Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Εν μέσω ενστάσεων εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 του Δήμου Καβάλας (video)

image_print

Η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Καβάλας για το 2018 ήταν το βασικό θέμα το οποίο απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατά τη συνεδρίαση των μελών του το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017, με το πρόγραμμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία, καθώς το καταψήφισε ή δήλωσε «παρών» το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τους επικεφαλής τους να εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις.

Δημοσθένης Τουλκίδης: Ο ρεαλισμός είναι αυτός που διέπει το πρόγραμμα

Για ένα ρεαλιστικό, συμπαγές και στοχευμένο Τεχνικό Πρόγραμμα με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης, παραθέτοντας εν συντομία τα βασικότερα σημεία του Προγράμματος, το οποίο ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ.

«Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε περιορισμένους πόρους και έλλειψη προσωπικού. Συνεπώς, με βάση αυτά τα δεδομένα, εμείς στοχεύσαμε στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, προσανατολιζόμενοι σε έργα με ρεαλιστικό χρονοπρογραμματισμό και μετρήσιμους δείκτες υλοποίησης. Υπάρχουν προτεραιότητες, υπάρχουν μελέτες στρατηγικής στόχευσης, ενώ επικεντρωνόμαστε στη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών και των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και των αρδευτικών δικτύων. Το Πρόγραμμα βασίζεται στην απλή λογική, είναι ρεαλιστικό και πάνω από όλα υλοποιήσιμο. Δεν είναι φτωχό, αλλά συμπαγές», δήλωσε ο κ. Τουλκίδης, ενώ υπενθύμισε ότι οι εκπτώσεις από δημοπρατήσεις έργων ανήλθαν στα 700.000 ευρώ το 2017.

Σκληρή κριτική και καθολική απόρριψη από την αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δεν ικανοποιήθηκε από τις προτεραιότητες που θέτει το Τεχνικό Πρόγραμμα, με τις ενστάσεις να επικεντρώνονται κυρίως στα έργα τα οποία περιλαμβάνει.

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, απευθυνόμενος στη διοίκηση του δήμου, αναρωτήθηκε «που είναι εκείνος ο μαξιμαλισμός που σας διακατείχε; Επιτέλους προσγειωθήκατε στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό. Ακολουθείτε μια πολιτική χαμηλών πτήσεων, καθώς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Όμως πού υπάρχουν μελέτες στρατηγικής στόχευσης; Άρα είναι, για παράδειγμα, και ο Διόνυσος μέσα; Και πιστεύετε ότι με 50.000 ευρώ έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον Διόνυσο; Και πού είναι η πρόβλεψη για τον παλιό δήμο Φιλίππων;».

Ο επικεφαλής της παράταξης Καβάλα ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι «δεν βλέπουμε ούτε ένα έργο ανάπτυξης ή κάποιο έργο που να αλλάζει την ποιότητα ζωής μας. Απλά: δεν μπορείτε…», ενώ ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι «άλλα λέει ο κ. Τουλκίδης εδώ και άλλα στα ΜΜΕ. Υπάρχει μια συνέχεια της λογικής Σιμιτσή. Βάζετε πράγματα, δεν μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε και τα ξαναβάζετε, όπως είναι ο Διόνυσος. Δεν βλέπω κάτι αναπτυξιακό, εκτός κι αν συμπεριλάβετε τα προγράμματά σας στο Επιχειρησιακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο έχει φιλοδοξίες και θα το ψηφίσω, όχι όμως και το Τεχνικό Πρόγραμμα».

«Δεν υπάρχει στόχος. Βλέπουμε μόνο συνεχιζόμενες μελέτες και έργα, κανένα καινούριο έργο ανάπτυξης. Το μόνο θετικό που βλέπω είναι ότι εντάσσεται στα νέα έργα η κατασκευή υποδομών στο Περιγιάλι. Έχεις μελέτες, έχεις και έργα, δεν έχεις μελέτες, δεν κάνεις έργα. Δεν έχετε κάνει καμία διαβούλευση και δεν μπορούμε να σας εμπιστευτούμε», σημείωσε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος, ενώ ο Χρήστος Ποτόλιας από τη Λαϊκή Συσπείρωση, χαρακτήρισε το Πρόγραμμα ως απλό και λιτό «το οποίο το περνάει η διοίκηση Τσανάκα με την τακτική περάστε-σκουπίστε-τελειώσατε. Πού είναι οι απαλλοτριώσεις για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου; Πού είναι τα έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας; Πού είναι τα έργα ανάπτυξης στα χωριά του δήμου; Δε βλέπουμε καμιά αναφορά για τα Τενάγη ή για τα χωριά στα βόρεια του δήμου τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ύδρευση».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Καβάλας για το 2018 εγκρίθηκε τελικά κατά πλοειοψηφία, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φιλόσογλου-ο οποίος αντικατέστησε τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία απουσίαζε στην Κομοτηνή-να σχολιάζει εν κατακλείδι ότι οι παρατάξεις δεν πρέπει να έχουν μόνο άρνηση, αλλά και θέση.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη: Στο Κτήμα Δροσιά ο Αριστοτέλης Ρήγας με το «Ιδέα δεν έχω»

Αριστοτέλης Ρήγας – Παράσταση «Ιδέα δεν έχω» στην Ελευθερούπολη Καβάλας
image_print

Ο γνωστός stand-up comedian και μουσικός Αριστοτέλης Ρήγας έρχεται στο Κτήμα Δροσιά, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με την τέταρτη προσωπική του παράσταση «Ιδέα δεν έχω».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου, με ώρα έναρξης 21:30 και διάρκεια 100 λεπτά.

Πρόκειται για μια βραδιά stand up comedy και μουσικής κωμωδίας, με το χαρακτηριστικό ευφυές χιούμορ, τα καταιγιστικά λογοπαίγνια και τη σατιρική ματιά του Αριστοτέλη Ρήγα.

Πληροφορίες παράστασης

Τοποθεσία: Κτήμα Δροσιά – Μπουζίνα
Ημερομηνία: Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια: 100 λεπτά
Προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ
Εισιτήρια: https://tinyurl.com/wbtjv26y

Η νέα δουλειά του Αριστοτέλη Ρήγα

Ο Αριστοτέλης Ρήγας επιστρέφει με την τέταρτη ολοκληρωμένη του δουλειά, μετά από sold-out εμφανίσεις στην Αθήνα και περιοδείες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.

Γνωστός για το ευφυές χιούμορ του, τα λογοπαίγνια και τη σατιρική του προσέγγιση, παρουσιάζει μια παράσταση που συνδυάζει stand up comedy, μουσική κωμωδία και κοινωνική παρατήρηση.

Ο δημιουργός του δημοφιλούς podcast και YouTube show «Είμαι Υπέρ» φέρνει στο Κτήμα Δροσιά μια παράσταση οικεία, ανατρεπτική και διαφορετική, με τη δική του προσωπική ματιά.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΠΕ Καβάλας: Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια

Καβάλα – Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και ενημέρωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας
image_print

Καμπάνια ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου και της ανόδου της θερμοκρασίας, συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των κουνουπιών.

Η ΠΕ Καβάλας υπενθυμίζει ότι τα κουνούπια, πέρα από την όχληση που προκαλούν, μπορούν να αποτελέσουν φορείς μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών. Η χώρα μας, όπως και η περιοχή της Καβάλας, θεωρείται ενδημική για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με κουνούπια.

Μέχρι στιγμής, για την περίοδο που διανύουμε, δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους στη χώρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η εμφάνιση κρουσμάτων συνήθως ξεκινά από τα μέσα του καλοκαιριού και διαρκεί έως τα μέσα του φθινοπώρου.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τονίζει ότι τα μέτρα μείωσης της αναπαραγωγής των κουνουπιών και αποφυγής των τσιμπημάτων θα πρέπει να εφαρμόζονται πάντοτε, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι κρούσματα.

Οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου και έως τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε η δραστηριότητα των κουνουπιών είναι πιο έντονη.

Συστήνεται επίσης η χρήση εντομοαπωθητικών χώρου, αντικουνουπικών πλεγμάτων σε πόρτες και παράθυρα, καθώς και κουνουπιέρας σε παιδικά κρεβάτια. Τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αποτροπή των τσιμπημάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν όσοι εργάζονται σε αγροτικές εργασίες ή στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιώντας άνετα και ελαφριά ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα.

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών γύρω από τα σπίτια τους, απομακρύνοντας στάσιμα νερά από γλάστρες, λεκάνες, ποτίστρες ζώων, φρεάτια, εγκαταλελειμμένες πισίνες, σιντριβάνια, βάρκες και άλλα σημεία.

Επίσης, θα πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα διαρροές νερού, να ελέγχονται οι υδρορροές, να σφραγίζονται φρεάτια βόθρων και να κουρεύονται τακτικά χόρτα, θάμνοι και γρασίδι γύρω από τις κατοικίες.

Η σχολαστική εφαρμογή των μέτρων μειώνει την όχληση από τα κουνούπια και περιορίζει την πιθανότητα τσιμπήματος και μετάδοσης ασθενειών. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε ηλικιωμένους, ανοσοκατασταλμένους, παιδιά, καθώς και σε ταξιδιώτες ή μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπου ενδημούν νοσήματα που μεταδίδονται με κουνούπια.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για αναφορά περιοχών με στάσιμα νερά σε κοινόχρηστους χώρους, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Καβάλας στα τηλέφωνα 2510291357, 2510291358, 2510291359, 2510291360 ή στο e-mail dykavalas@pamth.gov.gr.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en