Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναλειτουργούν σήμερα τα γυμναστήρια | Όλα τα μέτρα

image_print

Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από σήμερα στις 6 το πρωί στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά της Covid-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα από σήμερα επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια σε όλη την επικράτεια, ενώ μειώνεται και το ποσοστό της τηλεργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΚΥΑ που εκδόθηκε για τα μέτρα, στον δημόσιο τομέα ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, σε ποσοστό 20% του ποσοστού που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, ενώ για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται στο 20%.

Επιπλέον από σήμερα επιτρέπεται η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγους εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Ακόμη, επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, μεταφοράς εμπορευμάτων, επιβατών καθώς και να επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών για την απόκτηση ΠΕΙ και της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια υπό την προϋπόθεση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με τήρηση των αποστάσεων, της χωρητικότητας του 50% και των υγειονομικών μέτρων.

Περαιτέρω, τα μέλη της επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν και αποφάσισαν οι εκλογές, καθώς και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις αιρετών εκπροσώπων να διενεργούνται δια ζώσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150. Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω τόσο οι εκλογές όσο και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις θα γίνονται με ψηφιακά μέσα. Επιπλέον η επιτροπή των επιδημιολόγων εισηγήθηκε την εξαίρεση, από την παρούσα, των εκλογικών διαδικασιών που ήδη έχουν εκκινήσει με φυσική επιστολική ψήφο και έχουν υποβληθεί και εγκριθεί βέβαια τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Παράλληλα από 1η Ιουνίου αποφασίστηκε η έναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις: Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα με rapid test ή PCR, ηλεκτρονικές εγγραφές χωρίς απονομές, χωρίς θεατές με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6.

Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργήσουν από σήμερα

Με υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, μάσκες και αποστάσεις λειτουργούν από σήμερα τα γυμναστήρια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους. Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά. Ακόμη, κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ. Ακόμη οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν διπλή μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/N95) σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους. Επιπλέον, οι ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα. Τέλος, οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Ειδικότερα, στη νέα ΚΥΑ αναφέρονται τα εξής:

Α. Λειτουργία χώρου άθλησης

  • Τοποθέτηση σταθερού προστατευτικού χωρίσματος από διαφανές υλικό (plexiglass) στην υποδοχή του γυμναστηρίου, έτσι ώστε να προστατεύονται τόσο το προσωπικό όσο και τα εισερχόμενα μέλη του γυμναστηρίου.

Ανάρτηση οδηγιών, στην είσοδο και σε εμφανή σημεία εσωτερικά του γυμναστηρίου, που αφορούν σε:

  • κανόνες αναπνευστικής υγιεινής (υποχρεωτική χρήση μάσκας)
  • εφαρμογή της υγιεινής των χεριών
  • τήρηση αποστάσεων (σύμφωνα με τα οριζόμενα κατωτέρω)

Ταυτόχρονη παρουσία ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού του γυμναστηρίου), ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του γυμναστηρίου [ένα (1) άτομο ανά 10 τ.μ.) ενώ για ομαδικές ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής, που εκτελούνται ανά ομάδες, εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον δύο (2) μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Είσοδος των αθλουμένων με προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος και με καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), προκειμένου να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους. Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά.

Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Πρόβλεψη για επάρκεια υγειονομικού υλικού

  • αλκοολούχο αντισηπτικό πυκνότητας τουλάχιστον 70%
  • χειρουργικές μάσκες
  • γάντια μιας χρήσης

Τοποθέτηση κλειστών ποδοκίνητων κάδων σε εμφανή σημεία

Απόσταση τουλάχιστον δύο (2) μέτρων ανάμεσα στα όργανα αερόβιας άσκησης (π.χ. διάδρομοι, ποδήλατα, ελλειπτικά) ή κατασκευή ακρυλικών υαλοπινάκων, που θα βρίσκεται έμπροσθεν των οργάνων και καθ’ όλο το μήκος αυτών ιδανικά και με επάνω καλυπτικό τμήμα (οροφή), το οποίο θα καθαρίζεται με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν την χρήση του από τον επόμενο αθλούμενο.

Καθαρισμός/απολύμανση των οργάνων με καθαριστικό/απολυμαντικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μετά από κάθε χρήση.

Συνεχής και επαρκής αερισμός των εγκαταστάσεων με φυσικό αερισμό και όσον αφορά στη χρήση κλιματιστικών μονάδων, εφαρμογή των εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας «Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων» και «Επικαιροποίηση της Δ1 (δ)/ΓΠ οικ. 26335/23-4-2020 Εγκυκλίου – Διευκρινίσεις για τη χρήση κλιματισμού κατά τη θερινή περίοδο»

Στους χώρους αναμονής αφαιρούνται περιττά αντικείμενα (π.χ. περιοδικά) και τηρούνται οι κανόνες της φυσικής απόστασης.

Β. Λειτουργία των αποδυτηρίων

Τα αποδυτήρια να χρησιμοποιούνται μόνο για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των εισερχόμενων στο γυμναστήριο μελών, όπου υπάρχουν ατομικά ερμάρια, στα οποία θα γίνεται απολύμανση πριν από κάθε χρήση.

Απαγορεύεται η χρήση των λουτρών και η χρήση σάουνας, όπου υπάρχει.

Να υπάρχει αλκοολούχο αντισηπτικό (με αντλία) σε εμφανή σημεία στο χώρο των αποδυτηρίων.

Ανάμεσα στα καθίσματα να παρεμβάλλεται ένα κενό κάθισμα.

Ο χώρος να αερίζεται κατά προτίμηση από ανοικτά παράθυρα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση του κλιματισμού εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας. Εάν υπάρχει σύστημα εξαερισμού, ρύθμιση για ροή αέρα από μέσα προς τα έξω χωρίς ανακύκλωση.

Το προσωπικό καθαριότητας κατά τη διάρκεια της εργασίας του πρέπει να φορά στολή/ρόμπα εργασίας, διπλή μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/N95) και γάντια μίας χρήσεως, τα οποία θα πρέπει να αλλάζει τακτικά. Μετά την αφαίρεση των γαντιών θα πρέπει να ακολουθεί υγιεινή των χεριών [πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού για είκοσι (20) δευτερόλεπτα] και, αφού τα χέρια στεγνώσουν καλά, να χρησιμοποιείται νέο ζευγάρι γαντιών. Πρόσθετος εξοπλισμός ατομικής προστασίας, όπως προστατευτικά γυαλιά και αδιάβροχη ποδιά, μπορεί να χρειάζεται κατά την παρασκευή διαλυμάτων, ανάλογα με το καθαριστικό/απολυμαντικό που χρησιμοποιείται και τη διαδικασία καθαρισμού, για την προστασία του προσωπικού καθαριότητας, ιδιαίτερα εάν υπάρχει κίνδυνος πιτσιλίσματος. Μετά την αφαίρεσή τους τα μέσα ατομικής προστασίας πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους απορριμμάτων με καπάκι και να ακολουθεί υγιεινή των χεριών [πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού για είκοσι (20) δευτερόλεπτα].

Μετά τη χρήση των εγκαταστάσεων συστήνεται καθαρισμός/απολύμανση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για μη υγειονομικούς χώρους https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf

Χρήση τουαλέτας

  • κλείσιμο της λεκάνης και στη συνέχεια ο συνήθης καταιωνισμός νερού
  • σύστημα αυτόματης απελευθέρωσης χλωρίου ταυτόχρονα με τον καταιωνισμό νερού
  • νιπτήρας με υγρό σαπούνι με αντλία
  • χειροπετσέτες
  • ποδοκίνητος κλειστός κάδος απορριμμάτων
  • τήρηση μέτρων φυσικής απόστασης (στην είσοδο της τουαλέτας)

Γ. Οδηγίες για το Προσωπικό

Υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή εναλλακτικά μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/N95) σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Συχνή εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.

Αποχή από την εργασία σε περίπτωση ασθένειας.

‘Αμεση απομάκρυνση από τον χώρο στην περίπτωση που μέλος του προσωπικού παρουσιάσει συμπτώματα (πυρετό, βήχα, δύσπνοια) συμβατά με COVID-19 λοίμωξη κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 λοίμωξης σε εργαζόμενο η επάνοδος στην εργασία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/odigies-gia-tin-exodo-apo-to-nosokomeio-kai-gia-ti-diakopi-ton-profylaxeon-enanti-metadosis-asthenon-me-covid-19-poy-nosileyontai-i-paramenoyn-gia-frontida-kat-oikon/

Εάν μέλη του προσωπικού ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να υφίσταται πρόβλεψη για ανάθεση καθηκόντων με χαμηλό κίνδυνο έκθεσης.

Δ. Οδηγίες για αθλούμενους

Σύσταση για μετακίνηση κατά προτίμηση με τα πόδια ή προσωπικό μεταφορικό μέσο.

Οι αθλούμενοι φορούν είτε διπλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Όσοι αθλούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μην φορούν μάσκα, εφόσον υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών (3) μέτρων από άλλους αθλούμενους.

Αθλούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.

Χρήση υγιεινής των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.

Εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης και αποφυγή κοινωνικών επαφών, εναγκαλισμών και χειραψιών, στους χώρους του γυμναστηρίων.

Χρήση προσωπικών ειδών υγιεινής (π.χ. πετσέτα) και σύσταση να έχουν ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα αποκλειστικά για χρήση στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν εκτός του χώρου του γυμναστηρίου.

Χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθος τους (π.χ. μπάλες, λάστιχα, στρώματα).

Πλύσιμο των ρούχων και πετσετών, που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο, στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60° C).

Nέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, διαφάνειας και ενδυνάμωσης των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των ξένων αρχών, για την πορεία της πανδημίας

Ενεργοποιείται από σήμερα ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, διαφάνειας και ενδυνάμωσης των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των ξένων αρχών, για την πορεία της πανδημίας τόσο σε επίπεδο επικράτειας όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα COVID-19.gov.gr αλλά και στις ιστοσελίδες της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ, θα μπορεί κάθε πολίτης της χώρας να παρακολουθεί 4 κρίσιμους δείκτες:

1) τον δείκτη θετικότητας (δηλαδή τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ που διενεργούνται σε κάθε περιοχή)

2) τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση

3) την ανοδική, καθοδική ή σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

4) και τέλος το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού στην κάθε περιοχή της χώρας με τουλάχιστον μια δόση.

«Οι παραπάνω δείκτες θα αποτυπώνουν μια καθαρή εικόνα για την πορεία της πανδημίας αλλά και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται κάποια τοπική έξαρση που αξιολογείται ως επικίνδυνη από την ομάδα των επιδημιολόγων και των ιχνηλατών της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση και κυκλοφοριακή πίεση στην Καβάλα

image_print

Για την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στην πόλη της Καβάλας, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς την παραλία του Μπάτη, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντείνεται κατά τη θερινή περίοδο, μίλησε στην κάμερα του ENA Channel ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Ευστράτιος Μακρογιαννίδης.

Ο κ. Μακρογιαννίδης επισήμανε ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καβάλα, σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, με το Αστικό ΚΤΕΛ να καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δρομολόγια προς τον Μπάτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς γραμμές κατά τους θερινούς μήνες, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό λουομένων. Όπως τόνισε, η σωστή οργάνωση των δρομολογίων είναι απαραίτητη ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, στάθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Καβάλας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και κατά τις μετακινήσεις προς τις παραλίες. Όπως ανέφερε, η αυξημένη κυκλοφορία επηρεάζει αναπόφευκτα και την τήρηση των δρομολογίων, γεγονός που απαιτεί υπομονή και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ κατηγορεί την Αριστερά για τα φονικά γκαζάκια: «Ανεχόταν καταλήψεις και τη βία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
image_print

Η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους μετά τη φονική επίθεση

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινείται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, με τη Νέα Δημοκρατία να αποδίδει πολιτικές και ηθικές ευθύνες στην Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια επέδειξε ανοχή απέναντι σε φαινόμενα βίας, καταλήψεων και ακραίων ομάδων.

Παρότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αρκούν χωρίς σαφή αποκήρυξη όσων χαρακτηρίζουν ως πολιτική ανοχής στη βία.

Μαρινάκης: «Να πέσουν οι μάσκες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι για χρόνια υπήρξε ανοχή σε καταλήψεις πανεπιστημίων και δημόσιων χώρων, οι οποίες –όπως ανέφερε– μετατρέπονταν σε ορμητήρια εγκληματικών ενεργειών.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες όσων χαρακτήριζαν επιθέσεις σε σπίτια ή γραφεία ως «παρεμβάσεις» ή «ακτιβισμό», τονίζοντας ότι «όσο σημαντικό είναι να βγαίνουν οι κουκούλες, τόση αξία έχει να πέφτουν και οι μάσκες».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν συνδέει νομικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη δολοφονική επίθεση, αλλά έκανε λόγο για διαχρονική πολιτική ανοχής στη βία, προσθέτοντας πως «είναι πολύ αργά για δάκρυα για κάποιους».

Στο στόχαστρο και ο Αλέξης Τσίπρας

Αντίστοιχη γραμμή ακολούθησαν ο γραμματέας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι άσκησαν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι υπήρξε διαχρονική αντίθεση της Αριστεράς σε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας, ενώ έκανε λόγο για «κουλτούρα ανοχής απέναντι στην πολιτική βία».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι απαιτείται ουσιαστική πολιτική απομόνωση κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική της προέλευση, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά απέναντι στην ακροδεξιά και την ακροαριστερή βία.

Η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η συζήτηση δεν αφορά μόνο την καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, αλλά και τη συνολική στάση απέναντι σε φαινόμενα πολιτικής βίας των τελευταίων ετών.

Με αυτό το πλαίσιο, η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχιστεί με επίκεντρο τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και τη ρητορική γύρω από τα ακραία φαινόμενα βίας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάρκος Λεζές για τον Μιχάλη Μόσιο: «Δεν απαντούσε στα τηλέφωνα – Τον βρήκαν νεκρό στο μπάνιο»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση
image_print

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Μάρκου Λεζέ

Ο ηθοποιός Μάρκος Λεζές μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε γνωστός ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Μιχάλη Μόσιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Όπως αποκάλυψε, οι οικείοι του ανησύχησαν όταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά και ενημέρωσαν τις Αρχές, οι οποίες μετέβησαν στο σπίτι του στην Κερατέα.

«Τον βρήκαν στο μπάνιο»

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Μάρκος Λεζές περιέγραψε τα όσα έμαθε από την οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος και ταλαντούχος. Είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια στην Κερατέα. Τον κυνηγούσα για να μην καπνίζει, του έλεγα ότι θα τον καταστρέψει. Τηλεφωνιόμασταν κάθε εβδομάδα», ανέφερε.

Στη συνέχεια εξήγησε πως επικοινώνησε με τη σύζυγο του Μιχάλη Μόσιου.

«Πήρα τη γυναίκα του, τη Βάσια, μου είπε ότι τον βρήκαν στο μπάνιο. Τη ρώτησα πώς έγινε αυτό και μου είπε “δεν ξέρω”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο Μιχάλης Μόσιος ζούσε μόνος του στην Κερατέα, ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά τους διέμεναν στη Νέα Σμύρνη.

Όπως περιέγραψε, όταν οι συγγενείς του δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Τον έπαιρναν τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Έστειλαν την αστυνομία, φώναζαν, αλλά δεν απαντούσε. Τα φώτα ήταν αναμμένα. Ο γείτονας δίπλα είχε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και τον βρήκε», ανέφερε ο Μάρκος Λεζές.

.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en