Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκλογές από τη βάση για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τον πέμπτο πρόεδρο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ εκλέγουν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Την ηγεσία διεκδικούν οι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος. 

Οι κάλπες, που έχουν στηθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας, άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Το Μητρώο θα είναι ανοιχτό κατά τις ώρες της ψηφοφορίας προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι.

Μεγάλη η συμμετοχή στην Καβάλα

Στην Καβάλα στήθηκαν 4 συνολικά κάλπες στους 4 δήμους του νομού, μία στην πόλη της Καβάλας, μία στην Θάσο και από μία σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη. Μάλιστα τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένα αφού όπως τόνισαν δεν περίμεναν τόση συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους πολίτες για την εκλογική διαδικασία.
Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ της Κυριακής από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος και των τριών υποψηφίων είναι οι εκλογείς να ξεπεράσουν τις 100.000. Σημειώνεται ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Για την ανάδειξη νέου προέδρου απαιτείται ποσοστό 50+1. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.

Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως ορίζει το καταστατικό, και έτσι δεν μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en