Δ. Βασιλειάδης | Γιατί απέτυχαν οι δημοσκοπίσεις σε Βρετανία και Ισπανία (ΒΙΝΤΕΟ)
Την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Βρετανία και Ισπανία κλήθηκε να κάνει ο γνωστός δημοσκόπος Δ. Βασιλειάδης στην εκπομπή ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τον Γ. Χατζηεμμανουήλ αναλύωντας για ποιο λόγοι οι δημοσκόποι έπεσαν έξω στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των δύο κρίσιμων εκλογικών μαχών. Αρχικά αναφέρθηκε στην περίπτωση της Βρετανίας εξηγώντας πως το ίδιο το πολιτικό σκηνικό ήταν θολό αφού στα δύο βασικά κόμματα, τους Εργατικούς και τους Συντηριτικούς υπήρχαν τάσεις τόσο υπέρ του BREXIT όσο και υπέρ του BREMAIN.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην αποτυχία των Ισπανικών exit polls που έδιναν τους Podemos δεύτερο κόμμα αλλά κατέληξε τρίτο πίσω από τους Σοσιαλιστές.
Ο κ. Βασιλειάδης τέλος προέβλεψε πως μέχρι την άνοιξη του 17’ θα έχουμε εκλογές και στην χώρα μας και πως η σημερινή κυβέρνηση είναι βραχύβια.