Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Energean Israel επέλεξε την Stena Drilling για τις Γεωτρήσεις στο Καρίς (video)

H Energean Israel ανέθεσε στην Stena Drilling το συμβόλαιο για τη διενέργεια των γεωτρήσεων που προβλέπονται για την ανάπτυξη του υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος της Energean, η Stena Drilling θα χρησιμοποιήσει το πλοιογεωτρύπανο Stena Forth (ή κάποιο ανάλογο πλοιογεωτρύπανο που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές) για να πραγματοποιήσει τρεις αναπτυξιακές γεωτρήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με πρόβλεψη για πιθανές περαιτέρω εργασίες και με προϋπόθεση τη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID) από την Energean για την ανάπτυξη του Karish.

To πλοιογεωτρύπανο Stena Forth (DP Class 3) έχει την ικανότητα να επιχειρεί σε πολύ βαθιά νερά (ultra-deep water) και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, στον Κόλπο του Σουέζ, στην Μαλαισία στην Γροιλανδία και στον Κόλπο του Μεξικού. Το Stena Forth θα μετακινηθεί από τα Λας Πάλμας της Ισπανίας, στο οποίο βρίσκεται. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Karish προβλέπει τη διενέργεια τριών αναπτυξιακών γεωτρήσεων και παραγωγή με την χρήση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO), η οποία θα βρίσκεται 90 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ισραήλ. Η πρώτη παραγωγή αερίου τοποθετείται στο 2021.

Η Stena Drilling έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Αμπερντίν της Σκωτίας, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής γεωτρητικών υπηρεσιών στον κόσμο και αποτελεί θυγατρική της Stena AB με έδρα το Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.

Ο όμιλος της Energean θεωρεί την υπογραφή του συμβολαίου με την Stena Drilling ως ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Karish. Οι τεχνικές δυνατότητες, η εμπειρία και το ιστορικό της Stena Drilling στον τομέα της ασφάλειας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, με δεδομένη και τη δέσμευση της Energean να επιτυγχάνει τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος και την δέσμευσή της να επιχειρεί σύμφωνα με ή και να υπερβαίνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλεια στις Θαλάσσιες Επιχειρήσεις στον τομέα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Μία μεγάλη τιμή γνώρισε η Energean Oil & Gas στο πλαίσιο της επίσκεψης της Α.Ε. του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin. O κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Energean, βραβεύθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 70ής επετείου από την ανεξαρτησία του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας ήταν η μία από τις επτά προσωπικότητες που επελέγησαν για να τιμηθούν για την ξεχωριστή συνεισφορά τους στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean βραβεύθηκε από την Α.Ε. την Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κα. Irit Ben – Abba στο πεδίο των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Με αφορμή την βράβευση, ο κ. Ρήγας δήλωσε τα εξής:

«Για την Energean και μένα είναι μια μεγάλη τιμή και χαρά η απονομή του ενός από τα επτά βραβεία που το Κράτος του Ισραήλ αποφάσισε να απονείμει σε ελληνικές προσωπικότητες με αφορμή των εορτασμό των 70 χρόνων της ανεξαρτησίας του. Η βράβευση αυτή δικαιώνει τον σχεδιασμό της Energean να αναπτύξει τους φυσικούς πόρους του Ισραήλ προς όφελος των πολιτών, των οικονομιών και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω την Α.Ε. τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ για αυτήν την απαράμιλλη τιμή όπως και την κυβέρνηση του Ισραήλ και την Α.Ε. την Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κα. Irit Ben – Abba για τη συνεχή υποστήριξή τους. Θα ήθελα, τέλος, να διαβεβαιώσω ότι η Energean θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για περαιτέρω ενίσχυση των ιστορικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες και τους πολίτες τους».

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στην Άλγεβρα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en