Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διαγωνισμός ορθογραφίας «Μάχες Λέξεων»

Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30 θα διεξαχθεί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η ημιτελική και η τελική φάση του Διαγωνισμού Ορθογραφίας των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας,

«Μάχες Λέξεων 2014»

Η διοργάνωση γίνεται με συνεργασία:

  • Της «Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας»
  • Των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 1ης και 2ης Περιφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
  • Της «Θουκυδιδείου» Ακαδημίας
  • Του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Νηπιαγωγείου & 15ου Δημοτικού Σχολείου και
  • Του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου

Στην ημιτελική φάση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 με 13:00, θα διαγωνιστούν κεκλισμένων των θυρών 128 μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, οι οποίοι ξεχώρισαν στα σχολεία τους.

Στην Τελική Φάση η οποία και θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, δηλαδή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας,  σε ανοικτή εκδήλωση για το κοινό και θα διεξαχθεί στις 19:30,  θα διαγωνιστούν οι 30 μαθητές και μαθήτριες που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία στον πρωινό γύρο.

Σας περιμένουμε όλους σε μια μεγάλη γιορτή λέξεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κοινωνικός τουρισμός | Ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα για το 2024-25

Εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να κάνουν οικονομικές διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι που έλαβαν το σχετικό ΦΕΚ το 2023 και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη, πρέπει να το ενεργοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.
Σε ότι αφορά το νέο πρόγραμμα 2024 – 25 αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς εβδομάδες, προς το τέλος Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω.

Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έτσι λοιπόν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

cretalive.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξήσεις στις συντάξεις | Ποιες έχουν «κλειδώσει» και ποιες εκκρεμούν

Mία συν μία οριζόντια αύξηση στις συντάξεις βρίσκεται στο σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου για το 2025.

Η πρώτη αύξηση έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλεφτεί στο πρόγραμμα σταθερότητας του (δημοσιονομικού κόστους 400 εκατ. ευρώ) και δεν είναι άλλη από εκείνη που αφορά όλους τους συνταξιούχους και θα υπολογιστεί με βάση το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό φέτος. Οι μέχρι τώρα μακροοικονομικές εκτιμήσεις “δείχνουν” αύξηση 2,5%.

Η δεύτερη αύξηση δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε έχει “κλειδώσει”, πλην όμως αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης έχουν δημόσια αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό: Ο λόγος για την αλλαγή της “αρχιτεκτονικής” των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων (με κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ και επικουρικές πάνω από 300 ευρώ), όχι μόνο στις κύριες συντάξεις, αλλά όπως έχει αποκαλύψει το newsit.gr και στις επικουρικές συντάξεις, η οποία θα οδηγήσει σε έμμεση αύξηση των αποδοχών των συνταξιούχων.

Επίσης, εκείνο το σενάριο, το οποίο φαίνεται να προκρίνεται είναι οι νέες εισφορές να επιβάλλονται στα όρια κάθε εισοδηματικής κλίμακας και όχι από το πρώτο ευρώ, ενώ εξετάζεται να μπει και “κόφτης” στις μειώσεις, καθώς μετά την καταβολή της εισφοράς το ύψος της σύνταξης δεν θα πέφτει κάτω από το πλαφόν του κλιμακίου επί του οποίου επιβλήθηκε η εισφορά.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στον πάγο οι σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας | Το Βερολίνο ανακάλεσε στον πρέσβη της στη Μόσχα

Τον πρέσβη της στη Μόσχα, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπνσντορφ, ανακάλεσε στο Βερολίνο η κυβέρνηση για διαβουλεύσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων.

Η ανάκληση έγινε τρεις ημέρες αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) και των εταιρειών άμυνας, αεροδιαστημικής και πληροφορικής της χώρας. Η επιστροφή του απεσταλμένου διατάχθηκε μόλις μία ημέρα πριν από την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γερμανία δεν θα εκπροσωπηθεί στην ορκωμοσία του Πούτιν την Τρίτη (7/5) για την επόμενη εξαετή θητεία του, η οποία επισφραγίστηκε με συντριπτική νίκη στις εκλογές του Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βερολίνο κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια εκστρατεία που, όπως λέει, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από μια ομάδα που συνδέεται με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU της Μόσχας.

Επικαλούμενη μια έρευνα για μια κυβερνοεπίθεση του 2023 εναντίον του SPD, το οποίο ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ κατηγόρησε την ομάδα APT28, η οποία «κατευθύνεται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας».

Η ομάδα, γνωστή και ως Fancy Bear, έχει κατηγορηθεί για δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι στο επίκεντρο των επιθέσεων βρέθηκαν επίσης γερμανικές εταιρείες, μεταξύ άλλων στους τομείς της άμυνας, της αεροδιαστημικής και της πληροφορικής, καθώς και στόχοι που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

cnn.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en