Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζάπλουτοι υπουργοί σε… αριστερή κυβέρνηση -Ολα τα ονόματα

image_print

Καταθέσεις, ακίνητα και υψηλά εισοδήματα αποκαλύπτουν τα «πόθεν έσχες» των υπουργών της κυβέρνησης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Τα στοιχεία αφορούν το 2013 και το 2014 και με βάση αυτά, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Ράνια Αντωνοπούλου αναδεικνύονται οι πλουσιότεροι της κυβέρνησης, καθώς παρουσιάζουν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είχε εισοδήματα 161.320 δολάρια ενώ ο υπουργός Οικονομίας 337.104 δολάρια. Ακόμη, εισέπραξαν 1.800.000 δολάρια από πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ, ενώ κατέχουν άλλα τέσσερα. Υψηλές είναι και οι καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού, που φτάνουν σε 3.148.801 δολάρια και σε 22.575 ευρώ.

Από αυτές ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταθέσεις ύψους 2.450.000 δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα. Διαθέτουν και χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων το οποίο ανέρχεται σε 241.051 δολάρια και 103.711 ευρώ.

Γεροβασίλη: Εισοδήματα άνω των 223.000 ευρώ, καταθέσεις 60 ευρώ

Η Ολγα Γεροβασίλη από την άλλη δηλώνει συνολικά εισοδήματα 223.213,15 ευρώ για το 2013. από αυτά, τα 54.625,97 ευρώ είναι αφορολόγητα, ενώ τα ετήσια εισοδήματα του συζύγου της ανέρχονται σε 19.752,66 ευρώ.

Ακόμη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ένα διαμέρισμα 98 τμ, που απέκτησε το 2009 έναντι 132.742,83 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 815 τμ και δικαίωμα σε οικόπεδο 86 τμ, ενώ ο σύζυγός της είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος και ενός αγροτεμαχίου και έχει δικαιώματα σε επίσης ένα διαμέρισμα, ένα κατάστημα και ένα γραφείο.

Οι προσωπικές καταθέσεις της κυρίας Γεροβασίλη ανέρχονται σε 16,07 ευρώ και του συζύγου της σε 43,85 ευρώ. Η ίδια έχει στην κατοχή της ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών. Για το 2014 δηλώνει 166.108,16 ευρώ, τα 141.172,97 ευρώ αφορολόγητα, ενώ τα ετήσια εισοδήματα του συζύγου της είναι 19.897,65 ευρώ.

Εντυπωσιακή μείωση των καταθέσεων Σταθάκη

Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012) καταθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ύψους 2.178.161,01 ευρώ, ωστόσο στο πόθεν έσχες του 2014 (χρήση 2013) εμφάνισε καταθέσεις μόλις 63.796 ευρώ και του 2015 (χρήση 2014) μόλις 63.376 ευρώ. Δηλαδή, πάνω από 2.100.000 ευρώ «χάθηκαν», χωρίς αυτό να δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα εξηγήσει τη μεταβολή στο πόθεν έσχες του υπουργού, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό, πλην των περιπτώσεων των Γιώργου Καρατζαφέρη και Στάθη Μπούκουρα.   

Το «πόθεν έσχες» Καμμένου

Ο υπουργός Αμυνας δήλωσε εισοδήματα 125.232,16, ενώ στην κατοχή του έχει 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα και ένα φουσκωτό σκάφος 8,3 μέτρων. Οι τραπεζικές του καταθέσεις ανέρχονται σε 8.538,47 ευρώ.

Η περιουσιακή κατάσταση του Τσακαλώτου

Το 2014 ο υπουργός Οικονομικών εμφάνισε έντονη δραστηριότητα στην αγοραπωλησία μετοχών και μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.Αίσθηση προκαλούν τα εισοδήματα της συζύγου του, ύψους περίπου 135.000 ευρώ για το 2014, ενώ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε 75.312 ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε μερίδιο συμμετοχής σε 6 σπίτια, από τα οποία το ένα είναι μόλις 8 τ.μ. και ένα γραφείο. Από πωλήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων εισέπραξε το 2014 103.334,66 ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα τόσο μόνος του όσο και μαζί με τη σύζυγό του προχώρησαν σε νέες επενδύσεις σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Στις 19/3/2014 ο κ. Τσακαλώτος αγόρασε και 700 μετοχές της «Αυγής», αξίας 3.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών το 2014 δήλωσε καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε τρία διαφορετικά νομίσματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του καταθέσεις ύψους 205.983 ευρώ, 16.279 λιρών Αγγλίας σε τράπεζες της Βρετανίας και 532 δολαρίων. Το ζεύγος δηλώνει δύο αυτοκίνητα.

Η δήλωση του Κατρούγκαλου

Το 2014 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε εισοδήματα 64.750 ευρώ και η σύζυγός του 16.817 ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιό του ο κ.Κατρούγκαλος δήλωσε αμοιβαίο κεφάλαιο αξίας κτήσης 4.297 ευρώ.

Σε λογαριασμούς δικούς του ή κοινούς με την σύζυγό του ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε καταθέσεις ύψους 281.052,58 ευρώ, ενώ το 2014 η σύζυγός του πούλησε το μερίδιό της 50% από ένα αυτοκίνητο 1.699 κυβικών αντί 2.750 ευρώ. Αίσθηση προκαλεί το ότι για το 2014 ο κ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει και εκποίηση της συμμετοχής του σε Δικηγορική Εταιρεία αλλά και νέα συμμετοχή επίσης σε δικηγορική εταιρεία.

Το «πόθεν έσχες» Χουλιαράκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε εισοδήματα 75.000 ευρώ και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ. Η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα 82.000 ευρώ και έχει καταθέσεις σε αγγλικές και ισπανικές τράπεζες ύψους 116.229 ευρώ και 27.231 στερλινών.

Ο Γιάννης Μπαλάφας

Το «πόθεν έσχες» του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής περιλαμβάνει καταθέσεις 449.754 ευρώ για το 2014 (χρήση 2013). Ακόμη, αγόρασε ακίνητα, μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, και το 2014 είχε εισοδήματα ύψους 20.911 ευρώ και ένα ΙΧ 1.390 κ.ε.

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις Κοντονή

Αυξημένες εμφανίζονται οι τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης- από 188.493,17 σε 219.228,10 ευρώ, ο οποίος έχει επτά λογαριασμούς. Ακόμη κατέχει έξι ακίνητα και τα εισοδήματά του ήταν 78.786,01 ευρώ το 2014 και 79.949 ευρώ.  

Στο εξωτερικό οι καταθέσεις Φωτίου

Η Θεανώ Φωτίου εμφανίζει σε τράπεζα του εξωτερικού τον κύριο όγκο των καταθέσεών της. Συγκεκριμένα, δύο παλιοί λογαριασμοί της το 2013 είχαν 95.550 λίρες Αγγλίας και το 2014 έπεσαν σε 93.117 λίρες Αγγλίας.

Μείωση 50% για τον Πολάκη

Τέλος, μειωμένα κατά πάνω από 50% εμφανίζονται τα εισοδήματα του Παύλου Πολάκη, την περίοδο 2012-2014. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, το 2012 είχε εισοδήματα 119.592 ευρώ, το 2013 45.141 ευρώ και το 2014 54.436 ευρώ.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης επισκέπτεται τις Περιφερειακές Ενότητες με αφορμή τα 2,5 χρόνια θητείας του

image_print

Περιοδεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση δυόμισι ετών από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής περιφερειακής διοίκησης.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, ο Περιφερειάρχης αναμένεται να παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου που υλοποιήθηκε κατά το πρώτο μισό της θητείας της διοίκησής του, αναδεικνύοντας σημαντικές παρεμβάσεις και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς και πολίτες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, την καταγραφή των αναγκών κάθε περιοχής και τον σχεδιασμό των επόμενων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο της άμεσης επικοινωνίας της Περιφερειακής Αρχής με τις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών για το έργο που έχει πραγματοποιηθεί, αλλά και στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το υπόλοιπο της θητείας.

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Νέο Χωροταξικό για τη Βιομηχανία: Οι ενστάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι προτάσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία.
image_print

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να καθορίσει τις κατευθύνσεις ανάπτυξης της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσε σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας βελτιώσεις σε κρίσιμα σημεία του σχεδίου, ενώ η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την εισήγηση, ασκώντας συνολική κριτική τόσο στο περιεχόμενο του νέου χωροταξικού όσο και στη στάση της διοίκησης της Περιφέρειας.

Η θέση της Περιφέρειας

Η διοίκηση της Περιφέρειας χαρακτηρίζει θετική την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιομηχανία, ωστόσο θεωρεί ότι απαιτούνται σημαντικές αλλαγές ώστε το νέο πλαίσιο να συμβαδίζει με το ισχύον Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεταξύ των βασικών προτάσεων που κατέθεσε περιλαμβάνονται:

  • η προστασία της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας,
  • η διατήρηση της συνοχής του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού,
  • η προστασία ευαίσθητων οικοσυστημάτων,
  • η αποφυγή άναρχης εγκατάστασης παραγωγικών δραστηριοτήτων,
  • η αποσαφήνιση των προβλέψεων που αφορούν τις εξορυκτικές δραστηριότητες, με διαφορετικά χωροταξικά κριτήρια ανά κατηγορία εξόρυξης.

Η Περιφέρεια εκτιμά ακόμη ότι το νέο πλαίσιο μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενίσχυσης της μεταποίησης και της βιομηχανικής ανάπτυξης, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενσωματωθούν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Η κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υποστηρίζει ότι το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο δεν αποτελεί ένα ουδέτερο τεχνικό εργαλείο, αλλά αποτυπώνει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σύμφωνα με την παράταξη, οι προβλέψεις του σχεδίου εξυπηρετούν κυρίως τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο –όπως αναφέρει– την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής μεταποίησης, της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και της κυκλικής οικονομίας.

Η παράταξη θεωρεί ότι οι αλλαγές δεν διασφαλίζουν ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, καθώς εξακολουθούν να επιτρέπουν τη χωροθέτηση οχλουσών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ενστάσεις για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εστιάζει ιδιαίτερα στις προβλέψεις που κατατάσσουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα «ενδιάμεσα εφοδιαστικά κέντρα διαπεριφερειακής εμβέλειας», υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιασμός αυτός υπηρετεί τη μετατροπή της περιοχής σε διεθνή κόμβο της εφοδιαστικής αλυσίδας προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Παράλληλα εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τις διατάξεις που επιτρέπουν τη χωροθέτηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αγροτικές πρώτες ύλες ακόμη και σε περιοχές Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας.

Αναφορές σε εξορύξεις και περιβάλλον

Στην τοποθέτησή της, η παράταξη ασκεί επίσης κριτική στις προβλέψεις που επιτρέπουν την εγκατάσταση δραστηριοτήτων σε μεταλλεία, λατομεία, προστατευόμενες περιοχές και δασικές εκτάσεις, όταν τεκμηριώνεται τεχνικοοικονομική αναγκαιότητα.

Όπως υποστηρίζει, οι συγκεκριμένες διατάξεις ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο για νέες εξορυκτικές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και για εξορύξεις χρυσού σε Έβρο και Ροδόπη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει ακόμη προηγούμενες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως τη διέλευση του αγωγού TAP από τα Τενάγη Φιλίππων, την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε προστατευόμενες περιοχές και τη συνεχή αδειοδότηση λατομείων μαρμάρου, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν παραδείγματα εφαρμογής του ισχύοντος χωροταξικού σχεδιασμού.

Κριτική και προς τη διοίκηση της Περιφέρειας

Η παράταξη θεωρεί ότι οι παρατηρήσεις της διοίκησης της Περιφέρειας δεν μεταβάλλουν τον βασικό προσανατολισμό του σχεδίου και εκφράζει τη διαφωνία της με το γεγονός ότι δεν ζητείται ρητά ο αποκλεισμός επενδύσεων εξόρυξης χρυσού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όπως επισημαίνει, η πρόταση της Περιφέρειας περιορίζεται στην ανάγκη αποσαφήνισης των σχετικών διατάξεων και στη θέσπιση διαφορετικών χωροταξικών κριτηρίων ανά κατηγορία εξόρυξης.

Καταψήφισε το σχέδιο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε ότι καταψήφισε το προτεινόμενο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιμένει στην ανάγκη ουσιαστικών τροποποιήσεων του σχεδίου, ώστε το τελικό χωροταξικό πλαίσιο να εξασφαλίζει ισορροπία ανάμεσα στην αναπτυξιακή προοπτική, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Νέα ώθηση στα δύο Δικαστικά Μέγαρα

Κομοτηνή-συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το νέο και το ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο
image_print

Νέα ώθηση αποκτούν οι διαδικασίες για το νέο και το ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, έπειτα από συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Σοφία Μιχαλιτσούδη, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πέλοψ Λάσκος, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της αναβάθμισης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής και η δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για τη διάσωση και ανάπλαση του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Δημοπράτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου έως το τέλος του 2026

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να προχωρήσουν έως το τέλος του έτους η έγκριση της χρηματοδότησης και η δημοπράτηση του έργου για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική για την αναβάθμιση των δικαστικών υποδομών της Ροδόπης και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο για το ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο

Παράλληλα, κατατέθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΤΑΧΔΙΚ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης.

Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Γραμματέα στην Κομοτηνή, οι σχετικές ενέργειες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό Δικαιοσύνης και καλό φίλο Γιάννη Μπούγα για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Φλωρίδη για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους. Σχεδιάζουμε όλοι μαζί. Διεκδικούμε συστηματικά. Συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογό μας και προωθούμε αιτήματα για τα οποία παλεύουμε εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι επιταχύνουμε την αναβάθμιση των δικαστικών μας υποδομών και αναδεικνύουμε τα ιστορικά τοπόσημα της περιοχής μας. Τα παρακολουθούμε από κοντά ώσπου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε βήμα μετράει.»

Η δήλωση της Σοφίας Μιχαλιτσούδη

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Σοφία Μιχαλιτσούδη, δήλωσε:

«Συνεχίζοντας τις προσπάθειες ετών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, βρεθήκαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καταθέσουμε το σχέδιο για τη διάσωση του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Η ηγεσία του Υπουργείου, τηρώντας τη δέσμευσή της, προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες, ώστε να σωθεί το τοπόσημο της πόλης. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία συνεισφέρει, μέσω της αναπτυξιακής της εταιρείας, στην εκπόνηση των απαιτούμενων ενεργειών.»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en