού πλαισίου ποινών για ανάλογες συμπεριφορές, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξάρτητα από το πειθαρχικό δίκαιο της Ε.Π.Ο.,
• η δημιουργία άτυπης επιτροπής διαρκούς συνεργασίας, σε επίπεδο κορυφής, της Ε.Π.Ο., του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται προληπτικά και κατασταλτικά περιπτώσεις αδικοπραξίας, και
• η αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου στη διαχείρισης των ποδοσφαιρικών υποθέσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Ζητήθηκε επίσης από τον πρόεδρο της Super League, οι Π.Α.Ε.-μέλη της «να ρίξουν τους τόνους» και προτάθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, η παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Ο., προκειμένου να τεθεί το θέμα των δηλώσεων κατά της διαιτησίας μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού.

«Δεν υιοθετεί κανείς τέτοιες συμπεριφορές κατά των διαιτητών. Είναι ανήκουστα και ακατανόητα φαινόμενα σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Δεν μπορεί κανείς να τα αποδεχθεί και ο φίλαθλος κόσμος είναι στο πλευρό σας. Είναι καταδικαστέα και σήμερα θα τελειώσει αυτό. Αφορά όλους μας, όχι μόνο τους διαιτητές», είπε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α΄ κατηγορίας ο κ. Γραμμένος, ο οποίος διαβεβαίωσε επίσης τους διαιτητές ότι «η Ε.Π.Ο. παραπέμπει στα πειθαρχικά όργανα το σύνολο των δυσμενών κρίσεων προς κρίση» και πως «θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια να καταλάβουν όλοι ότι αυτές οι συμπεριφορές σκοτώνουν καθημερινά το ποδόσφαιρο».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης παρότρυνε τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές εφεξής «να καταγγέλλουν κάθε μορφή πίεσης και κακής συμπεριφοράς, γιατί ό,τι δεν καταγγέλλεται, δεν τιμωρείται». «Μη φοβάστε, να καταγγείλετε τα πάντα και θα δείτε αντίδραση», προσέθεσε ο κ. Γραμμένος”.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΟ Καβάλα : Ψηφίστηκε MVP της σεζόν ο Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο κύβος… ερρίφθη, με την ψηφοφορία που διοργάνωσε η Καβάλα για τον MVP της ονειρεμένης χρονιάς να λήγει. Το βασικό φαβορί ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που… ξελάσπωσε σε πολλά ματς με κρίσιμα γκολ τον πρωταθλητή ΑΟΚ.

Ο έμπειρος Καβαλιώτης επιθετικός έκανε τη διαφορά, στη δεύτερη θητεία του στους «γαλάζιους» και συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις του κοινού, παίρνοντας την άτυπη διάκριση του πολυτιμότερου παίκτη, όπως ενημέρωσαν οι «Αργοναύτες» στα social media.

Ο 29χρονος φορ ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Τίμου Καβακά με 26 γκολ, δεύτερος στον όμιλο πίσω από τον Φράνκο Σέα του Νέστου Χρυσούπολης (28 ο Αργεντινός), ενώ για μεγάλο διάστημα της σεζόν ήταν και στην κορυφή των αρχισκόρερ στον Α΄ όμιλο.

Την ίδια στιγμή, στην Καβάλα εδώ και εβδομάδες δεν έχει προκύψει κάτι ανακοινώσιμο για την επόμενη μέρα στη Super League 2.

Άπαντες περιμένουν από τον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιάννη Διαμαντίδη, να ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του και τις νέες στοχεύσεις και να αρχίσει ο νέος σχεδιασμός, αρχικά με ξεκαθάρισμα για το αν συνεχίσει ο Καβακάς στο τιμόνι και ακολούθως για το «χτίσιμο» του νέου ρόστερ.

monobala.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός, Conference League | Το τεράστιο ποσό που εξασφάλισε από τη φετινή μαγική πορεία ως την κατάκτηση του τίτλου

Ο Ολυμπιακός πήγε μέχρι το τέλος του δρόμου στο Conference League, φτάνοντας στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Δείτε το τεράστιο ποσό που έβαλε στα ταμεία του από τη φετινή μαγική ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την κατάκτηση του τίτλου στο Conference League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έριξε στο καναβάτσο κατά σειρά την Φερεντσβάρος, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Φενέρμπαχτσε, την Άστον Βίλα και τη Φιορεντίνα, για να ανέβει στο βάθρο των νικητών στον τελικό της OPAP Arena.

Κάπως έτσι, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν στα ταμεία τους το ποσό των 16.532.000€ σε μια ευρωπαϊκή διαδρομή που ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου 2023 και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου 2024.

Δείτε αναλυτικά τα έσοδα του Ολυμπιακού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

  • Συμμετοχή στον 3ο προκριματικό του Europa League: 100.000
  • Συμμετοχή στους ομίλους του Europa League: 3.630.000 (3.400.000 + 230.000)
  • Απόδοση στους ομίλους του Europa League: 1.470.000 (630.000 + 630.000 + 210.000)
  • Συμμετοχή στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League: 300.000
  • Συμμετοχή στη φάση των 16 του Europa Conference League: 600.000
  • Συμμετοχή στα προημιτελικά του Europa Conference League: 1.000.000
  • Συμμετοχή στα ημιτελικά: 2.000.000
  • Συμμετοχή στον τελικό: 3.000.000
  • Πριμ κατάκτησης: 2.000.000
  • Κατάταξη: 3.432.000 (26 X 132.000)
  • Market Pool: Άγνωστο (περίπου 1.000.000)
  • Σύνολο: 16.532.000

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός | Βανδαλισμοί σε τουαλέτες της OPAP Arena

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» ύ έχουν προκαλέσει ζημιές και φθορές σε εσωτερικούς χώρους του γηπέδου. Έχουν καταστρέψει πόρτες σε τουαλέτες. Έχουν γράψει με μαρκαδόρους σε τοίχους και σε καθρέφτες.

Επίσης κολλήσει πολλά αυτοκόλλητα. Γενικώς, όπως προαναφέραμε, κανένας απολύτως σεβασμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οπαδοί του Ολυμπιακού ουρούσαν σε γκράφιτι εντός και εκτός γηπέδου.

Βέβαια, να επισημάνουμε πως οι ζημιές που προξενούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο, θα πληρωθούν από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ σε συνεργασία με τους ανθρώπους τη UEFA θα τις καταγράψει και ο λογαριασμός θα σταλθεί στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πράγμα που γνωρίζουν και στον Πειραιά. Άλλωστε, πρόσφατα εκδόθηκε από μέρους ανακοίνωση στην οποία γινόταν σαφές αυτό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

sdna.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en