Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας : Απέλπιδα προσπάθεια απόσεισης ευθυνών της δημάρχου

Με απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης[3884/5-9-2007, ΦΕΚ Β’ 1970/2007], σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ.3,4,5 και 6 του Νόμου 3481/2006, αποκλειστικά αρμόδιος για τη συντήρηση και τη λειτουργία της οδού Νυρεμβέργης(Αμερ.Ερυθρού Σταυρού) της Καβάλας είναι ο Δήμος Καβάλας. Συνεπώς, η αρμοδιότητά του περιλαμβάνει και το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε.Το γεγονός αυτό όφειλε να το γνωρίζει η Δήμαρχος κ.Τσανάκα και να μην προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της.

Αναζητώντας σωσίβιο στο προσωπικό της ναυάγιο βρήκε αυτόκλητο υπερασπιστή τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, ο οποίος στην κοινή τους συνέντευξη ισχυρίστηκε παραπλανητικά ότι η γέφυρα ανήκει ιδιοκτησιακά στο δημόσιο, αποσιωπώντας την εκ του Νόμου υποχρέωση του δήμου για τη συντήρηση και τη λειτουργία της. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι σε αλλεπάλληλα Δημοτικά Συμβούλια υπήρξαν επισημάνσεις και αναφορές για την επικινδυνότητα της εν λόγω γέφυρας.

Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Τσανάκα επιδιδόμενη στην προσφιλή τακτική της, του ‘’Απόψε αυτοσχεδιάζουμε’’, αιφνίδια και για λόγους που σκόπιμα αποσιωπήθηκαν στην κοινή συνέντευξη που παρέθεσαν τη Δευτέρα 12/11/2018 αποφάσισαν από κοινού να αναθέσουν την έρευνα των αιτιών στο ΤΕΕ Παράρτημα ΑΜΘ. Επιπρόσθετα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναλάβει η Περιφέρεια την επίσπευση της αποκατάστασης της ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας. Αντιθέτως, η σύσκεψη που είχε προηγουμένως συγκαλέσει η Δήμαρχος παρουσία των Υπουργών, των Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων για την αναζήτηση της εγκυρότερης λύσης με παράλληλο ζητούμενο την επίσπευση της αποκατάστασης ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας, είχε καταλήξει σε εντελώς διαφορετικές αποφάσεις: την όλη ευθύνη(πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια-μελέτη-αποκατάσταση) να την αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, εξαιτίας της αναμφισβήτητης επιστημονικής επάρκειας για θέματα σχετικά με το εν λόγω πρόβλημα.

Σημειωτέον ότι η πρακτική που τελικώς επέλεξαν Μέτιος-Τσανάκα είναι αυτή που επέφερε τα ‘’ζηλευτά’’ αποτελέσματα στην περίπτωση της κατάρρευσης της γέφυρας του Κομψάτου στην περιοχή του Ιάσμου, καθώς έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια μετά την κατάρρευση ώστε να προκηρύχθεί η μελέτη για την αποκατάστασή της, κοινώς ‘’φέξε μου και γλίστρησα’’.

Στα πλαίσια της αναζήτησης σοβαρότητας του δήμου είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες , σε κάθε υπεύθυνο που επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα, όσο και αν η δημοτική αρχή προσπαθεί να τις αποσείσει.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

Δ.Εμμανουηλίδης

Κ.Μορφίδης

Γ.Παπαφιλίππου

Δελτίο Τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en