Γιάννης Μπουρούσης | «Βλέπω το Ευρωμπάσκετ σαν την τελευταία μου διοργάνωση»

Η εθνική ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Arena Zagreb για το αυριανό (5/9, 19:00) παιχνίδι με την ΠΓΔΜ και ο Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε πως ίσως το φετινό Ευρωμπάσκετ να είναι η τελευταία του διοργάνωση με το εθνόσημο.

«Εγώ βλέπω το Ευρωμπάσκετ σαν την τελευταία μου διοργάνωση! Γι’ αυτό πρέπει να μπω και να τα δώσω όλα. Πρέπει να παίξουμε σαν να είναι η τελευταία μας χρονιά» δήλωσε ο διεθνής σέντερ, που όταν ρωτήθηκε αν θα λείψει από το Ρίο αν η εθνική εξασφαλίσει την πρόκριση, απάντησε γελώντας: «Μακάρι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ε, εκεί θα πάω. Θα αφήσουμε την Ολυμπιάδα;»

Για το ματς με την ΠΓΔΜ σχολίασε: «Είναι το πρώτο μας στη διοργάνωση. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει πίεση. Πλέον δεν έχεις περιθώριο να μην είσαι 100% συγκεντρωμένος! Οφείλουμε να παίξουμε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

 

Για την πορεία της «γαλανόλευκης» ανέφερε: «Αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Όπως ήρθα κι εγώ το 2005 και η Εθνική Ανδρών έφτασε στην κορυφή, έτσι και τώρα ακολουθεί μια γενιά πολύ ταλαντούχα. Πρέπει να πάμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές στεναχώριες, την πονάμε πολύ την Εθνική. Δεν θέλω να επαναλάβω ότι παρατάμε τις οικογένειές μας κάθε καλοκαίρι. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ! Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Ο Μπουρούσης στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής λέγοντας: «Όπως είπα και πριν, τα τελευταία χρόνια οι σφαλιάρες ήταν συνεχόμενες. Πρέπει να σηκωθούμε και να βγούμε μπροστά! Αν πάμε καλά στα πρώτα χιαστί, η Εθνική μπορεί να κάνει καλή πορεία. Σίγουρα η χημεία παίζει ρόλο. Το 2005, το 2006 και το 2007 ήταν η άμυνα που μας έδωσε τα αποτελέσματα κι εκεί, ακριβώς, πρέπει να επικεντρωθούμε».