Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύα Καϊλή | Κόλπο Γκρόσο – Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης έμπνευσης και εκτέλεσης Τσίπρα-Καμμένου

Ντροπιαστικό το ξεπούλημα των περιουσιών και καταθέσεων των Ελλήνων, μέσω της μεθόδευσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που λειτούργησε ξεκάθαρα σαν εντολοδόχος ξένων funds και κερδοσκόπων, αναφέρει η Εύα Καϊλή σε δήλωσή της. Ο Π. Μοσκοβίσι ξεσκεπάζει τις αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της αξίας των μετοχών 70-90% τους πρώτους 9 μήνες της συγκυβέρνησης Συριζανέλ, την οποία και εκμεταλλεύθηκαν για να “χαρίσουν” περιουσίες, σπίτια και γη των Ελλήνων πολιτών, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νύχια των αγορών. Τουλάχιστον 20 δις ευρώ απώλειες για το παραμύθι της διαπραγμάτευσης, πριν τα νέα Μνημόνια Τσίπρα-Καμμένου, όπως αποκαλύπτει σε απάντηση του ο επίτροπος στην Εύα Καϊλή.

Το κόλπο ήταν ο αποκλεισμός των Ελλήνων μικρομετόχων και των Ελληνικών Ταμείων από την αγορά των νέων μετοχών της ανακεφαλαιοποίησης στο 5-15% της αξίας των παλαιών, για να περάσει ο έλεγχος αναπόφευκτα σε ξένους κερδοσκόπους αντί πινακίου φακής! Αδειάζει έτσι και την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που μιλούσε για “προδότες”, ενώ η ίδια ξεπούλησε τους κόπους και τις περιουσίες των Ελλήνων αξίας εκατοντάδων δις ευρώ αντί μόλις ελαχίστων δις, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Μπροστά σε αυτό, τα συστηματικά ψέματα και οι συκοφαντίες σε βάρος της αντιπολίτευσης είναι απλώς πταίσματα. Εργαλείο άλλωστε της οργανωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας είναι και η παραπλανητική επικοινωνιακή εκμετάλλευση της στήριξης στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά κυρίως, το bullying σε βάρος οποιουδήποτε ορθώσει μια άλλη φωνή ή προειδοποιήσει ή αποκαλύψει τα ψέματα τους. Η υπονόμευση κάθε προοδευτικής δομικής μεταρρύθμισης, η απάνθρωπη λιτότητα και τα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα είναι το κόστος που πληρώνει η χώρα στην επικοινωνιακή τακτική των “αριστερών κόκκινων γραμμών” περί μη δήθεν περικοπής συντάξεων και μισθών.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-5-2024) το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ.Πασχαλίδη και Θ.Μουριάδη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του πως μετά από παρέμβασή του και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καβάλας κ.Θεόδωρο Μουριάδη δρομολογείται η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου. 

Ειδικότερα, σε συνάντηση που έλαβε χώρα  στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης μεταξύ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Βουλευτή και του Δημάρχου Καβάλας, συζητήθηκε σε θερμό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την αναγκαιότητα αξιοποίησής του προς όφελος των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ενώ ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος Καβάλας εξέφρασαν τη σπουδαιότητα αξιοποίησης προς όφελος της περιοχής αλλά και της πόλης γενικότερα. Σε μετέπειτα συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον επικεφαλής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης αντιστράτηγο Λύκο Ευάγγελο, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα προς αυτή τη κατεύθυνση και αποφασίστηκε αρχικά η σύνταξη και η υπογραφή  προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.   

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του επί του εν λόγω ζητήματος. Η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου αποτελούσε πάγιο αίτημά μου και είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος που έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες.»

Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ενδοοικογενειακή βία: 796 κλήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. σε μια εβδομάδα και 315 συλλήψεις

Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 13 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 796 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 64 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 465 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 315 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 12 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 6.244 έλεγχοι ατόμων,
  • 333- προσαγωγές,
  • 161- συλλήψεις, ενώ
  • βεβαιώθηκαν 321 παραβάσεις.

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 13 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν 424 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:

  • ελέγχθηκαν 107.545 άτομα,
  • προσήχθησαν 4.723 και
  • συνελήφθησαν 1.896.

Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν 311 κλοπές – διαρρήξεις, 30 απάτες, 31 κλοπές τροχοφόρων, 26 ληστείες, 11 απάτες με υπολογιστή καθώς και 439 υποθέσεις περί όπλων και 287 περί ναρκωτικών.

Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

21052024 Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας 2

Διενεργήθηκαν 135.746 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν
33.122 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 10.592 για παράνομες σταθμεύσεις,
  • 6.985 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 1.848 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 2.095 για μη χρήση κράνους,
  • 1.274 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 960 για ΚΤΕΟ,
  • 600 για μέθη και
  • 468 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
21052024 Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας 3

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en