Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφόρητες πιέσεις για πρόσβαση της τρόικας στα υπουργεία

image_print

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το «κλείδωμα» του τρίτου πακέτου βοήθειας μέχρι τις 20 Αυγούστου, ημέρα που έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά ως καταληκτική ημερομηνία λόγω του ομολόγου της ΕΚΤ ύψους 3,2 δισ. ευρώ που ωριμάζει, ενώ στο Μαξίμου στοχεύουν στη στροφή στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και τη δρομολόγηση των πολιτικών εξελίξεων που θα οδηγήσουν σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο.

Ήδη οι εκπρόσωποι των πιστωτών, οι οποίοι αρχικά αναμένονταν από την Παρασκευή στην Αθήνα, επιδεικνύουν σκληρή στάση για διαδικαστικά ζητήματα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στην Αθήνα. Αν και στη συνέχεια είχε γίνει γνωστό ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εν τέλει από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται ότι τελικά οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την Τρίτη και όχι με τους επικεφαλής εκπροσώπους των πιστωτών αλλά με τα τεχνικά κλιμάκια, παρά τις σχετικές διαρροές Έλληνα αξιωματούχου στο Reuters που έκαναν λόγο για συζητήσεις από τη Δευτέρα με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Αγκάθι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων έχει αποτελέσει ο τόπος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων, με την ελληνική πλευρά να ξεκινά από… ξενοδοχεία εκτός Αττικής και να πλησιάζει προς το κέντρο της Αθήνας. Κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει ότι το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ οι δανειστές ζητούν, όπως προβλέπεται από το κείμενο συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, ανεμπόδιστη είσοδο στα υπουργεία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί στο μέτρο του δυνατού η εικόνα του παρελθόντος τεχνοκράτες να μπαίνουν στα υπουργεία και να απαιτούν περικοπές και μειώσεις. Από την πλευρά τους πάντως οι πιστωτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ανεμπόδιστη είσοδος και η βοήθεια και συνεργασία των ελληνικών αρχών είναι απαραίτητη για τη συμφωνία, καθώς δεν μπορούν να εργάζονται κλειδωμένοι σε ξενοδοχεία μακριά από τα υπουργεία.

Ενδεικτική της στάσης της κυβέρνησης είναι η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου το απόγευμα του Σαββάτου στο Reuters ότι «δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με το να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», την ώρα που οι δανειστές επιμένουν στην ελεύθερη πρόσβαση στα υπουργεία.

Από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για μια μικρή καθυστέρηση μιας ή δύο ημερών για την άφιξη «των επικεφαλής των θεσμών» αποδίδοντας την σε τεχνικούς λόγους, ενώ τονίζουν ότι «οι λόγοι της καθυστέρησης δεν είναι ούτε πολιτικοί, ούτε διπλωματικοί».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Επιχείρηση για απομάκρυνση παράνομων καταυλισμών Ρομά

image_print

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Χανιά, με στόχο την απομάκρυνση ατόμων από παράνομους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Οι παρεμβάσεις των αρχών επικεντρώνονται σε σημεία όπου είχαν εγκατασταθεί πρόχειροι καταυλισμοί Ρομά, μεταξύ των οποίων η Σούδα, η Νέα Χώρα και οι Άγιοι Απόστολοι.

Πρόκειται για περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, καθώς συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και παραθεριστών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για περαιτέρω έλεγχο.

Παράλληλα, στα σημεία των παρεμβάσεων βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Χανίων, τα οποία συνδράμουν στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των χώρων μετά την απομάκρυνση των καταυλισμών.

Οι αστυνομικές και δημοτικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται σε διαφορετικά σημεία της ευρύτερης περιοχής των Χανίων.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η βελτίωση της εικόνας περιοχών που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 32χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικούς μετά από έλεγχο

image_print

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 32χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01:30, στην περιοχή Τσαΐρια του δήμου Θερμαϊκού, όταν πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση καταγγέλλοντας δυνατή μουσική από ηχεία αυτοκινήτου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι εντόπισαν τον 32χρονο δίπλα σε όχημα με τα ηχεία σε πολύ υψηλή ένταση, μαζί με άλλα άτομα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας άρχισε να εξυβρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια φέρεται να εκτόξευσε εναντίον τους αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πέτρες, μπουκάλια και τσιμεντόλιθους.

Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 32χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Πότε βγαίνουν βαθμολογίες και βάσεις

image_print

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 έχει ξεκινήσει, με χιλιάδες υποψηφίους να περιμένουν τις βαθμολογίες τους.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, οι βαθμολογίες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου, ενώ οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, σε καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας. Για την πρόσβαση θα χρειαστεί ο οκταψήφιος κωδικός υποψηφίου και οι τέσσερις αρχικοί χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσοι υποψήφιοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει.

Το επόμενο κρίσιμο βήμα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών είναι η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων συνεχίζεται από τις 16 έως τις 25 Ιουνίου, ενώ η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τους υποψηφίους που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en