Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ

Δεν κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές, παρά την απόφαση για παράνομη απεργία και την επιστράτευσή τους

Νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων.

Οι συνδικαλιστές, πριν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η επιστράτευσή τους, ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποίησης κατά της δημιουργίας της «μικρής» ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.

Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολάκης | Υπάρχει η ένδειξη για σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα

«Κάποια στιγμή θα έχουμε έναν μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο. Το θέμα είναι πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για αυτό», είπε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, Κώστας Συνολάκης.

Μάλιστα, ανέλυσε το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένας σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα, στηριζόμενος σε ιστορικά στοιχεία και παρατηρήσεις.

«Αν πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, θα δείτε ότι υπάρχει ένα έκθεμα που μιλάει για τον πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε στη δυτική Κρήτη το 365 μ.Χ. Και που τον ξέρουμε αυτόν τον σεισμό; Από τις περιγραφές. Είναι τότε που εξαφανίζεται η Αλεξάνδρεια σαν παγκόσμια πόλη. Η Αλεξάνδρεια ήταν μέχρι τότε το κέντρο τουλάχιστον του ελληνικού πολιτισμού. Εξαφανίζεται γιατί καταστρέφεται πλήρως από ένα μεγάλο τσουνάμι, το οποίο το δημιουργεί ο σεισμός αυτός. Και μπορούμε να ξέρουμε πόσο μεγάλος ήταν ο σεισμός αυτός από την τεκτονική ανοίξωση. Δηλαδή υπάρχουν σημεία στη δυτική Κρήτη, π.χ. στα Φαλάσαρνα, που είναι μια καταπληκτική φυσική παραλία, όπου υπάρχει ένα παλιό λιμάνι το οποίο έχει ανεβεί και βρίσκεται 8 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Πώς ανέβηκε; Στα Σφακιά βλέπεις την παλιά ακτογραμμή που είναι δύο μέτρα, δηλαδή ανέβηκαν δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια. Μπορείτε να το δείτε κι εσείς, δεν χρειάζεται να είστε γεωλόγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, της τάξεως των 8,5 Ρίχτερ υπογράμμισε: «Βεβαίως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Πώς υπολογίζεται το μέγεθος του σεισμού; Οι γεωλόγοι λένε πως, για να έχουν κάνει αυτές τις παρατηρήσεις εκεί, λες τι είδους σεισμός είναι αυτός που μπορεί να κάνει τέτοιες μετατοπίσεις, που τις βλέπουμε ακόμα και τώρα και τι μέγεθος είχε. Η απάντηση είναι περίπου 8,5 βαθμών».

Τέλος, ο Κ. Συνολάκης συμπλήρωσε: «είναι ένα σενάριο στατιστικό, επειδή έχει ξαναγίνει. Είναι μια ένδειξη, δεν είναι πρόβλεψη. Το ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αυτό είναι η ένδειξη ότι μπορεί να ξαναγίνει».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επετειακή έκθεση Θέμη Κελέκη | 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας

Ο Θέμης Κελέκης, γιορτάζει τα 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του και μας προσκαλεί κοντά του από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και συνδιοργανώνεται από το «ΕΝΑ Media Group» και την εφημερίδα «Επικαιρότητα Νέστου».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης : Κώστας Χατζηγεωργίου – Θεοδόσης Κελέκης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρεις αθλήτριες του Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας στα κλιμάκια της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας.

Πράγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη προπόνηση κλιμακίων ΕΤΑΒΕ την Κυριακή 26 Μαϊου 2024.

Οι προπονήσεις των κλιμακίων της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) ξεκίνησαν και πάλι με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, στο Basketball Airdome SKG.

Από τον σύλλογό μας συμμετείχαν οι αθλήτριες

ά ί

όυ ί

ί ή

Οι οποίες έδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις.Στην προπόνηση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 160 αθλητές, οι οποίοι είναι στελέχη των κλιμακίων και πρωταθλητές στις κατηγορίες τους.

Την προπόνηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος Κλιμακίου τη συντώνησε ο προπονητής Παλτόγλου Χάρης, ο οποίος με την εμπειρία και την καθοδήγησή του συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας για την υποστήριξή της και την οργάνωση αυτής της σημαντικής  διοργάνωσης

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en