Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αύξηση 61% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας

Μεταξύ των νέων αναπτυσσόμενων προορισμών του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα, ήταν το περασμένο έτος και το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (Ε.ΛΙΜ.Ε.), στο λιμάνι της Καβάλας παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων 61%, σε σύγκριση με το 2012.

Το λιμάνι της Καβάλας, ωστόσο, ξεπέρασε μόνο τα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Κω, τα οποία είχαν 42% και 57% αύξηση αντίστοιχα, ενώ το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισε το λιμάνι του Γυθείου με 520%(!). Άλλα λιμάνια που ανήκουν στους νέους προορισμούς είναι: της Ζακύνθου (αύξηση 506%), της Θεσσαλονίκης (αύξηση 82%), του Βόλου (αύξηση 82%), της Ηγουμενίτσας (αύξηση 154%), των Χανίων, της Πάτμου, της Κεφαλονιάς και του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Γενικά, το 2013 παρουσίασε αύξηση 3,34%, σε σύγκριση με το 2012, η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας στα σαράντα δύο λιμάνια υποδοχής κρουαζιερόπλοιων της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, διακινήθηκαν 5.661.867 επιβάτες, με 4.288 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, έναντι 5.478.620 επιβατών και 4.753 κρουαζιερόπλοιων το 2012.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι, συνοπτικά, τα ακόλουθα:

1) Παρότι τα πλοία ήταν λιγότερα, οι επιβάτες ήταν περισσότεροι. Αυτό συνέβη λόγω της αντικατάστασης των μικρότερης χωρητικότητας πλοίων με μεγαλύτερα και νέας γενιάς πλοία άνω των 300 μέτρων μήκους.

2) Τα στοιχεία διαφέρουν από τα λογιστικά στοιχεία καταμέτρησης στα λιμάνια, παρουσιάζοντας μόνο τις αφίξεις, χωρίς τις αναχωρήσεις, με εξαίρεση το homeporting, βάσει και του συστήματος υπολογισμού της MedCruise.

3) Τα «σκήπτρα», με μεγάλη διαφορά, κατέχει το λιμάνι του Πειραιά, με 1.302.581 επιβάτες (άνοδος 7.83% στις αφίξεις και 11,10% στις αφιξοαναχωρήσεις).

4) Αντίθετα, μικρή μείωση παρουσίασαν «κλασικοί» προορισμοί, όπως η Σαντορίνη (-7,25%), η Μύκονος (-10,65%) και η Ρόδος (-13,19%).

5) Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία για το 2014, ο αριθμός των αφίξεων πλοίων θα είναι μειωμένος, με μικρές αποκλίσεις στον αριθμό των αφιξοαναχωρούντων επιβατών. Η αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο (Αίγυπτος, Ισραήλ, Συρία και πρόσφατα Τουρκία), επηρεάζει έντονα το προϊόν του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή.

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοκίνητο “τυλίχτηκε” στις φλόγες στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Πέρνη του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσε με έξι πυροσβέστες με δύο υδροφόρα οχήματα.

Ο οδηγός είναι σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφία proini

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Δημάρχου Δράμας

Απολογιστική συνένετευξη, των πρώτων 100 ημερών της θητείας του πραγματοποιήσε το πτωί της Δευτέρας 29 Απριλίου, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για όλα εκείνα τα θέματα και ζητήματα που συνάντησε όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ανέλαβαν την θητεία τους ενω την ίδια ώρα αναφέρθηκε και σε όλα τα έργα τα όποια έχουν γίνει τις πρώτες 100 ημέρες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en