Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Δ. Αλεξανδρούπολης | Διευκρινίσεις για τη μη διεξαγωγή της Πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών στο δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης

Στο Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρεται επί λέξη ότι…

“Σχετικά με τη μη διεξαγωγή της Πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ακυρώθηκε και από την Επανομή όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί, και προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι τα αιτήματα των μοτοσικλετιστών ήταν δυσανάλογα του ενδεχόμενου οφέλους που θα προέκυπτε για την τοπική κοινωνία και οικονομία από την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, εκτός του γεγονότος ότι δεν αποδέχτηκαν πρόταση του Δημάρχου για μείωση του αντιτίμου παραμονής τους κατά 80%, ήτοι στα 3 ευρώ έκαστος αντί των 11,5 ευρώ που αντιστοιχεί σήμερα στο ημερήσιο κόστος διαμονής ενός ατόμου μιας μοτοσικλέτας και μιας σκηνής, γεγονός που καταδεικνύει την εκ των προτέρων καλή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, το όργανο εκπροσώπησής τους ζήτησε τη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων εντός του κάμπινγκ για τη διάρκεια παραμονής τους, τα οποία ο Δήμος μισθώνει σε ιδιώτες, για τους οποίους προκύπτουν διαφυγόντα κέρδη από μια τέτοια ενέργεια. Αντ’ αυτού ζήτησαν να φέρουν δική τους εταιρία κέτερινγκ από άλλη πόλη, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες εστίασης των μοτοσικλετιστών μελών της λέσχης τους αποκλειστικά, δίνοντας την εκμετάλλευση σε Αθηναίο επιχειρηματία ο οποίος κατέβαλε 25.000 ευρώ στην λέσχη και ο οποίος δεν θα προσλάμβανε ούτε ένα δημότη Αλεξανδρούπολης για απασχόληση. Επίσης ζήτησαν τη δέσμευση 20 περίπου δημοτικών υπάλληλων για να καλύψουν ανάγκες καθαριότητας του χώρου και αποκομιδής των απορριμμάτων, την τοποθέτηση εξέδρας στην παραλία προκειμένου να διεξάγουν πάρτι με ζωντανή μουσική που θα συνεχιζόταν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηρεμία της περιοχής και των περιοίκων και ιδιαίτερα των επαναλαμβανόμενων παραθεριστών του κάμπινγκ που κάθε καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια μας τιμούν με την παρουσία και την προτίμησή τους. Επίσης, ζήτησαν χρηματική ενίσχυση ποσού 10.000 ευρώ όπως έτυχαν άλλη χρονιά από άλλο δήμο, που όμως δεν διευκρίνισαν  (γεγονός που μάθαμε εκ των υστέρων ) ότι το εκεί κάμπινγκ δεν το είχε η λέσχη αλλά τοπικοί παράγοντες.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο του κόστους και της διατάραξης που θα επέφερε η πραγματοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης, μένοντας στο κάμπινγκ δυναμικότητας ατόμων, περίπου 3000, χωρίς ουσιαστικό όφελος οικονομικό ούτε για την Τ.Ι.Ε.Δ.Α που είναι μία ανώνυμη εταιρεία που πρέπει να έχει κέρδη αλλά ούτε και για την τοπική αγορά σύμφωνα με τα ανωτέρω . Η απόφαση αυτή ήταν κοινή με αυτήν του προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α  κυρίου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη.”

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Αλεξανδρούπολη

Η γαλανόλευκη σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ., κυματίζει στον χώρο δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, ενώ για την έπαρσή της χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., θα υψωθεί το πρωί της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο χώρο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης (έναντι ΕΟΤ) ενώ για την έπαρση της σημαίας θα χρησιμοποιηθεί ειδικός γερανός Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 21 Χ 28,5 μέτρα ιδιοκτησίας της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Δείτε τα video όπως μεταδόθηκαν live από την έπαρση της σημαίας στην Αλεξανδρούπολη τον Μάϊο του 2018

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en