Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσκόπηση Interview | Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές

Τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες ψηφίζουν κόμμα και βουλευτές παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Interview για την Politic.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διενεργήθηκε τον Ιανουάριο, με τις εκλογές να πλησιάζουν αν και δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν το κόμμα που εξυπηρετεί με το πρόγραμμά του, τις προσωπικές τους ανάγκες και τον βουλευτή που πείθει περισσότερο με τον πολιτικό του λόγο.

Ο ψηφοφόρος πιστεύει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον επηρεάζουν στις πολιτικές του επιλογές αλλά κρίνει ότι σε γενικότερο πλαίσιο καθορίζουν την κοινή γνώμη. Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι έχει μετανιώσει τόσο για το κόμμα όσο και για υποψήφιο που έχει ψηφίσει στο παρελθόν.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»

Το σχέδιο νόμου έχει τέσσερα βασικά σκέλη. Με το πρώτο συστήνεται το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, ενώ στο δεύτερο σκέλος περιλαμβάνονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο τρίτο συστήνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σώμα Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας και το τέταρτο σκέλος περιλαμβάνει επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά..

Στο νομοσχέδιο υπάρχει επίσης πρόβλεψη για ειδική αποζημίωση πληρωμάτων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολή και ειδική αποζημίωση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδικές αποστολές. Τα ποσά για τις δύο κατηγορίες ανέρχονται σε 24 εκατομμύρια ευρώ και 16 εκατομμύρια ευρώ ετησίως αντίστοιχα.

Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για μειωμένη θητεία, αλλά και ρυθμίσεις για φοιτητές σε ορισμένες ειδικότητες.

Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου υπάρχει πρόβλεψη για αναγκαστική απαλλοτρίωση παρακείμενων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις χώρων για λόγους πυρασφάλειας.

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ξεκίνησε την 30ή Απριλίου 2024, και θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ευριπίδης Στυλιανίδης | Θέμα δανείων των ποντίων και χρηματοδότηση αγροτών

Σε σύσκεψη εργασίας, ενόψει Ευρωεκλογών, στο Μαξίμου συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συζητήθηκε η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στη Β. Ελλάδα και θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την Κυβέρνηση.

Ο Ε. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο καίρια ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Το ένα, αφορά στα ζητήματα των αγροτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την όσο το δυνατόν ταχύτερη χρηματοδότηση και περαιτέρω στήριξη τους, παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης της νέας ΚΑΠ.

Το δεύτερο, αφορά στην ανάγκη νέας διευκολυντικής ρύθμισης για τα εκκρεμή δάνεια των Παλιννοστούντων Ποντίων που έχουν περιέλθει μετά την προηγούμενη παρέμβαση στο δημόσιο, ώστε να παραταθεί η προθεσμία των 120 δόσεων.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και διαδέχθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (επίσης ΚΥΣΕΑ).

Στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και οι Υπουργοί:

  • Εξωτερικών.
  • Εθνικής Άμυνας.
  • Προστασίας του Πολίτη.
  • Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, από σήμερα αρχίζει επισήμως η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Ήδη, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν απευθύνει «ισχυρή σύσταση» στους συμπολίτες μας «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και «να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en