Δεν αποσύρει την μήνυση για τα αδέσποτα ο Αίσωπος | Συνάντηση με τους αντιδήμαρχους Κ. Χιώτη – Πρασσά και Γ. Φιλόσογλου

Πάνω από μία ώρα συζητούσαν οι δύο αντιδήμαρχοι, της Καθαριότητας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και Παιδείας Γιώργος Φιλόσογλου, στο γραφείο της κ. Πρασσά, με τη διοίκηση του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος» για μία κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Διακόπτοντας την συνάντηση για να μιλήσουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τη πλευρά της η Κ. Χιώτη-Πρασσά τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το σωματείο θα ξεκινήσει, μόνο όταν αποσυρθεί η μήνυση που κατατέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον «Αίσωπο» λόγω της βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι σε αδέσποτο ζώο από ανεκπαίδευτα συνεργεία περισυλλογής με τη γνωστή φασαρία που δημιουρ΄γθηκε γύρω από το θέμα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Ρουσόπουλος επιφυλάχθηκε για τη απόσυρση της μήνυσης και ανέφερε ότι ο «Αίσωπος» θα τοποθετηθεί σύντομα με δελτίο Τύπου.

Αργότερα εκδόθηκε το δελτίο τύπου από πλευράς του «Αίσωπου» από το οποίο φαίνεται όμως να μην αποσύρεται η μήνυση που έχει κατατεθεί:

«Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση του Σωματείου με τους Αντιδημάρχους κα. Πρασά και κ. Φιλόσογλου, τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τις διαδικασίες περισυλλογής και επανένταξής τους και συμφωνήσαμε ότι είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Διαφωνούμε με την μαζική περισυλλογή αδέσποτων ζώων και την τοποθέτηση τους σε ταΐστρες στα όρια της πόλης, επιθυμούμε και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα αδέσποτα, με ηλεκτρονική σήμανση, τα οποία θα συμβιώνουν αρμονικά με τους πολίτες στο οικείο περιβάλλον τους εντός της πόλης.

Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εκκαθάριση της πόλης από αδέσποτα ζώα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το αστικό περιβάλλον και ο εξορισμός τους σε σημεία εκτός της πόλης, θα επιβαρύνει καθοριστικά την υγεία τους και την ψυχολογία τους και θα σηματοδοτήσει την απαρχή περιστατικών βίας και κακοποίησης των ζώων αυτών, τα οποία θα εξαναγκαστούν να επιβιώσουν σε εχθρικό περιβάλλον.

Σε ότι αφορά πιθανή «απόσυρση» της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε χτες από το σωματείο μας και αφορά υπόθεση κακοποίησης κατά τη διάρκεια περισυλλογής σκύλου, ενημερώνουμε ότι το Σωματείο δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε και την δυνατότητα να αποσύρει την καταγγελία που έγινε, αφού υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν κακοποίηση. Αν ισχύει το αντίθετο, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας στα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια της περιοχής ευθύνης μας, ευελπιστούμε να συνεργαστούμε με το Δήμο Καβάλας ώστε μαζί να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρουσόπουλος

Η Γ. Γραμματέας
Αθηνά Αλχαζίδου

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OP2VGhrosB0&feature=youtu.be[/youtube]