Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | 3η Συνάντηση του έργου Η2020 NEXOGENES

image_print

 Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί, στο κτίριο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.), η 3η Συνάντηση (Workshop) Εμπλεκομένων Φορέων στο πλαίσιο του έργου Η2020 NEXOGENES αλλά και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 όπου θα διεξαχθεί επίσκεψη στον ποταμό Νέστο.

Η 3η συνάντηση θα διενεργηθεί από τον Δήμο Νέστου με τη συμμετοχή του εταίρου Δήμου Gotse Delchev (Βουλγαρία) σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ελλάδα) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ελλάδα) και με συμμετοχή εταίρων από τη Γερμανία στο πλαίσιο του Έργου H2020 NEXOGENESIS.
Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Καβάλα: Με επιτυχία η παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» της ΣΑΕΚ

Καβάλα – Θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» από τη Θεατρική Σκηνή της ΣΑΕΚ Καβάλας
image_print

Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 η θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» από τη Θεατρική Σκηνή της Δημόσιας ΣΑΕΚ Καβάλας.

Η παράσταση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και ανέβηκε σε σκηνοθεσία και διασκευή του Ευθύμιου Ακριτίδη, εκπαιδευτή του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης της ΣΑΕΚ, με την υποστήριξη και τη συνδρομή της επίσης εκπαιδεύτριας του ίδιου τμήματος, Καλλιόπης Πρεπόνη.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων, στην Πετρούσα Δράμας, ο οποίος παραχώρησε ευγενικά τον χώρο του, στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους δημιουργούς και το έργο της σχολής.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές της ΣΑΕΚ Καβάλας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την άψογη φιλοξενία.

Καθοριστική για το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα της παράστασης ήταν και η συμβολή της τοπικής επιχείρησης, του καφέ «Ριφιφί», που προσέφερε τα σκηνικά.

Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής γέμισαν την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους σπουδαστές για τις ερμηνείες τους.

Η Δημόσια ΣΑΕΚ Καβάλας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες των νέων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Στον νέο χώρο λειτουργεί από σήμερα το ΤΕΠ του Νοσοκομείου

Καβάλα – Νέος ανακαινισμένος χώρος Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο
image_print

Στον νέο, πλήρως ανακαινισμένο χώρο θα λειτουργεί από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Νοσοκομείου, η λειτουργία του ΤΕΠ στον νέο χώρο ξεκινά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση – Αναδιάρθρωση – Ανακαίνιση και Εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας».

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αναφέρει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και ζητά την κατανόηση όσων προσέλθουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του στον νέο χώρο.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης από την Καβάλα: «Προχωρούμε για το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών»

image_print

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της δημόσιας υγείας, αλλά και σαφείς δεσμεύσεις για τη συνεχή αναβάθμιση των υγειονομικών υποδομών, έστειλε από την Καβάλα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και του νέου Τμήματος Στεφανιογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του «καλύτερου ΕΣΥ όλων των εποχών».

Η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στην Καβάλα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία το Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών επενδύσεων και έργων εκσυγχρονισμού. Τα εγκαίνια των νέων δομών σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός Υγείας εξήρε το επίπεδο λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «υπέροχο νοσοκομείο» που βελτιώνεται συνεχώς μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και επενδύσεις. Παράλληλα, αναγνώρισε τη συμβολή της διοίκησης, των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού, τονίζοντας ότι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας εξαρτάται τόσο από τις υποδομές όσο και από τους ανθρώπους που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Στεφανιογραφίας, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του νοσοκομείου. Η λειτουργία τους αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, μειώνει τις ανάγκες μετακίνησης ασθενών σε άλλα νοσοκομεία και ενισχύει τον ρόλο της Καβάλας ως σημαντικού υγειονομικού κέντρου για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν αποτελούν μεμονωμένες κινήσεις, αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως ανέφερε, σε νοσοκομεία και δομές υγείας σε όλη τη χώρα υλοποιούνται έργα ανακαίνισης, ενεργειακής αναβάθμισης, προμήθειας νέου εξοπλισμού και δημιουργίας σύγχρονων τμημάτων, με αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα βαδίζει προς ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Σημαντικό μέρος της επίσκεψης αφιερώθηκε και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο υπουργός εξήρε το έργο της Περιφέρειας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υψηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων και στην αποτελεσματική αξιοποίησή τους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων. Η αναφορά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χρηματοδότηση και η σωστή διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχή ολοκλήρωση έργων που αφορούν τόσο την υγεία όσο και άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων. Ανέφερε ότι η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη στελέχωση των μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στην Καβάλα είχε και έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς αποτέλεσε ευκαιρία για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου στον τομέα της υγείας. Μέσα από τις δηλώσεις του, ο υπουργός επιχείρησε να αναδείξει τη στρατηγική που ακολουθείται για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, παρουσιάζοντας τα έργα που ολοκληρώνονται και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ήταν ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης και ότι οι πολίτες θα δουν τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Για την Καβάλα, η επίσκεψη αυτή άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα. Τα νέα έργα στο νοσοκομείο, οι δεσμεύσεις για περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών και η αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον. Το ζητούμενο πλέον είναι οι εξαγγελίες να μετατραπούν σε διαρκές αποτέλεσμα, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία στη Βόρεια Ελλάδα και να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en