Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διάκριση για την Περιφέρεια ΑΜΘ στην εκδήλωση «Bravo Sustainability Awards 2018»

image_print

Ένα βραβείο και μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικά απέσπασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 9 η απονομή των βραβείων «Bravo Sustainability Awards», που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018. Η Περιφέρεια ΑΜΘ βραβεύθηκε για τη δράση της με τίτλο «Ψηφιακός Χάρτης: Εποπτικό Σύστημα Ελέγχου στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Φροντίδα στην ΠΕ Δράμας», η οποία διακρίθηκε ανάμεσα σε 87 υποψηφιότητες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατηγορία «Governance» (Διακυβέρνηση). Ο θεσμός «Bravo Sustainability Awards» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις, την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών σε πέντε κατηγορίες: «Governance» (Διακυβέρνηση), «Market» (Αγορά), «Environment» (Περιβάλλον), «Society» (Κοινωνία) και «In Action» (Συνεργασίες). Η φετινή 9 η απονομή των βραβείων διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ενέργειας Περιβάλλοντος και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Η δράση «Ψηφιακός Χάρτης» της Περιφέρειας ΑΜΘ που βραβεύτηκε είναι μια ψηφιακή χαρτογράφηση πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών πληροφοριών οι οποίες καθημερινά συγκεντρώνονται, αξιολογούνται και καταχωρούνται σε ειδικά ψηφιακά μητρώα. Προτάθηκε και σχεδιάστηκε από την υπάλληλο της Περιφέρειας κ. Αικατερίνη Κετσιμπάση και εφαρμόζεται ήδη από το Τμήμα Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με προοπτική να διευρυνθεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια και να είναι προσβάσιμη στους πολίτες. Η ανάδειξη του «Ψηφιακού Χάρτη» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Bravo Sustainability Awards 2018» έγινε μέσα από μια διαδικασία διαλόγου και αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν 9.250 πολίτες και 130 κοινωνικοί εταίροι με κατάρτιση και εμπειρία σε θέματα Αυτοδιοίκησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στην τελετή απονομής των βραβείων, την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπονόβας, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δελτίο Τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα : Αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε!

image_print

Μια οικογενειακή τραγωδία γράφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) στον Κορύλοβο Δράμας, όταν ένας αστυνομικός στο επάγγελμα, αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ η γυναίκα του, επίσης αστυνομικός, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο σπίτι της και μεταφέρθηκε αρχικά εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς, μετά από λίγη ώρα, το θύμα εξέπνευσε στα τραύματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα του φονικού.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρυσούπολη : Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης – Μια Περίοδος, Δέκα Πρωθυπουργοί, Έντεκα Πρωθυπουργίες»

image_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτειολογίας κ. Θανάση Διαμαντόπουλου με τίτλο: «Οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης – Μια Περίοδος, Δέκα Πρωθυπουργοί, Έντεκα Πρωθυπουργίες».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παράρτημα Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης, σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Νέστου, στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας Χρυσούπολης.

Ιδιαίτερη σημασία προσδίδει στο γεγονός ότι η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στη Χρυσούπολη, αναδεικνύοντας τον ρόλο της περιφέρειας ως χώρου παραγωγής δημόσιου διαλόγου και πολιτικού προβληματισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Νέστου και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια αμιγώς υπερκομματική πρωτοβουλία, με στόχο την ιστορική προσέγγιση και τον γόνιμο διάλογο γύρω από μια καθοριστική περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δικηγόρος και Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Βουλευτής, κ. Αθανάσιος Γλαβίνας και ο κ. Κρις Σπύρου, πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσαϊρ και επί σειρά ετών επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Πολιτεία.

Οι εισηγητές ανέλυσαν κρίσιμες πτυχές της Μεταπολίτευσης, φωτίζοντας τον ρόλο και την πολιτική παρακαταθήκη των Πρωθυπουργών που σημάδεψαν την περίοδο αυτή, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για τις μεγάλες πολιτικές, κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις των Βουλευτών κ. Τάσου Δημοσχάκη και κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και του πρώην Υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή, οι οποίοι μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και χαρακτηριστικά περιστατικά από τη συνεργασία τους με Πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος, η Βουλευτής Καβάλας κ. Αγγελική Δεληκάρη, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Στέλλα Στόγια, ο Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ κ. Γεώργιος Κέλλης, ο Υποστράτηγος κ. Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχος κ. Λάμπρος Τσιάρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Σιμούδης, ο Λιμενάρχης Καβάλας Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Αθανάσιος Βρύζας, ο Διοικητής Ασφάλειας Καβάλας κ. Αθανάσιος Κοψίδας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης Αντιπύραρχος κ. Παναγιώτης Παντζαρτζίδης, καθώς και ο πρώην Υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Το Παράρτημα Καβάλας της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές και τους πολίτες που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι ο ουσιαστικός διάλογος για την πολιτική ιστορία, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εξακολουθεί να αποτελεί ζωντανό ζητούμενο της κοινωνίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράταση έως τις 22 Ιουνίου για τον καθαρισμό οικοπέδων – Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα

image_print

Μικρή παράταση στην προθεσμία καθαρισμού των οικοπέδων έδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν πλέον περιθώριο έως και τις 22 Ιουνίου για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αξιολόγησε τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα. Παράλληλα, το Υπουργείο απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επισπεύσουν τις εργασίες καθαρισμού, καθώς οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται το επόμενο διάστημα αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en