Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα προπληρώνουν πλέον τα γυαλιά που αγοράζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ανήρτησε σήμερα πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών.

 Εως σήμερα, ο ασφαλισμένος κατέβαλε ο ίδιος την δαπάνη για γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια.   Με τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, η διαδικασία για τον ασφαλισμένο απλοποιείται, καθώς οι δεν θα προπληρώνουν πλέον για την αγορά οπτικών ειδών.
Παράλληλα, αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με την εξάλειψη των φαινομένων συνωστισμού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή αιτημάτων αποζημίωσης, ενώ «απελευθερώνεται» προσωπικό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού που μέχρι σήμερα ασχολείται με την πρωτοκόλληση των αιτημάτων.   Μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, παρελήφθησαν περίπου 29.000 αιτήματα ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα για την κατηγορία των οπτικών. Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περισσότερα από 95.000 αιτήματα μόνο για οπτικά είδη.

Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.   Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).  Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

apithano.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ομαλή η διεξαγωγή των εκλογών για το ΤΕΕ ΑΜ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 120 χιλιάδες Μηχανικοί για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου θα αναδείξουν με την ψήφο τους τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και όλων των περιφερειακών οργάνων.

Κάλεσμα ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχή διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, δηλώνοντας «οι μηχανικοί να επιλέξουν τους καλύτερους»

Ειδικότερα, από τις 8 το πρωί, οπότε άνοιξαν οι κάλπες και όσο περνάει η ώρα αυξάνεται η προσέλευση και στην πόλη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Β. Μητλιάγκα | «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

Μήνυμα της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπήρξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί Εθνική καταστροφή. Ελληνικές πόλεις με συνεχή, αδιάκοπη ζωή και πολιτισμό, καταστράφηκαν, ενώ ιδρύματα, σχολεία κι εκκλησιές έκλεισαν κι ερημώθηκαν. Συνολικά καταστράφηκαν 815 κοινότητες, 1.134 εκκλησίες, 960 σχολεία, ενώ 353.000 κάτοικοι σφαγιάστηκαν και πέθαναν από τις κακουχίες και την πείνα.

Σήμερα, 105 χρόνια μετά τα θύματα του κινήματος των Νεότουρκων ζητούν και περιμένουν δικαίωση. Δεν πρέπει επίσης, να λησμονούμε και τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι εκτοπίστηκαν και δεινοπάθησαν στον δρόμο της προσφυγιάς. Χρέος και καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ τα όσα διαδραματίστηκαν την 19η Μαΐου 1919 στους προγόνους μας.

Γιατί όπως έχει γράψει και ο δημοσιογράφος, μεταφραστής, ποιητής και συγγραφέας Κώστας Μαυρόπουλος: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en