Διαγράφουν μέλη των συλλόγων τους οι δάσκαλοι | Στον “πάγο” όσοι συμμετείχαν στην αξιολόγηση
Δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού Καβάλας αύριο Τρίτη λόγω γενικής συνέλευσης και εκλογών του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας. Οι εργασίες της τακτικής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης αρχίζουν αύριο στις 8.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Από τη 1.00 το μεσημέρι μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, ψηφίζεται το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και εκλέκτορες – αντιπρόσωποι στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η ψηφοφορία θα γίνει στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας.
Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πριν τις εκλογές στη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, θα προταθεί η διαγραφή από μέλη του συλλόγου του διευθυντών σχολείων αλλά και δύο σχολικών συμβούλων, που είναι γραμμένοι στο σύλλογο της Καβάλας, αλλά εργάζονται σε όμορους νομούς με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στην διαδιακασία της αξιολόγησης στην οποία το σώμα αποφάσισε να εμποδίσει με κάθε τρόπο.
Η γενική συνέλευση θ΄ αποφασίσει για τη διαγραφή των παραπάνω μελών του συλλόγου, σε
Στο νομό μας η αξιολόγηση εξελίσσεται κανονικά, παρά τις αντιδράσεις. Έτσι θα προταθεί στη γενική συνέλευση αύριο η διαγραφή των τριών εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης και η οποία εξελίσσεται.