Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών

image_print

Συνελήφθη την Πέμπτη (16-3-2017) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 52χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (16-3-2017) το μεσημέρι, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους της Εθνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (Ε.Ε.Τ.Τ.) και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα σε πάρκο κεραιών στη Δράμα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπε παράνομος ραδιοφωνικός σταθμός, ιδιοκτησίας του 52χρονου.       

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 1 σύστημα κεραιών εκπομπής
  • 1 κεραία

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ryanair: «Το μόνο που έλαβα ήταν ένα email» λέει ο επιβάτης που παρασύρθηκε από σπασμένο παράθυρο εν ώρα πτήσης

Αεροσκάφος της Ryanair κατά την απογείωση, στο επίκεντρο έρευνας μετά το σοβαρό περιστατικό με σπασμένο παράθυρο
image_print

Συγκλονίζει η μαρτυρία του επιβάτη που παρασύρθηκε από σπασμένο παράθυρο

Τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια πτήσης της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν της Γερμανίας περιγράφει ο 61χρονος Λιούμπισα Κάροβιτς, ο οποίος παρασύρθηκε μερικώς έξω από το αεροσκάφος όταν έσπασε το παράθυρο δίπλα στη θέση του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι επέζησε χάρη στη ζώνη ασφαλείας, στην άμεση επέμβαση της συζύγου του και στη βοήθεια άλλων επιβατών, ενώ εκφράζει παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο, όπως υποστηρίζει, αντέδρασε η αεροπορική εταιρεία μετά το περιστατικό.

«Άκουσα μια έκρηξη και μετά δεν θυμάμαι τίποτα»

Όπως περιγράφει, είχε αποκοιμηθεί λίγο μετά την απογείωση όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος διέκοψε την ηρεμία της πτήσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απότομη αποσυμπίεση της καμπίνας είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί με το κεφάλι, τον ώμο και το χέρι έξω από το αεροσκάφος, ενώ έχασε τις αισθήσεις του σχεδόν αμέσως.

Μετά το περιστατικό νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στον αυχένα, στον ώμο και εγκαύματα που αποδίδονται στη σφοδρή ροή του αέρα.

Η σύζυγός του και οι επιβάτες τον κράτησαν μέσα στο αεροπλάνο

Καθοριστική αποδείχθηκε η αντίδραση της συζύγου του, Σβετλάνα, η οποία σηκώθηκε από τη θέση της και μαζί με άλλους επιβάτες κατάφερε να τον συγκρατήσει και να τον τραβήξει ξανά μέσα στην καμπίνα.

Η ίδια περιγράφει ότι η προσπάθεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο αέρας τραβούσε συνεχώς τον σύζυγό της προς τα έξω.

Όπως αναφέρει, σημαντική ήταν και η συμβολή ενός ακόμη επιβάτη, ο οποίος βοήθησε τόσο στη διάσωσή του όσο και στην προσωρινή κάλυψη του ανοίγματος που είχε δημιουργηθεί στο παράθυρο.

Παράπονα για τη στάση της Ryanair

Ο 61χρονος υποστηρίζει ότι μετά το περιστατικό δεν υπήρξε προσωπική επικοινωνία από την αεροπορική εταιρεία.

«Το μόνο που έλαβα ήταν ένα email», αναφέρει, σημειώνοντας ότι δεν δέχθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ή άλλη άμεση ενημέρωση από εκπρόσωπο της Ryanair.

Ανάλογα παράπονα εκφράζει και η σύζυγός του, η οποία υποστηρίζει ότι το πλήρωμα δεν συνέβαλε αποφασιστικά στη διάσωση του συζύγου της, ισχυρισμοί που αποτελούν τη θέση του ζευγαριού.

Η απάντηση της Ryanair

Η Ryanair απορρίπτει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι το πλήρωμα ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μόλις το αεροσκάφος κατέβηκε σε ασφαλές ύψος, το πλήρωμα μετέφερε τον τραυματία σε άλλη θέση, εξασφάλισε την παρουσία γιατρού που επέβαινε στην πτήση και είχε ήδη ζητήσει την άμεση παρουσία ιατρικών υπηρεσιών κατά την προσγείωση στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένεια και ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές που διερευνούν το περιστατικό.

Σε εξέλιξη η διερεύνηση των αιτίων

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η έρευνα διενεργείται από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB), το οποίο εξετάζει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πριν καταλήξει στα συμπεράσματά του.

Παράλληλα, τεχνικός σύμβουλος που εκπροσωπεί τον επιβάτη εκτιμά ότι το περιστατικό ενδέχεται να συνδέεται με βλάβη στον δεξιό κινητήρα και πρόσκρουση θραυσμάτων στο παράθυρο της καμπίνας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκτίμηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους ερευνητές και αποτελεί μία από τις εκδοχές που εξετάζονται.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σύρος: Καρέ καρέ η άφιξη της 42χρονης στο σπίτι του ζευγαριού – Οι εικόνες από την καταδίωξη

Η 42χρονη διασώστρια έξω από κατοικία στην Άνω Σύρο, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας πριν από το θανατηφόρο περιστατικό
image_print

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα στον θώρακα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Οι ακριβείς συνθήκες και όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το σπίτι εξακολουθούν να διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Στις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν, η 42χρονη εμφανίζεται να στέκεται μπροστά στην εξώπορτα της κατοικίας φορώντας μαύρα ρούχα, κουκούλα και χειρουργικά γάντια, ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είναι καλυμμένα.

Σε επόμενα καρέ φαίνεται να απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο, με τον 41χρονο και την 30χρονη σύζυγό του να την ακολουθούν.

Σε μία από τις εικόνες, ο 41χρονος εμφανίζεται να την καταδιώκει κρατώντας μία καρέκλα. Το υλικό εξετάζεται μαζί με τις καταθέσεις, τα ευρήματα και τις υπόλοιπες μαρτυρίες της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζευγαριού

Σε βάρος του 41χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια στην ίδια πράξη.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Οι κατηγορίες δεν αποτελούν τελεσίδικη κρίση και η ποινική ευθύνη των εμπλεκομένων θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Εξετάζονται δύο διαφορετικά μαχαίρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του ζευγαριού εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια διαφορετικού μεγέθους.

Οι αρχές εξετάζουν ποιο από αυτά χρησιμοποιήθηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό της 42χρονης, καθώς και εάν κάποιο από τα δύο βρισκόταν στην κατοχή της κατά την άφιξή της στο σπίτι.

Τα ευρήματα έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανασύνθεση του περιστατικού.

Χρήματα, καραμπίνες και φυσίγγια στο σπίτι

Κατά την έρευνα στην κατοικία φέρεται να εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ, καθώς και καραμπίνες και εκατοντάδες φυσίγγια.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν εάν τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι νόμιμα και εάν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το κίνητρο ή με τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων.

Ο ισχυρισμός περί απόπειρας ληστείας

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η 42χρονη πήγε στην κατοικία με καλυμμένα χαρακτηριστικά και με σκοπό να πραγματοποιήσει ληστεία.

Από την πλευρά του περιβάλλοντος της γυναίκας, ωστόσο, απορρίπτεται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Οι δύο εκδοχές παραμένουν αντικείμενο της έρευνας και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί δικαστικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το ζευγάρι γνώριζε τόσο την 42χρονη όσο και τον πρώην σύζυγό της, ενώ επαφή φέρονται να είχαν και τα παιδιά των δύο οικογενειών.

Στο επίκεντρο το κίνητρο της επίσκεψης

Κεντρικό ερώτημα της έρευνας παραμένει ο λόγος για τον οποίο η 42χρονη πήγε στο συγκεκριμένο σπίτι έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά της, αλλά και τι ακριβώς συνέβη από τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα έως την έναρξη της καταδίωξης.

Οι αρχές αναλύουν το υλικό από τις κάμερες, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τα κινητά τηλέφωνα και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, προκειμένου να διαπιστώσουν το κίνητρο και να αποσαφηνίσουν πλήρως τη χρονική ακολουθία των γεγονότων.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Προφυλακίστηκε ο 28χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ο 28χρονος κατηγορούμενος οδηγείται στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση θανάτου του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου
image_print

Προσωρινά κρατούμενος ο 28χρονος

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία του, ο 28χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο του 73χρονου ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καθώς έχει παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος που κατάφερε τα χτυπήματα τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Η υπόθεση αφορά το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο διαμέρισμα του δικηγόρου.

Τι φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του

Κατά την απολογία του, ο 28χρονος επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την εκδοχή που είχε παρουσιάσει και κατά την προανακριτική διαδικασία.

Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με τον 73χρονο και ότι δεν είχε πρόθεση ούτε προσχεδιασμένο σκοπό να τον σκοτώσει.

«Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Ήθελα απλά να φύγω από το διαμέρισμα. Διαπληκτιστήκαμε και όλα έγιναν πολύ γρήγορα», φέρεται να ανέφερε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Κατά τον ίδιο ισχυρισμό, χτύπησε τον ποινικολόγο σε διαφορετικά σημεία του δωματίου, τον άφησε αναίσθητο και αποχώρησε παίρνοντας μαζί του έναν φορητό υπολογιστή.

Οι παραπάνω αναφορές αποτελούν μέρος της υπερασπιστικής του θέσης και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ανακριτικής και δικαστικής διαδικασίας.

Από κλοπή σε ληστεία η κατηγορία

Οι αρχικές κατηγορίες σε βάρος του 28χρονου αφορούσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κλοπή και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Χρήστο Ψαρρά, η κατηγορία της κλοπής μετατράπηκε σε ληστεία, αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η μεταβολή της κατηγορίας συνδέεται με την εκτίμηση των δικαστικών αρχών για τις συνθήκες υπό τις οποίες αφαιρέθηκε ο φορητός υπολογιστής από το διαμέρισμα.

Απολογήθηκε και για δεύτερη υπόθεση

Ο 28χρονος απολογήθηκε επίσης για ξεχωριστή υπόθεση, που αφορά καταγγελλόμενη ασέλγεια σε βάρος ανήλικης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Για τα συγκεκριμένα αδικήματα εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και για αυτή τη δικογραφία.

Η διερεύνηση των δύο υποθέσεων συνεχίζεται και η ποινική ευθύνη του κατηγορουμένου θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en