Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ετησίως κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου με σκοπό να ενημερώσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που σώζει ζωές. Ο Δήμος Σερρών με αφορμή αυτή την ημέρα συμμετέχει εμπράκτως στη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών συμβάλλοντας στη προσπάθεια διαμόρφωσης της κουλτούρας του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών διοργανώνει εθελοντικές δειγματοληψίες με σκοπό την εγγραφή πολιτών ως εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων/Μυελού των οστών, τη Δευτέρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 8:00 έως τις 11:00, στο χώρο του Δημαρχείου Σερρών στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δειγματοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Τονίζουμε ότι κατά διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών δοτών.Για να εγγραφεί κάποιος/κάποια ως εθελοντής/εθελόντρια δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είναι 18-45 ετών,
2)Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.
3)Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, πραγματοποιείται η καταχώρηση στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού. Τηλέφωνο για ραντεβού 2321350040 κατά τις εργάσιμες ημέρες από 8.00 έως 14.00

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Στέφανος | Ηχηρό μήνυμα για τους άπιστους του Αγίου Φωτός

Δείτε το απόσπασμα απο την τηλεφωνική επικοινωνία στην 4ε του  Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Στέφανου για την Αφή του Αγίου Φωτός.

Εκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Εκτός του καθεστώτος της ειδικής τουριστικής βίζας για τους Tούρκους επισκέπτες η Θάσος και η Σαμοθράκη

Παρά τα σχετικά αιτήματα, η Θάσος και η Σαμοθράκη δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς της ειδικής τουριστικής βίζας για τους τούρκους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024 έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα συνολικά δέκα ελληνικά νησιά, ενώ η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας-εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε σε τριπλασιασμό των αφίξεων τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση στις εν λόγω περιοχές, με αποτέλεσμα δικαίως να αιτούνται του ανάλογου μέτρου η Θάσος και η Σαμοθράκη.
voria.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα το Άγιο Φως

Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το Άγιο Φως το οποίο αφίχθη στις 20:06 με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Για τη μεταφορά του μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση. Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Βίντεο από την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en