Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης

image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος από τα μέλη του Προεδρείου της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, τον κ. Μέτιο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Λουρίκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Ασημίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Μέτιος ευχήθηκε στα μέλη του Προεδρείου καλή επιτυχία στο έργο τους ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία και συνεργασία των δύο πλευρών.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Καθαρισμός του Άλσους Παναγούδας

image_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 η εθελοντική δράση καθαρισμού του Άλσους Παναγούδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κηπούπολης – Καλαμίτσας, με τη συμμετοχή πολιτών, συλλόγων και φορέων του Δήμου Καβάλας.

Στη δράση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δήμου, συλλόγων και των πολιτών για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων και των πνευμόνων πρασίνου της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες προχώρησαν στον καθαρισμό του άλσους από απορρίμματα και άλλα υλικά που επιβαρύνουν το περιβάλλον, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας του χώρου. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, αποδεικνύοντας το αυξημένο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια, επισημαίνοντας ότι η προστασία του Άλσους Παναγούδας αποτελεί ευθύνη όλων. Παράλληλα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν ανάλογες δράσεις που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση και ενισχύουν τον εθελοντισμό στην τοπική κοινωνία.

Η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την αξία της συλλογικής δράσης και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του φυσικού πλούτου της Καβάλας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αβεβαιότητα για το μέλλον των ΕΛΤΑ στη Χρυσούπολη

image_print

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Χρυσούπολη μετά τις πληροφορίες για το επικείμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης του οργανισμού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, το ταχυδρομικό έργο πρόκειται να μεταφερθεί σε ιδιώτη συνεργάτη, ενώ το υφιστάμενο κατάστημα οδηγείται σε παύση λειτουργίας, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς το κατάστημα των ΕΛΤΑ εξυπηρετεί καθημερινά πολίτες για πληρωμές λογαριασμών, συντάξεις, εργόσημα, ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Παρότι από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ φέρεται να διαβεβαιώνεται ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται μέσω ταχυδρομικού πρακτορείου με διευρυμένο ωράριο, αρκετοί κάτοικοι εκφράζουν φόβους για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και απώλεια της άμεσης παρουσίας του δημόσιου ταχυδρομείου στην περιοχή.

Μετά από παρεμβάσεις και επαφές με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, δόθηκε προσωρινή παράταση στη λειτουργία του καταστήματος, χωρίς ωστόσο να έχει ανατραπεί ο σχεδιασμός για τη μεταφορά του έργου σε ιδιώτη. Η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη δήλωσε ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και ότι δεν προβλέπονται απολύσεις του υπάρχοντος προσωπικού.

Την ίδια ώρα, το θέμα έλαβε και ευρύτερες διαστάσεις, καθώς μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χρυσούπολη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κλείσιμο της υπηρεσίας. Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδείξει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την τοπική κοινωνία η απομάκρυνση μιας δημόσιας υπηρεσίας από μια επαρχιακή πόλη και να στηρίξει το αίτημα για διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο για την οριστική τύχη του υποκαταστήματος, με κατοίκους και φορείς να ζητούν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Χρυσούπολη και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Στήριξη στον αγώνα για το στεγαστικό του 1ου Ειδικού Σχολείου

Ξάνθη – Στήριξη στον αγώνα των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου για το στεγαστικό πρόβλημα
image_print

Τη στήριξή της στον αγώνα των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης για την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Όπως αναφέρει, η αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ Ξάνθης, που συστεγάζεται με το 1ο Ειδικό Σχολείο, δεν επιτρέπει στο σχολείο να λειτουργήσει με τους όρους που απαιτούνται.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι τα παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν δικαίωμα σε ένα ασφαλές, λειτουργικό και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Παράλληλα, τονίζει ότι η εκπαίδευση όλων των παιδιών, και ιδιαίτερα των παιδιών με αναπηρία, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Η Ομοσπονδία ζητά να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές και να υπάρξει δέσμευση ότι τη νέα σχολική χρονιά θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ σε άλλο κατάλληλο χώρο.

Παράλληλα, καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα σωματεία και τους φορείς της Ξάνθης να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις 19:00, στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας ΑΜΘ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προασπίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.  

Στήριξη στον αγώνα των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης για την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης για την οριστική επίλυση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. 

Η αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ Ξάνθης, που συστεγάζεται με το 1ο Ειδικό, δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου. Τα παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν δικαίωμα σε ένα ασφαλές, λειτουργικό και πλήρως κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους και να τους παρέχει τις συνθήκες που απαιτούνται για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την κοινωνική τους ένταξη.

Η εκπαίδευση όλων των παιδιών, πόσο μάλλον των παιδιών με αναπηρία,  αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα δεύτερης προτεραιότητας ούτε να παρατείνεται επ’ αόριστον η αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα της εκπαίδευσής της.

Καλούμε όλους της  αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα της αναγκαίες ενέργειες για την εξεύρεση οριστικής  λύσης, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς και κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης για όλους της μαθητές και να δεσμευτούν ώστε τη νέα σχολική χρονιά θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ σε άλλο κατάλληλο χώρο.

Καλούμε όλους της Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα σωματεία και της φορείς της Ξάνθης να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, διεκδικώντας άμεση και οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Α.Μ.Θ. θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προασπίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Καβάλα, 12/6/2026

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης

image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος από τα μέλη του Προεδρείου της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, τον κ. Μέτιο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Λουρίκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Ασημίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Μέτιος ευχήθηκε στα μέλη του Προεδρείου καλή επιτυχία στο έργο τους ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία και συνεργασία των δύο πλευρών.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου: Παρουσιάστηκε το νέο τουριστικό σποτ για το καλοκαίρι του 2026

image_print

Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προβολής και την ανάδειξη των φυσικών ομορφιών της περιοχής, ο Δήμος Παγγαίου παρουσίασε το νέο τουριστικό σποτ για το καλοκαίρι του 2026, στέλνοντας μήνυμα εξωστρέφειας και φιλοξενίας προς τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το νέο βίντεο αναδεικνύει τις μοναδικές παραλίες, τα γραφικά τοπία, τις πολιτιστικές διαδρομές και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή, προβάλλοντας παράλληλα τη γαστρονομία, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά του Παγγαίου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Μέσα από σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ο Δήμος επιδιώκει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, αναδεικνύοντας το Παγγαίο ως έναν προορισμό που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, πολιτισμό και αυθεντικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, η τουριστική προβολή συνδέεται με τις πολυάριθμες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, οι οποίες εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η δημοτική αρχή εκφράζει την πεποίθηση ότι το νέο τουριστικό σποτ θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάδειξη του Δήμου Παγγαίου, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα της περιοχής και προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε εγχώριες και διεθνείς αγορές. Οι προσδοκίες για τη φετινή τουριστική περίοδο παραμένουν ιδιαίτερα υψηλές, με στόχο ένα ακόμη πιο δυναμικό καλοκαίρι για την περιοχή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12ο Συνέδριο Gaia Επιχειρείν: Η νέα γενιά της γεωργίας στο προσκήνιο

image_print

Η Ξάνθη βρέθηκε στο επίκεντρο του αγροτικού διαλόγου της χώρας, φιλοξενώντας το 12ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Με κεντρικό θέμα την ανανέωση των γενεών και την καινοτομία, το συνέδριο ανέδειξε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας: πώς η γεωργία θα γίνει ξανά ελκυστική για τους νέους ανθρώπους και πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής υπαίθρου τα επόμενα χρόνια.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ευρωπαϊκή και η ελληνική γεωργία καλούνται να προσαρμοστούν σε κλιματικές αλλαγές, δημογραφικές μεταβολές, αυξημένο κόστος παραγωγής και τεχνολογικές εξελίξεις, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η είσοδος νέων ανθρώπων στον αγροτικό τομέα αποτελεί προϋπόθεση για το μέλλον της παραγωγής. Η ανανέωση των γενεών δεν αφορά μόνο την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και την εισαγωγή νέων ιδεών, δεξιοτήτων και σύγχρονων πρακτικών που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Αναστάσιος Τρυπιτσίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η καινοτομία και η ανανέωση των γενεών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη Κοινή Αγροτική Πολιτική στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και παραγωγικού αγροτικού μοντέλου.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την είσοδο και την παραμονή των νέων στη γεωργία, ενώ ακολουθούν η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές και η περιορισμένη πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι, παρά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, απαιτούνται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για να καταστεί το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και βιώσιμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανώσεων και θεσμών. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας Έρευνας και Καινοτομίας των Copa-Cogeca, Radu Mihailov, τόνισε τη σημασία της μεταφοράς γνώσης προς τους νέους παραγωγούς και τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί ως σύνδεσμος μεταξύ έρευνας, ακαδημαϊκής κοινότητας και παραγωγής. Το μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ότι η καινοτομία πρέπει να φτάσει στον αγρό και να μετατραπεί σε πρακτικό εργαλείο για τον παραγωγό.

Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της ευρωπαϊκής αγροτικής κοινότητας. Ο αντιπρόεδρος της CEJA Young Farmers, Matteo Pagliarani, επεσήμανε ότι όταν οι νέοι άνθρωποι λαμβάνουν την κατάλληλη στήριξη μπορούν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν στην ύπαιθρο, ενώ ο ευρωβουλευτής Herbert Dorfmann αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών.

Από την πλευρά των τοπικών παραγωγικών φορέων, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η τοποθέτηση του προέδρου του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ξάνθης, Αμέτ Σινάν, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαρκή μείωση των ενεργών παραγωγών και στην ανάγκη να δημιουργηθούν συνθήκες που θα κρατήσουν ζωντανά τα χωριά και την παραγωγή στην ύπαιθρο. Παρόμοιο μήνυμα εξέπεμψε και ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ, Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της περιφέρειας και η στήριξη των νέων αποτελούν κλειδί για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Το 12ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ολοκληρώθηκε με το κοινό συμπέρασμα ότι η επόμενη ημέρα της γεωργίας θα κριθεί από την ικανότητα του τομέα να προσελκύσει νέους ανθρώπους, να αξιοποιήσει την τεχνολογία και να μετατρέψει την καινοτομία σε εργαλείο καθημερινής παραγωγής. Η ελληνική γεωργία βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή και η επένδυση στη νέα γενιά φαίνεται να αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό αγροτικό μέλλον.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αβεβαιότητα για το μέλλον των ΕΛΤΑ στη Χρυσούπολη

image_print

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Χρυσούπολη μετά τις πληροφορίες για το επικείμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης του οργανισμού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, το ταχυδρομικό έργο πρόκειται να μεταφερθεί σε ιδιώτη συνεργάτη, ενώ το υφιστάμενο κατάστημα οδηγείται σε παύση λειτουργίας, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς το κατάστημα των ΕΛΤΑ εξυπηρετεί καθημερινά πολίτες για πληρωμές λογαριασμών, συντάξεις, εργόσημα, ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Παρότι από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ φέρεται να διαβεβαιώνεται ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται μέσω ταχυδρομικού πρακτορείου με διευρυμένο ωράριο, αρκετοί κάτοικοι εκφράζουν φόβους για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και απώλεια της άμεσης παρουσίας του δημόσιου ταχυδρομείου στην περιοχή.

Μετά από παρεμβάσεις και επαφές με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, δόθηκε προσωρινή παράταση στη λειτουργία του καταστήματος, χωρίς ωστόσο να έχει ανατραπεί ο σχεδιασμός για τη μεταφορά του έργου σε ιδιώτη. Η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη δήλωσε ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και ότι δεν προβλέπονται απολύσεις του υπάρχοντος προσωπικού.

Την ίδια ώρα, το θέμα έλαβε και ευρύτερες διαστάσεις, καθώς μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χρυσούπολη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κλείσιμο της υπηρεσίας. Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδείξει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την τοπική κοινωνία η απομάκρυνση μιας δημόσιας υπηρεσίας από μια επαρχιακή πόλη και να στηρίξει το αίτημα για διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο για την οριστική τύχη του υποκαταστήματος, με κατοίκους και φορείς να ζητούν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Χρυσούπολη και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en