Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαψεύδει η Airfast Tickets τα περί αναστολής πωλήσεων

Mε επίσημη ανακοίνωση της, η Airfasttickets αρνείται πως υπάρχει αναστολή online πωλήσεων και κάνει λόγο για ανακριβές δημοσίευμα.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Mε αφορμή αναπαραγωγή δημοσιεύματος, σχετικά με την υποτιθέμενη κίνηση της ΙΑΤΑ εναντίoν της εταιρείας, για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών ύψους 45 εκατ. ευρώ, η  Airfasttickets International επισημαίνει τα ακόλουθα: Το δημοσίευμα είναι ανακριβές, διότι καμία αναστολή online πωλήσεων δεν υφίσταται και όλα τα site των εταιρειών του Ομίλου, σε όλες τις χώρες, λειτουργούν κανονικά.

Δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή της Airfasttickets σε κανέναν προμηθευτή.

Στη Μεγάλη Βρετανία, δραστηριοποιείται θυγατρική εταιρεία της Airfasttickets International. Παρ’ όλα αυτά ούτε για εκείνη ούτε για κάποια άλλη εταιρεία του Ομίλου υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες, για τις οποίες να έχει περάσει  το νόμιμο χρονικό διάστημα τακτοποίησής τους.
Ουδέποτε, πόσο μάλλον τις τελευταίες 50 μέρες, δεν έχει τεθεί έλεγχος στις συναλλαγές της Airfasttickets. Η επικοινωνία η οποία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της ιδιοκτησίας της εταιρείας και της ΙΑΤΑ αφορούσε στην παράταση των εγγυητικών επιστολών, λόγω της δυναμικής αύξησης των πωλήσεων της Airfasttickets, η οποία έφτασε το 1.937% στο διάστημα 2013-2014. Με βάση το συμβόλαιο της Airfasttickets με την ΙΑΤΑ, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και 60 ημέρες παράταση πληρωμής.  

Όσον αφορά τις πωλήσεις της Airfasttickets, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αυτές είναι πολύ περισσότερες από ότι αναφέρεται στο δημοσίευμα”

Eπίσης, στην ανακοίνωση υπάρχει και δήλωση του του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της Airfasttickets  κ. Νίκος Κοκλώνης, αναφορικά με το θέμα, ο οποίος αναφέρει
«Τα ταμειακά διαθέσιμα της Airfasttickets υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνολικές οφειλές της εταιρείας. H Airfasttickets, με κέντρο την Ελλάδα, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο, στον Κλάδο της διακίνησης επιβατών. Η ποιότητα των υπηρεσιών μας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές μας τιμές, έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην τιμητική θέση Νο. 3 σε όλη την Ευρώπη. Είναι πάγια θέση και πεποίθησή μας ότι στους καταναλωτές αξίζουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Αυτό πράτταμε. Αυτό πράττουμε. Αυτό θα πράττουμε. Η οικονομική μας ευρωστία είναι αδιαμφισβήτητη. Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των πελατών μας για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε για περαιτέρω καινοτόμες υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες με πρόσχημα τη διάθεση εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League και το Final Four

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωσε όπου τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αναζήτηση εισιτηρίων εν όψει αθλητικών εκδηλώσεων υψηλής ζήτησης όπως είναι ο τελικός του UEFA Europa Conference League 2024 και Final Four Euroleague 2024, καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες ή σε απόπειρα.

Όπως τονίζει η ΕΛΑΣ: «Οι προσπάθειες εξαπάτησης εκδηλώνονται κυρίως, είτε μέσω απατηλών ιστοσελίδων που εμφανίζονται ψευδώς να διαθέτουν προς πώληση εισιτήρια που αφορούν τις εν λόγω αθλητικές εκδηλώσεις, είτε μέσω απατηλών αγγελιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοτόπους αγοραπωλησιών. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ενδιαφερόμενοι αν και πληρώνουν το συμφωνηθέν κατά περίπτωση χρηματικό ποσό, λαμβάνουν πλαστά εισιτήρια ή δεν τα λαμβάνουν ποτέ, και οι δράστες διακόπτουν κάθε περαιτέρω επικοινωνία».

«Ως εκ τούτου, συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τέτοιου είδους αμφίβολες συναλλαγές και να απευθύνονται μόνο στους επίσημους φορείς έκδοσης και διάθεσης των εισιτηρίων (UEFA κ.λ.π.)» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ενημερωτική εκδήλωση στην Κομοτηνή για την Κλιματική Αλλαγή στη Θράκη

Στα πλαίσια στήριξης του αγροτικού κόσμου και των αναγκών του σε μία εποχή διαρκών προκλήσεων, ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών Ν. Ροδόπης διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κλιματική αλλαγή στη Θράκη – Επιπτώσεις στον Αγροδιατροφικό Τομέα – Ακρίβεια Μετεωρολογικών Προβλέψεων» στην «Τσανάκλειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Ομιλητές:

Κυριάκος Κρόκος, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών Ν. Ροδόπης
Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Σάκης Αρναούτογλου, Επιμέλεια -Παρουσίαση Δελτίου Καιρού ΕΡΤ3, υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, Πρόεδρος ΔΕ Παραρτήματος Θράκης ΓΕΩΤΕΕ

Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η επιστημονική τεκμηρίωση των αλλαγών του κλίματος στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, η ανάλυση των επιπτώσεων στον αγροδιατροφικό τομέα και το εισόδημα των αγροτών καθώς και η διερεύνηση τρόπων παρέμβασης της Αυτοδιοίκησης στο πεδίο της αξιοποίησης προγραμμάτων προειδοποίησης κινδύνων αλλά και μετεωρολογικών προβλέψεων ακριβείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτών, εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, Πρεσβειών, του Προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημοτικών Αστυνομιών από όλη την Ελλάδα καθώς και του κ. Alain Remue διεθνούς φήμης expert σε θέματα εξαφανίσεων της Βελγικής Αστυνομίας και εκπαιδευτή της Interpol, το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις Παιδιών και Ενηλίκων που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την 25η Μαΐου «Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά», διοργάνωσε για 20ή χρονιά, εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στόχος της συνάντησης αυτής, ήταν:

  • η ανάδειξη των συνεργασιών που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα των εξαφανίσεων με το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και το σύνολο των θεσμικών και εθελοντικών φορέων της χώρας μας
  • η παρουσίαση των μοναδικών διεθνώς υπηρεσιών και υλικοτεχνικών μέσων που τίθενται στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας
  • οι 4 νέες πρωτοβουλίες του Οργανισμού, που θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχή αναζήτηση κάθε αγνοούμενου παιδιού ή ενήλικα σε κίνδυνο.

Την εκδήλωση συντόνισε, η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καπελετζή.

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου παρατάχθηκαν υλικοτεχνικά μέσα που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι συναρμόδιοι δημόσιοι και εθελοντικοί φορείς – 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας», Ασθενοφόρα, διασωστικά οχήματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα Επικοινωνιών και Εκτάκτων Αναγκών, Κινητά Πολυϊατρεία «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», Κινητή Μονάδα Κυνοφιλικής Ομάδας Κ9 Unit,, ποδήλατα, όχημα ATV, μηχανή,  Μονάδα Πολιτικής Προστασίας, Κινητές Ιατρικές Μονάδες για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις Οδοντιατρικές/ Παιδιατρικές/ Οφθαλμολογικές/ ΩΡΛ, εθελοντές χειριστές Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», εθελοντές διασώστες, κυνοφιλικές ομάδες καθώς και οχήματα, μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τους κλάδους ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση εδώhttps://www.youtube.com/live/35HocgG7JAk?si=9rcEfGew9rTGgztC

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος. Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, καθώς όλοι διαδραματίζουν θεσμικό ρόλο στην προστασία των παιδιών και δήλωσε «Όλα ξεκίνησαν 28 χρόνια πριν όταν ένα μικρό παιδί, ο γιος μου, φεύγοντας μου άφησε αυτή την παρακαταθήκη αλλά και σε εσάς, που ενώσατε τις δυνάμεις σας. Το ‘’Χαμόγελο’’ υπηρετεί τους θεσμούς του κράτους, καθώς ο ρόλος ενός εθελοντικού Οργανισμού είναι να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά, και το «Χαμόγελο» το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξιοποιείστε μας στο μέγιστο!». Αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό και συνέχισε παρουσιάζοντας νέες υπηρεσίες και πρωτοβουλίες του Οργανισμού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  • Missing Alert Protocol: αξιοποίηση και χρήση του εξειδικευμένου πρωτοκόλλου Missing Alert Protocol, που δημιούργησε ο Οργανισμός στο πρότυπο του Herbert Protocol της Αγγλίας, στα εργαλεία του Οργανισμού και της ΕΛ.ΑΣ
  • Amber Alert Hellas SMS: Ενεργοποίηση και στη χώρα μας, της υπηρεσίας Amber Alert SMS, που είναι διαθέσιμη σε όλα τα κινητά Android και IOS
  • Ψήφιση Νόμου για Πρόληψη & Αντιμετώπιση Εξαφανίσεων Ανηλίκων, που περιλαμβάνει θεσμοθέτηση πλαισίου δράσης όλων των συναρμόδιων φορέων (δημόσιων, ιδιωτικών και εθελοντικών), των μεθόδων και προγραμμάτων πρόληψης του φαινομένου καθώς και την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων για την μείωση στο ελάχιστο των εσφαλμένων κινήσεων.
  • Συνεργασία με του Οργανισμού με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, χάρη στην οποία οι συμπολίτες μας απέκτησαν πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των 4 Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης που λειτουργεί.

Στην ομιλία του ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι επιμένουν να υπηρετούν την Κοινωνία Πολιτών, να τη συντηρούν, να τη διατηρούν, να την ενισχύουν και να την υπηρετούν. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ανήκει σε αυτούς».

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πρωθυπουργού απήυθυνε η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Μαρίνα Στέφου η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε «Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για όλα τα παιδιά που έχουν αρπαχθεί ή εξαφανιστεί σε Ελλάδα και Εξωτερικό, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και του συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση του ζητήματος σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα στέλνουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους γονείς των εξαφανισμένων παιδιών και τους θυμίζουμε ότι η Πολιτεία βρίσκεται πάντα δίπλα τους, καταβάλλοντας συνεχείς και άοκνες προσπάθειες προκειμένου τα παιδιά να γυρίσουν πίσω στην οικογένειά τους».

Ως ένδειξη θαυμασμού αλλά και ενός μικρού «ευχαριστώ» για όσα έχει προσφέρει στο πεδίο των Εξαφανίσεων, τη γνώση και τις διαδικασίες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται διεθνώς, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απένειμε το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» στον Alain Remue, 1ο Επίτροπο – Διοικητή Μονάδας Αγνοούμενων Ατόμων, της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Ο Alain Remue συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στα ελληνικά και επισήμανε «Στην Interpol έχουμε ένα σλόγκαν ‘’πρέπει να σκεφτόμαστε παγκόσμια και να δρούμε τοπικά’’ κάτι που κάνει ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ στην Ελλάδα δρα τοπικά αλλά υιοθετεί και προσαρμόζει στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας κάθε διεθνή πρωτοβουλία, κάθε διεθνή καλή πρακτική για να υποστηρίξει αποτελεσματικά και έμπρακτα κάθε συνάνθρωπό μας που αγνοείται και φυσικά την οικογένειά του».

Απονομή του Βραβείου «Ανδρέας Γιαννόπουλος» πραγματοποιήθηκε και στην Ομάδα SupportCY της Τράπεζας Κύπρου για την αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη της με τον Οργανισμό σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές, πλημμύρες κ.ά., κατά τα τελευταία χρόνια συνεργασίας. Η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας Τράπεζας Κύπρου, κα. Έλλη Ιωαννίδου με χαρά παρέλαβε το βραβείο και ανέφερε «Σας ευχαριστώ θερμά για ακόμη μια φορά για την τιμή να λάβουμε αυτό το πολύ σπουδαίο βραβείο από εσάς το βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» και σας διαβεβαιώνω πως η Τράπεζα Κύπρου, οι εθελοντές και οι εθελόντριες μας θα βρίσκονται στο πλευρό του “Χαμόγελου” όποια στιγμή κι αν χρειαστεί, όπως βρίσκεστε και εσείς στο δικό μας»

Στατιστικά στοιχείων εξαφανίσεων Ανηλίκων και Ενηλίκων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, παρουσίασε η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις Παιδιών και Ενηλίκων του Οργανισμού, κα Ειρήνη Ριζοπούλου η οποία αναφέροντας πως το βασικό προφίλ του εξαφανισμένου παιδιού στην Ελλάδα είναι κορίτσι, εφηβικής ηλικίας και  ελληνικής καταγωγής υπογράμμισε «Πρωταρχικός στόχος σε μια εξαφάνιση είναι η άμεση εύρεση του αγνοούμενου, και να είναι ασφαλής. Όταν πρόκειται για παιδιά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ένα παιδί που βρίσκεται μακριά από τους ανθρώπους που το φροντίζουν είναι ένα παιδί σε κίνδυνο». Βασικό προφίλ του εξαφανισμένου παιδιού στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι κορίτσι εφηβικής ηλικίας και ελληνικής καταγωγής.

Εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., ο Αστυνομικός Διευθυντής και Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης, Αναζητήσεων, Αρχείου και Ταυτοτήτων, κος Νικόλαος Σγουρός επισήμανε για τη συνεργασία με τον Οργανισμό «Προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο των εξαφανισμένων παιδιών, πραγματοποιείται συνεργασία πολλών φορέων με την ευρύτερη έννοια του όρου και το “Χαμόγελο” πολλές φορές λειτουργεί αποτελεί τον καταλύτη στις ενέργειες αυτές».

Η Συντονίστρια Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κα. Πηγή Πρωτοψάλτη παρουσίασε τις σημαντικές διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού για την πρόληψη και διαχείριση περιστατικών εξαφανίσεων ανηλίκων και ενηλίκων. Μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, το  το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC), το Global Missing Children, το Meta κ.ά. και τόνισε «Στόχος είναι να ανταλλάσσονται καλές πρακτικές και να βελτιώνονται οι υπηρεσίες και να αναπτύσσεται διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των κρατών»Στη συνέχεια της Συνάντησης προβλήθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από τους πολύτιμους συνεργάτες (ICMEC, MCE, Meta, Toyal Canadian Mounted Police, Australian Police) που θα επιθυμούσαν να βρίσκονται σε αυτή τη σημαντική Συνάντηση. 

Δείτε τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα εδώ: INTERNATIONAL ADRESSES FINAL.mp4

Για την πολύτιμη υποστήριξη και πρωτοβουλία τους για υλοποίηση αγώνων ανθρωπιστικού σκοπού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απένειμε τιμητική πλακέτα στην Ποδοσφαιρική Ομάδα «Έλληνες Επίλεκτοι» όπου ο αρχηγός της ομάδας και δημοσιογράφος, κος Αργύρης Κωστάκης αφιέρωσε την τιμητική πλακέτα στον Ανδρέα Γιαννόπουλο εκφράζοντας τη τιμή που νιώθει η Ομάδα για την πλακέτα αυτή.

Στατιστικά Στοιχεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

2023:

  • 8.354 τηλεφωνικές κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • Εξαφάνιση και αναζήτηση 186 παιδιών
  • Εξαφάνιση και αναζήτηση 160 ενηλίκων
  • Πρόληψη σε 1.300 μαθητές και μαθήτριες, 98 γονείς και κηδεμόνες, 704 εκπαιδευτικούς

1ου 4μήνου 2024, του Οργανισμού:

  • 3.814 τηλεφωνικές κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • Εξαφάνιση και αναζήτηση 81 παιδιών
  • Εξαφάνιση και αναζήτηση 50 ενηλίκων
  • Πρόληψη σε 511 μαθητές και μαθήτριες, 432 γονείς και κηδεμόνες, 51 εκπαιδευτικούς

Στατιστικά ΕΛ.ΑΣ:

  • 2022
    • 37 Amber Alert για 39 παιδιά
      • 17 κορίτσια
      • 22 αγόρια
  • 2023
    • 274 Εξαφανίσεις – 175 κορίτσια και 99 αγόρια
    • 256 Ευρέσεις – 166 κορίτσια και 90 αγόρια
    • 18 Αναζητούνται – 9 κορίτσια και 9 αγόρια

Στατιστικά στοιχεία για το 2023 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe). Διαχειρίστηκαν:

  • 45.154 κλήσεις
  • 1.886 μηνύματα μέσω Chat εφαρμογών
  • 6.719 emails
  • 7.262 υποθέσεις εξαφάνισης ανηλίκων
  • 106 υποθέσεις εξαφάνισης ανηλίκων εξαιτίας διαδικτυακού grooming και εκμετάλλευσης
  • 349 υποθέσεις διακρατικής εξαφάνισης ανηλίκων

Στατιστικά στοιχεία από το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC):

  • 8 εκατομμύρια παιδιά υπολογίζεται ότι εξαφανίζονται διεθνώς κάθε χρόνο
  • 250.000 παιδιά – 1 παιδί κάθε 2 λεπτά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη
  • 1 παιδί εξαφανίζεται κάθε 8 λεπτά στην Ινδία
  • 70.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Κίνα
  • 2.300 παιδιά εξαφανίζονται κάθε ημέρα στις Η.Π.Α.

Με αφορμή τη Συνάντηση και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, πραγματοποιήθηκε προβολή trailer της νέας ταινίας μικρού μήκους από το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις Παιδιών & Ενηλίκων του Οργανισμού σε συνεργασία με την PSDM Athens, με τίτλο «Η Νεφέλη αγνοείται», όπου ένα 16χρονο κορίτσι λόγω του εκφοβισμού που δέχεται και της μοναξιάς που νιώθει τρέπεται σε φυγή, και βιώνει καταστάσεις τραυματικές. Δείτε το trailer εδώ: TRΑILER Η ΝΕΦΕΛΗ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ.mp4

Την εκδήλωση μετέφρασαν στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα οι διερμηνείς, κα. Βασιλική Αλεξανδρή, κα. Ανδρονίκη Ξανθοπούλου και κα. Ροζαλία Φουντά, από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει με «Το Χαμόγελο του Παιδιου».

Τη συνάντηση ολοκλήρωσε ένα βίντεο από τα παιδιά του παιδικού σταθμού «Λιλιπούπολη», όπου έστειλαν βιντεοσκοπημένο το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση αυτή, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές της εκδήλωσης για την πολύτιμη προσφορά αλλά και την αμέριστη εμπιστοσύνη τους.

Ένα ιδιαίτερο «Ευχαριστώ» στον Χορηγό της Εκδήλωσης, διαχρονικό συνεργάτη αλλά και φίλο του Οργανισμού, την Euroins Ελλάδος, που αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου του «Χαμόγελου» προς όφελος των παιδιών, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en