Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ενημέρωση Γ.Πασχαλίδη για πακέτο μέτρων 500 εκατ.ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με το νέο πακέτο  μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που προκαλεί, δυστυχώς, σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά .

Ειδικότερα:
1) Διπλασιάζεται η επιδότηση στην έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος έως το τέλος του έτους, με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 326 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου αυξάνεται από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα.
  • Επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 – 600 κιλοβατώρες το μήνα, πάνω από την έκπτωση 30% που χορηγεί από τον Αύγουστο και απευθύνεται σύσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.
  • Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα ώστε, να μη δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς.
  • Στο φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους προμηθευτές προκειμένου εκείνοι να την μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές.

Να σημειωθεί ότι επειδή η εξέλιξη της κρίσης έχει υπερβεί κάθε πρόβλεψη, εφόσον χρειαστεί, το ύψος των ενισχύσεων θα επανεκτιμηθεί μετά από 1-2 μήνες ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές.

2) Διευρύνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα  ανώτατα όρια ετησίου εισοδήματος μέχρι τα οποία θα εγκρίνεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνονται σε :

  • 14.000 ευρώ από 12.000 ευρώ για τον άγαμο.
  •  26.000 ευρώ από  24.000 ευρώ για μια οικογένεια με δύο παιδιά
  •  29.000 ευρώ από 26.000 ευρώ για μια  οικογένεια με τρία παιδιά
  • Παράλληλα, αλλάζουν και τα περιουσιακά κριτήρια καθώς :

 

Για τον άγαμο η αξία της ακίνητης περιουσίας αυξάνεται στα 180.000 ευρώ από 130.000

Για τους έγγαμους σε 300.000 ευρώ από 250.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα. Έτσι, με τα νέα δεδομένα:

 

Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται από 80 ευρώ σε 100 ευρώ.

Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ.

Το επίδομα θα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: « Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμένοντας για μία ακόμη φορά συνεπής στις δεσμεύσεις της, προχώρησε στη δημιουργία «ασπίδας» των νοικοκυριών στις ανατιμήσεις στην ενέργεια με μία δέσμη μέτρων 500 εκατ.ευρώ. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν κάθε φορά με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύγκρουση δύο νταλικών στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νέας Καρβάλης

image_print

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιουνίου στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, όταν δύο νταλίκες συγκρούστηκαν υπό συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα βαρέα οχήματα, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να διασφαλίσουν την ομαλή διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία, με τους οδηγούς να καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του ατυχήματος ή για τυχόν τραυματισμούς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά μετά την απομάκρυνση των οχημάτων από το οδόστρωμα.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Νέος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ο Βαγγέλης Καμπουρίδης

image_print

Νέα σελίδα ανοίγει για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς νέος Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας αναλαμβάνει ο νευροχειρουργός Βαγγέλης Καμπουρίδης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας επιλογής. Ο κ. Καμπουρίδης, που υπηρετεί ως διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, επιστρέφει σε μια θέση ευθύνης την οποία έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν.

Η επιλογή του έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Νοσοκομείο Καβάλας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των κλινικών και των τμημάτων του ιδρύματος.

Ο Βαγγέλης Καμπουρίδης διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας και είναι ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία τόσο για την επιστημονική του πορεία όσο και για τη συμμετοχή του στα κοινά. Στο παρελθόν είχε διατελέσει και πάλι Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, γεγονός που του προσδίδει σημαντική διοικητική εμπειρία για τα νέα του καθήκοντα.

Η ανάληψη της θέσης από τον κ. Καμπουρίδη αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο για το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καβάλας, με έμφαση στην αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών, τη στήριξη του ιατρικού προσωπικού και την αναβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης από την Καβάλα: «Προχωρούμε για το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών»

image_print

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της δημόσιας υγείας, αλλά και σαφείς δεσμεύσεις για τη συνεχή αναβάθμιση των υγειονομικών υποδομών, έστειλε από την Καβάλα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και του νέου Τμήματος Στεφανιογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του «καλύτερου ΕΣΥ όλων των εποχών».

Η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στην Καβάλα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία το Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών επενδύσεων και έργων εκσυγχρονισμού. Τα εγκαίνια των νέων δομών σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός Υγείας εξήρε το επίπεδο λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «υπέροχο νοσοκομείο» που βελτιώνεται συνεχώς μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και επενδύσεις. Παράλληλα, αναγνώρισε τη συμβολή της διοίκησης, των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού, τονίζοντας ότι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας εξαρτάται τόσο από τις υποδομές όσο και από τους ανθρώπους που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Στεφανιογραφίας, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του νοσοκομείου. Η λειτουργία τους αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, μειώνει τις ανάγκες μετακίνησης ασθενών σε άλλα νοσοκομεία και ενισχύει τον ρόλο της Καβάλας ως σημαντικού υγειονομικού κέντρου για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν αποτελούν μεμονωμένες κινήσεις, αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως ανέφερε, σε νοσοκομεία και δομές υγείας σε όλη τη χώρα υλοποιούνται έργα ανακαίνισης, ενεργειακής αναβάθμισης, προμήθειας νέου εξοπλισμού και δημιουργίας σύγχρονων τμημάτων, με αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα βαδίζει προς ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Σημαντικό μέρος της επίσκεψης αφιερώθηκε και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο υπουργός εξήρε το έργο της Περιφέρειας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υψηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων και στην αποτελεσματική αξιοποίησή τους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων. Η αναφορά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χρηματοδότηση και η σωστή διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχή ολοκλήρωση έργων που αφορούν τόσο την υγεία όσο και άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων. Ανέφερε ότι η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη στελέχωση των μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στην Καβάλα είχε και έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς αποτέλεσε ευκαιρία για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου στον τομέα της υγείας. Μέσα από τις δηλώσεις του, ο υπουργός επιχείρησε να αναδείξει τη στρατηγική που ακολουθείται για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, παρουσιάζοντας τα έργα που ολοκληρώνονται και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ήταν ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης και ότι οι πολίτες θα δουν τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Για την Καβάλα, η επίσκεψη αυτή άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα. Τα νέα έργα στο νοσοκομείο, οι δεσμεύσεις για περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών και η αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον. Το ζητούμενο πλέον είναι οι εξαγγελίες να μετατραπούν σε διαρκές αποτέλεσμα, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία στη Βόρεια Ελλάδα και να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en