Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ετοιμος για μάχη ήταν ο Ξηρός – Παραδέχονται το σχέδιο απόδρασης οι Πυρήνες

image_print

Για την Κυριακή 4 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί το σχέδιο «Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού, δηλαδή το τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ερευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη μονοκατοικία στην Περαχώρα Λουτρακίου

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, tο νέο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του που βρίσκεται στη λίμνη Ηραίου και σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το Λουτράκι, εντόπισαν οι αστυνομικοί μετά από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη του οικήματος, ο οποίος αναγνώρισε στην φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας το πρόσωπο της κοπέλας που το είχε νοικιάσει.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής έσπασαν το μεσημέρι την πόρτα του σπιτιού, ωστόσο η έρευνα σταμάτησε άμεσα καθώς υπήρξε φόβος πως το οίκημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έφτασαν στο σημείο και ερεύνησαν τον χώρο προτού μπει η αντιτρομοκρατική.

Ετοιμος για μάχη ήταν ο Ξηρός - Παραδέχονται το σχέδιο απόδρασης οι Πυρήνες

Πηγές αναφέρουν πως το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί από την 22χρονη «Αγγελική» τον Οκτώβριο, ενώ το μισθωτήριο συμβόλαιο έληγε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στοιχείο που ενισχύει την εκδοχή της αστυνομίας ότι την Κυριακή 4 Ιανουαρίου ο Ξηρός θα πραγματοποιούσε το χτύπημα στις φυλακές.

Αντίστοιχα, στα σχέδια που παρουσίασε χθες η Ελληνική Αστυνομία για την «Επιχείρηση Γοργοπόταμος» του Ξηρού, τα οποία βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου, υπάρχει αναφορά για την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι στη μονοκατοικία που βρίσκεται στη θέση Περαχώρα, στο Λουτράκι, βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα τύπου βαν και τζιπ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, μεγάλη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, τουλάχιστον 20 τάπερ με εκρηκτική ύλη, μικρά μπουκάλια με άγνωστο υλικό και καλώδια. Στο σπίτι της Αναβύσσου βρέθηκαν 10 σακιά με άμμο και τσιμέντο.

Ολα τα ευρήματα δείχνουν ότι η ομάδα των τρομοκρατών σχεδίαζε ισχυρότατη βομβιστική επίθεση για να γκρεμίσουν τον εξωτερικό μαντρότοιχο των φυλακών Κορυδαλλού, αφού προηγουμένως εξουδετέρωναν τους εξωτερικούς φρουρούς με τα καλάσνικοφ.

Το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαιώνουν με κείμενό τους στο διαδίκτυο, τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο κείμενο που υπογράφουν και οι 10 φυλακισμένοι «Πυρήνες» τονίζεται ότι η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης και προειδοποιούν ότι «η Λερναία Υδρα δεν πρόκειται να σταματήσει, η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή».

Το σχέδιο για την «Επιχείρηση Γοργοπόταμος»

Ο Ξηρός και οι συνεργοί του ήταν έτοιμοι για μια μάχη άνευ προηγουμένου, με σκοπό να απελευθερώσουν τους φυλακισμένους «Πυρήνες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική από τη γιάφκα της Αναβύσσου, στο οποίο βρέθηκε το σχεδιάγραμμα με το πως θα ήταν τοποθετημένα τα όπλα μέσα στο βαν, η επιχείρηση ήταν προγραμματισμένη για χθες Κυριακή την ώρα του προαυλισμού ώστε να είναι ευκολότερη η απόδραση.

Το πρώτο βαν – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – με την βασική ομάδα και τον Χριστόδουλο Ξηρό θα ξεκινούσε από την Ανάβυσσο και θα σταματούσε σε προκαθορισμένο σημείο ώστε να φτάσει εκεί και το δεύτερο βαν, στο οποίο θα επέβαινε η επιχειρησιακή ομάδα με τον οπλισμό.

Όταν τα δύο βαν με τα συνολικά 12 άτομα που θα έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση θα έφταναν στις φυλακές Κορυδαλλού οι τρομοκράτες θα στάθμευαν το φορτηγάκι με τα εκρηκτικά έξω από τον μαντρότοιχο της πρώτης πτέρυγας όπου κρατούνται οι “Πυρήνες” και μόλις απομακρύνονταν, ένας συνεργός τους θα πυροδοτούσε τη βόμβα που θα περιείχε 100 κιλά νιτρικής αμωνίας (ANFO), πιθανότατα με κινητό.

Αμέσως μετά την έκρηξη – το ωστικό κύμα της οποίας θα κατηύθυναν προς τον τοίχο χρησιμοποιώντας τσουβάλια άμμου και τσιμέντου – και τον αιφνιδιασμό που θα προκαλούσε στους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ένα άτομο θα έβγαινε από το βαν κρατώντας ένα RPG και θα έβαλε είτε εναντίον των σωφρονιστικών στις σκοπιές είτε κατά των αστυνομικών.

Τουλάχιστον άλλοι δύο οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πιθανότατα ένας εξ αυτών ο “Γιώργος” με το όπλο με τη διπλή γεμιστήρα – όπως αναφέρει και το σκαρίφημα του Ξηρού – θα εξαπέλυαν καταιγισμό πυροβολισμών κατά όσων αστυνομικών ή υπαλλήλων των φυλακών επιχειρούσαν να σταματήσουν την επιχείρηση.

Στο σχεδιάγραμμα του Ξηρού που βρέθηκε στην Ανάβυσσο φαίνονται ξεκάθαρα οι θέσεις στις οποίες θα βρίσκονταν τα όπλα και κάτω από τι θα ήταν κρυμμένα. Ο Χριστόδουλος Ξηρός σημείωνε πως θα υπήρχαν εκτός από το ρουκετοβόλο RPG, 5 Καλάσνικοφ (αναφέρονται ως “καλάμια”), χειροβομβίδες (αναφέρονται ως “αχινοί”), ένα σάκος με πιστόλια (αναφέρονται ως “μικρά”) και ένας σάκος με το κάλυμμα ενός εκ των βαν.

Οι τρομοκράτες φαίνεται πως είχαν κάνει λεπτομερή κατόπτευση του χώρου, είχαν σημειώσει πόσες και σε ποια σημεία των δρόμων βρίσκονται κάμερες, ενώ σχεδίαζαν να αλλάξουν τουλάχιστον τρία οχήματα ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στο σπίτι της Αναβύσσου.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες – Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών
image_print

Άγνωστοι διέρρηξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών το προηγούμενο 24ωρο, προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έσπασαν παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου και επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, χωρίς αρχικά να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια παραβίασαν την κεντρική είσοδο, σπάζοντας την κλειδαριά, και κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, ξηλώνοντας καλώδια από το σύστημα κλιματισμού, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών, ώστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε:

«Η διάρρηξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών αποτελεί μία απαράδεκτη πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να υπονομεύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή, για τη διατήρηση και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού του Δήμου μας».

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en