Επαγγελματίας επαναστάτης ο Μαζιώτης
Με νότες και στίχους που παραπέμπουν στον Παύλο Σιδηρόπουλο δηλώνοντας “επαγγελματίας επαναστάτης” οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μαζιώτης, θέλοντας να τραβήξει τα βλέμματα και τους προβολής της δημοσιότητας αλλά και να στείλει υπόκωφα μηνύματα. Ο άρτη συλλφθής τρομοκράτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Ο Μαζιώτης μεταφέρθηκε αρχικά στο Εφετείο προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.
Ο Ν. Μαζιώτης είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω παρέλευσης του 18μηνου προφυλάκισης και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους μεσούσης της δίκης με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί ερήμην του.
Τον Νίκο Μαζιώτη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο 27ος Τακτικός Ανακριτής, από τον οποίο ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.
Σε ερώτηση του ανακριτή, ο Μαζιώτης δήλωσε ότι το επάγγελμά του είναι «επαναστάτης», ενώ αρνήθηκε να αναφέρει ακόμη και το όνομά του.
Από νωρίς έξω από τον «Ευαγγελισμό» είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στον συλληφθέντα.
Εν τω μεταξύ, μετά τις έρευνες στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου όπου εντοπίστηκε το σπίτι του Μαζιώτη, το πρωί του Σαββάτου νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έχουν εντοπιστεί αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Η Αντιτρομοκρατική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό των συνεργών του Μαζιώτη και για το λόγο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το «δεξί χέρι» του Μαζιώτη εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μετά από εισαγγελική διάταξη, την οποία η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε από την Παρασκευή, στη δημοσιότητα δόθηκε και το όνομα του καταζητούμενου.
Πρόκειται για τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις ληστείες τραπεζών στην Ακράτα Αχαΐας και στα Μέθανα, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.
Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άγνωστους δράστες, συνεργούς του Μαζιώτη, που προέρχονται από τις ληστείες στις τράπεζες.