Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Ερχεται Χειμώνας – Xιόνια στα ορεινά από την Πέμπτη

image_print

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός από την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο  έρχονται βροχοθύελλες, κρύο αλλά και χιόνια σε κάποιες περιοχές.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη από εχθές κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα σε περιοχές της ΒΑ Ελλάδας προκάλεσαν και αρκετά προβλήματα διότι κατά τόπους οι καταιγίδες είχαν ιδιαίτερη ένταση. Οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες, αλλά, θα προστεθεί μέσα σε αυτό το σκηνικό και άλλη μια παράμετρος, ότι από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που στα πελάγη οισ ριπές θα φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά.

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΛΥΡΙΑΚΟ

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αλλού θα είναι ασθενείς και αλλού θα εκδηλώνονται πιο ισχυρές ή και με τη μορφή τοπικών καταιγίδων. Εκτιμώ ότι κατά διαστήματα θα επηρεάζονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός του μεγαλύτερου τμήματος των Δωδεκανήσων που δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη πιθανότητα για να λάβουν χώρα εκεί κάποιες βροχοπτώσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ «ΚΟΚΤΕΪΛ»

Από την Πέμπτη έως και τουλάχιστον το Σάββατο, ενώ οι βροχοπτώσεις θα απασχολούν -κατά διαστήματα- αρκετές περιοχές, τόσο του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και του δυτικού και νότιου Αιγαίου, θα προστεθεί και άλλη μια παράμετρος η οποία θα καταστήσει περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι (βοριάδες) σε μεγάλο τμήμα του Αιγαίου και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας (βλέπε χάρτη) θα ενισχυθούν σημαντικά και μάλιστα θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως ακόμη και 9 μποφόρ ως μέγιστες ριπές σε τοπικό επίπεδο στο ΒΑ Αιγαίο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 7-8 και τοπικά στα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε αρκετές από τις περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης του χάρτη, θα σημάνει και την έναρξη βροχοθύελλων, δηλαδή βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα με ισχυρούς ανέμους. Αυτά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικούς Αιγαίου.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Από την Πέμπτη και έπειτα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση λόγω των βοριάδων που θα πνέουν πολύ ισχυροί στις περιοχές που σας προανέφερα αλλά και στα ορεινά-ημιορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής Ελλάδας. και ειδικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει και ελαφρώς χειμώνα λόγω του ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει καν τους 20°C.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1900 ΜΕΤΡΑ ΤΟ Σ-Κ

Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις μέσα στο ερχόμενο Σ-Κ (κυρίως στην κεντρική Ελλάδα) ακόμη και πάνω από το υψόμετρο των 1900 μέτρων. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι πολύ ορεινοί προορισμοί ή και χιονοδρομικά κέντρα θα βιώσουν Χριστουγεννιάτικες καιρικές συνθήκες εκείνες τις μέρες, έστω και για λίγο.

ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχω στη διάθεση μου αυτή τη στιγμή, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας. Για πόσες ημέρες ακόμη, δεν μπορώ να γνωρίζω. Όμως η τάση του καιρού δείχνει ότι θα είναι φθινοπωρινή και η αρχή τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας. Όπως και να έχει όμως, θα σας κρατώ ενήμερους για οτιδήποτε αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

evrospress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καιρός στην Καβάλα: Βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά

image_print

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Καβάλα, με τις βροχές να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα του Νομού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteokav, υπάρχει υψηλή πιθανότητα βροχής στα ορεινά, ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι του Νομού Καβάλας.

Πού αναμένονται τα φαινόμενα

Αξιόλογη πιθανότητα βροχής υπάρχει και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο τμήμα του Νομού, καθώς και σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους.

Στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας, η πιθανότητα βροχής εμφανίζεται μικρότερη.

Προσοχή στις μετακινήσεις

Οι οδηγοί που κινούνται προς ορεινές και ημιορεινές περιοχές καλό είναι να είναι προσεκτικοί, καθώς τοπικές βροχές μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος.

Η εικόνα του καιρού δείχνει ότι τα φαινόμενα θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα, με έμφαση στα βόρεια και ορεινά σημεία της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Θρακικό Πέλαγος

image_print

Θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στο Θρακικό Πέλαγος, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, όπως γνωστοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Συγκεκριμένα, από τις 22:00 το βράδυ της 30ης Απριλίου έως τις 09:00 το πρωί της 1ης Μαΐου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 έως 8 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται έγκαιρα από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Θράκη: Χιόνια στα ορεινά λίγο πριν τον Μάιο

image_print

Χιονοπτώσεις καταγράφονται σήμερα στα ορεινά της Θράκης, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου και λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μαΐου.

Χιόνια στον Λειβαδίτη

Το φαινόμενο εντοπίζεται από το χωριό Λειβαδίτης και πάνω, σε υψόμετρο περίπου 1.300 μέτρων, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με αναρτήσεις της ομάδας Καιρικά Νέα Θράκης, η χιονόπτωση είναι έντονη σε σημεία και ήδη έχει αρχίσει να σημειώνεται χιονόστρωση.

Βίντεο από την κακοκαιρία

Μέλη της ομάδας κατέγραψαν εικόνες από την περιοχή, αποτυπώνοντας το ασυνήθιστο σκηνικό για την εποχή.

Η ομάδα δραστηριοποιείται από το 2012 και αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη που καταγράφουν καιρικά φαινόμενα στη Θράκη.

«Φθινοπωρινό» σκηνικό για δύο ημέρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η χώρα εισέρχεται σε ένα σύντομο διάστημα αστάθειας.

Από σήμερα αναμένονται:

  • βροχές στα κεντρικά και βόρεια
  • καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα

Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα, επηρεάζοντας:

  • Πελοπόννησο
  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα

Βελτίωση του καιρού από Παρασκευή

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από την Παρασκευή, επιστρέφοντας σε πιο ανοιξιάτικες συνθήκες.

Ωστόσο, στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο η αστάθεια θα διατηρηθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en