Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική εσπερίδα για το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου στον Δήμο Παγγαίου (video)

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στην Ελευθερούπολη μια ιδιαιτέρως σημαντική ημερίδα την οποία συνδιοργάνωσαν ο δήμος Παγγαίου και η ΔΕΥΑ Παγγαίου. Βασικό θέμα της ήταν η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο. Ένα γνωστό από το παρελθόν γεωθερμικό πεδίο, την αξιοποίηση του οποίου αναλαμβάνει η ΔΕΥΑ Παγγαίου.

 

 

Πριν από ένα μήνα ελήφθη στην Αθήνα η απόφαση με την οποία το δημόσιο εμπιστεύεται το γεωθερμικό πεδίο του Ακροποτάμου στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της ΔΕΥΑΠ. Οι μελέτες είναι υπό εκπόνηση.

Στόχος της χθεσινής ημερίδα ήταν να προβληθούν οι επιχειρηματικές και άλλες ευκαιρίες που θα προκύψουν αμέσως μετά την κατασκευή και λειτουργία του έργου. Όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής ημερίδας, η ΔΕΥΑΠ και ο δήμος Παγγαίου επιθυμούσαν να παρουσιάσουν τις δυνατότητες εκμετάλλευσης και να τονώσουν το ενδιαφέρον που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τον αγροτικό και τον τουριστικό κλάδο.

 

 

 

Τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΠ θα βρεθούν στην Αθήνα προκειμένου να συνυπογράψουν τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, μέσω της οποίας θα αναλάβουν τη διαχείριση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο. Οι οριστικές μελέτες του έργου εκπονούνται και η περιφέρεια ΑΜΘ έχει υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει και τις δύο φάσεις του έργου.

 

 

 

Η πρώτη φάση που είναι πιο ώριμη, προϋπολογίζεται περίπου στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, προβλέποντας χρήσεις τηλεθέρμανσης, βιοτεχνικής κλπ. Κοντολογίς, η διαχειριστική αρχή μέσω του νέου ΕΣΠΑ είναι έτοιμη ν’ ανοίξει το μέτρο και η ΔΕΥΑΠ θα είναι έτοιμη να καταθέσει την πρότασή της. αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το πρώτο μέρος των εργασιών στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου αναμένεται να αρχίσουν έπειτα από δύο περίπου χρόνια.

Την ημερίδα παρακολούθησε η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, η οποία λίγο νωρίτερα επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ελευθερούπολης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en