Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοχή Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012, αλλά και για συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, που είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank, της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κατοχή όπλων, αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου κατ” εξακολούθηση. Ζήτησε παράλληλα την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και για πράξεις πλαστογραφίας που του έχουν αποδοθεί.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν ήταν καν στο νησί όταν έγινε η ληστεία στην τράπεζα, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του στο αιματηρό συμβάν της Πάρου. Όπως ανέφερε, η ανάλυση δεδομένων DNA από το καπέλο που είχε πέσει από τον ληστή “δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο». Μάλιστα, είπε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ούτε ζήτησε επανάληψη των εξετάσεων ούτε όρισε τεχνικό σύμβουλο. Τόνισε, επίσης, πως όταν συνελήφθη ο Τ. Θεοφίλου, στην Αθήνα, “κρατούσε μία τσάντα που έγραφε Πάρος, επομένως ήταν στην Πάρο» και ότι οψίμως και όχι στην προανάκριση προέβαλε άλλοθι για το ότι βρισκόταν στην Αθήνα την ημέρα της ληστείας.

Στην πρότασή της προς τους εφέτες, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο νεαρός κατηγορούμενος αρχικά είχε “υποστηρικτικό ρόλο στους Πυρήνες», αλλά στη συνέχεια “μετά τη ληστεία εξελίχθηκε σε πρωταρχικό». Ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος “ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του έμενε εδώ κι εκεί», ενώ αναρωτήθηκε “πού έβρισκε χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών», αφού δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα.

Με την έναρξη της αγόρευσή της, η εισαγγελέας εξέφρασε τη θλίψη της γιατί όπως είπε “στο εδώλιο βρίσκεται ένας νεαρός κατηγορούμενος υψηλότατου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ».

Η δίκη συνεχίζεται.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en