Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Γιάννη Πασχαλίδη στις πληγείσες από ισχυρούς ανέμους καλλιέργειες Δήμου Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες τη Φωλιά, το Ποδοχώρι, τον Ακροπόταμο, την Κάρυανη, το Ορφάνι, την Γαληψό, το Κοκκινοχώρι και το Οφρύνιο, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν με ισχυρότατες καταιγίδες και ανεμοστροβίλους, καταστρέφοντας αμπελοκαλλιέργειες, ελαιόδεντρα και καλλιέργειες αμυγδάλου.

Ήδη, ο Βουλευτής επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ και ήδη η σχετική αναγγελία ζημιών θα βγει σήμερα. Ο Βουλευτής θα ήθελε να καλέσει όλους τους πληγέντες αγρότες να προβούν το συντομότερο δυνατό στις δηλώσεις, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Ο Βουλευτής, από τη μεριά του, ενώ εντός της ημέρας θα παραδώσει οπτικοακουστικό υλικό τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στα Κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και θα προβεί σε αντίστοιχη ενημέρωση των αρμοδίων.

«Δυστυχώς, η χθεσινή ισχυρότατη κακοκαιρία άφησε εικόνες καταστροφής πίσω της, φέροντας στα όρια της απελπισίας για μία ακόμη φορά τους παραγωγούς μας, οι οποίοι πλήττονται διαρκώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή δείχνει πλέον τα δόντια της…Εμείς είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Eurostat | Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αγοράζουν περισσότερο online οι Ελληνες

Ολο και περισσότερο κάνουν διαδικτυακά τις αγορές τους οι Ελληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, καθώς έχει επεκταθεί η ψηφιοποίηση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις  (73,55%) που ρωτήθηκαν το 2023, είχαν αγοράσει το προηγούμενο τρίμηνο ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ (69,7%).

Eurostat, αγορές online

Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (44,13%) έκαναν ηλεκτρονικά παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια, αλυσίδες fast food και catering έναντι σχεδόν 30% στην ΕΕ.

Πάνω από ένας στους τρεις αγόρασαν ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις μεταφορές τους (38,71%) ή νοίκιασαν αυτοκίνητο (35,37%), ποσοστά λίγο υψηλότερα από τα αντίστοιχα στην ΕΕ (32,78% και 33,18%, αντίστοιχα). To 32,25% αγόρασαν ηλεκτρονικά εισιτήριο για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις.

Χαμηλότερο είναι το ποσοστό για αγορές καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς (25,28%) έναντι 28,24% στην ΕΕ.

Eurostat, αγορές καλλυντικών διαδικτυακά

Περίπου ένας στους τέσσερις (26,31%) αγόρασαν υπηρεσίες streaming και downloading, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν υψηλότερο (34,54%).

imerisia.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγώνη για Πάσχα | «Να είμαστε προσεκτικοί, δεν χρειάζονται οι πολλές αγκαλιές και τα φιλιά»

Όπου φύγει… φύγει οι Έλληνες για το Πάσχα, χαρίζοντας υψηλή πληρότητα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, του Ιονίου και τις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα θα κάνουν ποδαρικό στα ξενοδοχειακά θέρετρα και των υπόλοιπων νησιών που είναι έτοιμα να υποδεχθούν πλήθος κόσμου για τη σεζόν του 2024.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η τιμή της βενζίνης, όσο και αυτή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων βρίσκονται στα ύψη, ο κόσμος δεν φαίνεται να πτοείται, αναζητώντας μία ευκαιρία «απόδρασης» από την απαιτητική καθημερινότητα.

Ωστόσο, οι συνθήκες συνωστισμού δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη, αλλά και τη διασπορά μικροβίων και ιών. Για αυτόν τον λόγο η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε πως «πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί», μιλώντας σήμερα (29/04) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν χρειάζονται τα φιλιά και οι αγκαλιές, μόνο ευχές. Δεν μίλησε κανένας για απαγορεύσεις, παρά μόνο για προσοχή διότι υπάρχουν αρκετές ιώσεις ακόμη και το γνωρίζετε όλοι», επεσήμανε η κυρία Παγώνη,

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πάσχα 2024 | «Tσούζει» το πασχαλινό τραπέζι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι εκτός σούπερ μάρκετ, και κυρίως εκτός του «καλαθιού του Πάσχα», που τέθηκε σε ισχύ στις 24 Απριλίου.

Τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων, η τιμή του οβελία στα κρεοπωλεία θα κινηθεί στα μεν μεγάλα αστικά κέντρα στα 16-17 ευρώ το κιλό, στη δε περιφέρεια στα 14-15 ευρώ το κιλό.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα αρνί ή κατσίκι 10 κιλών τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώσουν από 140-170 ευρώ, όταν στα σούπερ μάρκετ θα πληρώσουν για το ίδιου βάρους προϊόν από 97,8 έως 109,9 ευρώ. Κι αυτό γιατί οι τιμές των αμνοεριφίων στο «καλάθι του Πάσχα», που είναι διαθέσιμο στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ξεκινά από τα 9,78 ευρώ το κιλό για το αρνί έως και τα 10,99 ευρώ το κιλό για το κατσίκι.

«Τσιμπημένες», όμως, είναι και οι τιμές των κηπευτικών στα μανάβικα, με τις ντομάτες να αγγίζουν ακόμα και τα 2,5 ευρώ το κιλό έναντι 1,80 ευρώ στα σούπερ μάρκετ, τα αγγούρια τα 0,60 ευρώ το τεμάχιο, όταν στις αλυσίδες πωλούνται ακόμα και στα 0,30-0,35 ευρώ το τεμάχιο, ενώ οι πατάτες φτάνουν ακόμα και τα 1,20 ευρώ το κιλό, τη στιγμή που στα σούπερ μάρκετ κινούνται στα επίπεδα των 0,95-1 ευρώ το κιλό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα, που και στις αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων δεν περιλαμβάνονται στο «καλάθι», οι τιμές είναι ιδιαίτερα τσουχτερές. Για παράδειγμα, η φέτα πωλείται από 12,5 έως 15 ευρώ το κιλό, τα βαμμένα αβγά (10 τεμάχια) ξεκινούν από τα 4 και αγγίζουν ακόμα και τα 6,45 ευρώ, ενώ μία εξάδα μπίρες κοστίζει 6,3 ευρώ και τα αναψυκτικά τύπου cola βρίσκονται μια ανάσα από τα 5 ευρώ. Αντίστοιχα, ένα μπουκάλι κρασί μοσχοφίλερο ξεκινά από τα 7,5 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ.

Μεγάλη «ψαλίδα» εμφανίζουν και οι τιμές του τσουρεκιού, το οποίο στα σούπερ μάρκετ πωλείται στα 6,5 ευρώ το κιλό, ενώ στα ζαχαροπλαστεία και στα αρτοποιεία η τιμή του κυμαίνεται στα 10 ευρώ το κιλό, δηλαδή 53,8% ακριβότερα.

Ετσι, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για 6-8 άτομα, με τα απολύτως απαραίτητα, ξεκινά από τα 192 ευρώ και μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 234 ευρώ, αν το νοικοκυριό κάνει τις αγορές του από κρεοπωλείο, μανάβικο και ζαχαροπλαστείο.

Το πασχαλινό τραπέζι

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΙΜΕΣ
Αρνί/κατσίκι (10 κιλά) 140-170€
Ντομάτες (1 κιλό) 1,85-2,50€
Αγγούρι (τεμάχιο) 0,45-0,60€
Πατάτες (1 κιλό) 1-1,20€
Μαρούλι (1 τεμάχιο) 0,60-0,70€
Αβγά βαμμένα (10 τεμάχια) 3,94-6,45€
Φέτα (1 κιλό) 12,5-15€
Μπίρες (2 εξάδες) 12,60€
Αναψυκτικά τύπου cola (6 τεμάχια) 4,98€
Κρασί (750 ml) 7,5-10€
Τσουρέκι (1 κιλό) 6,5-10€
ΣΥΝΟΛΟ 191,92- 234,03€

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en